99% din localitățile din Româna sărbătoresc Marea Unire

0
173
 1. Deputat român: 99% din localitățile din Româna sărbătoresc Marea Unire

Pe 27 martie se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire din 1918 – zi în care Basarabia, prin Sfatul Țării, a cerut revenirea în vechile hotare.

Deputatul PMP din Parlamentul României, Eugen Tomac, a declarat în cadrul Ediției Speciale de la 10TV cu ocazia Centenarului Marii Uniri că, în România, 99% din localități vor sărbători, la 27 martie, 100 de ani de la Marea Unire.

https://10tv.md/2018/03/24/deputat-roman-99-din-localitatile-din-romana-sarbatoresc-marea-unire/

 

 1. DOC | Localitatea de baștină a premierului Filip a votat Declarația de Unire

Declarații de Unire pe bandă rulantă. Satul de baștină al lui Pavel Filip a votat actul reunificator. Este vorba de localitatea Pănășești din raionul Strășeni. Aceasta este cea de-a 135-a primărie care s-a pronunțat în favoarea Unirii Republicii Moldova cu România.

https://10tv.md/2018/03/24/doc-localitatea-de-bastina-a-premierului-filip-a-votat-declaratia-de-unire/

 

 1. Prima organizație studențească din România care semnează Declarația de Unire

Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara semnează Declarația de Reunire cu Republica Moldova.

http://infoprut.ro/49650-prima-organizatie-studenteasca-din-romania-care-semneaza-declaratia-de-unire.html

 

 1. Băsescu, în Republica Moldova, la semnarea Declaraţiei simbolice de Unire

”A venit timpul Unirii. Noi, astăzi, şi vă rog să mă credeţi, o spun cu oarecare mânie, trăim după voinţa lui Stalin şi Hitler, trăim după odiosul pact Ribbentrop-Molotov, dar noi, românii, suntem singurii care n-am avut tăria să îndepărtăm efectele acestui pact criminal. Au fost balticii avântaţi, i-au băgat în Uniunea Sovietică, azi sunt în NATO şi UE, a fost Polonia împărţită între Uniunea Sovietică şi Germania. Astăzi Polonia este stat NATO şi membru UE. A venit timpul să îndepărtăm efectele pactului Ribbentrop-Molotov şi să întregim ţara”, a spus Traian Băsescu, citat de News.ro.

https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/basescu-in-republica-moldova-la-semnarea-declaratiei-simbolice-de-unire.html

 

 1. Uniunea Salvaţi România va participa duminică la Marea Adunare Centenară de la Chişinău

Preşedintele Uniunea Salvaţi România, Dan Barna, împreună cu o delegaţie formată din membri ai partidului, va fi prezent duminică la Chişinău, unde va participa la Marea Adunare Centenară, dedicată împlinirii celor 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

https://10tv.md/2018/03/24/uniunea-salvati-romania-va-participa-duminica-la-marea-adunare-centenara-de-la-chisinau/

 

 1. Se poate! Unirea cu Republica Moldova este tot mai aproape

Tot mai multe localități din Prahova au răspuns invitației PMP pentru a semna actul de reunire cu Republica Moldova. Consilierii locali din Câmpina, respectiv Șirna au votat propunerea colegilor din partidul coordonat de către fostul președinte al României, Traian Băsescu.

https://www.republikanews.ro/se-poate-unirea-cu-republica-moldova-este-tot-mai-aproape/

 

 1. Centenarul Marii Unirii: 27 Martie 1918 – Unirea Basarabiei cu României

După discuțiile cu cercurile politice ale României, la 27 martie/ 9 aprilie 1918 Sfatul Țării Basarabiei, organ reprezentativ format din delegați ai întregii populații, indiferent de naționalitate și vederi politice a adoptat cu o largă majoritate Hotărârea de Unire a Basarabiei cu România: din 125 deputați prezenți 86 au votat pentru unire, 3 împotrivă, au fost 36 de abțineri.

http://www.tribuna.ro/stiri/eveniment/centenarul-marii-unirii-27-martie-1918-unirea-basarabiei-cu-romaniei-133736.html

 

 1. Primăria Sectorului 1 sărbătorește unirea Basarabiei cu România din 27 martie 1918

Primăria Sectorului 1 București celebrează Centenarul Marii Uniri prin sărbătorirea unirii Basarabiei cu România din 27 martie 1918.

http://www.secundatv.ro/magazin-it/primaria-sectorului-1-sarbatoreste-unirea-basarabiei-cu-romania-din-27-martie-1918-101760.html/

 

 1. Ministerul Culturii din România: 64 de proiecte dedicate Centenarului Marii Uniri

Ministerul Culturii din România a aprobat, vineri, 64 de proiecte dedicate Centenarului Marii Uniri, dintre care 21 sunt cele care se autofinanţează.

http://tvrmoldova.md/centenar/ministerul-culturii-din-romania-64-de-proiecte-dedicate-centenarului-marii-uniri/

 

 1. La Chișinău va fi lansat Biroul Regional pentru Programul Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020

Biroul Regional pentru Programul Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020 va fi lansat în scurt timp la Chișinău.  Decizia vine ca urmare a semnării, la 21 martie curent, de către Cancelaria de Stat și Biroul regional pentru cooperarea transfrontalieră din Iaşi, a Contractului de servicii pentru acţiunile externe ale UE în cadrul programului.

http://cancelaria.gov.md/ro/content/la-chisinau-va-fi-lansat-biroul-regional-pentru-programul-operational-comun-romania

 

 1. Cursuri de meşteşuguri şi cercetări în teren în Dobrogea şi Republica Moldova

Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” va reînnoi parteneriatul cu Societatea de Etnologie din Republica Moldova, parteneriat prin intermediul căruia se vor pune bazele unor noi coordonate de colaborare între cele două entități.

https://www.cugetliber.ro/stiri-cultura-educatie-cursuri-de-mestesuguri-si-cercetari-in-teren-in-dobrogea-si-republica-moldova-344476

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ