A 14-a ediţie a Universităţii de Vară de la Izvorul Mureşului, la final

0
132
  1. Înfrățiri româno-române: comuna Larga(RM)cu comuna Arbore și comuna Şinca Nouă cu localitatea Carahasani (RM)

La 11 august curent, Primăria Larga în frunte cu primarul de Larga Radu URECHEAN, a găzduit delegația din România, Județul Suceava, comuna Arbore. Delegația a fost reprezentată de către primarul comunei Arbore, D-l Vasile-Dan Tiperciucși 2 consilieri ai consiliului comunal Arbore care au discutat cu primarul de Larga posibilitatea de a înfrăți localitățile pentru îmbunătățirea și dezvoltarea comunităților.

Comuna Şinca Nouă, din România, s-a înfrăţit marţi, 16 august, cu localitatea Carahasani din Republica Moldova.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/categorii/economic–social/22668-infriri-romano-romane-comuna-largarmcu-comuna-arbore-i-comuna-inca-nou-cu-localitatea-carahasani-rm.html

 

  1. Ziua Limbii Române va fi sărbătorită și la Cahul

Ziua Limbii Române va fi sărbătorită pe 31 august la Cahul printr-o serie de evenimente culturale organizate de Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni (IEH), în parteneriat cu Primăria Orașului Cahul și Consulatul General al României la Cahul.

http://infoprut.ro/44983-ziua-limbii-romane-va-fi-sarbatorita-si-la-cahul.html

 

  1. A 14-a ediţie a Universităţii de Vară de la Izvorul Mureşului, la final

Cea de-a 14-a ediţie a Universităţii de Vară de la Izvorul Mureşului s-a încheiat cu adoptarea unei Rezoluţii, care va fi trimisă Administraţiei Prezidenţiale, Parlamentului, Guvernului şi partidelor politice.

Reprezentanţii comunităţilor istorice de români din jurul frontierelor şi din diaspora formulează solicitări precum facilitarea obţinerii cetăţeniei române ori înfiinţarea de noi institute culturale.

http://www.romania-actualitati.ro/a_14_a_editie_a_universitatii_de_vara_de_la_izvorul_muresului_la_final-93091

 

  1. Orchestra de Tineret România-Moldova în concert la Berlin

O prețioasă cooperare culturală la nivel muzical între București și Chișinău.

La Berlin se desfășoară, începînd de miercuri seară, un mare Festival muzical cu participarea – după cum titrează agenția de presă germană DPA – „celor mai bune orchestre de tineret ale lumii”. Este vorba de orchestre de muzică simfonică, iar, printre ele, săptămîna viitoare va evolua pe scena berlineză și Orchestra de Tineret România-Moldova, cu un solist de marcă, tînărul violoncelist Andrei Ioniță, cîștigător al Concursului Ceaikovski de la Moscova în 2015.

http://www.europalibera.org/a/27934034.html

 

  1. Pericolul federalizării Republicii Moldova, adus în atenţie la Universitatea de Vară de la Izvoru Mureşului

La dezbateri a participat şi Constatin Codreanu, preşedintele Blocului Unităţii Naţionale de la Chişinău, care este de părere că singura soluţie pentru Republica Moldova este unirea cu România, întrucât în 25 de ani de independenţă şi-a dovedit incapacitatea de a exista ca stat.

http://www.voceatransilvaniei.ro/pericolul-federalizarii-republicii-moldova-adus-atentie-la-universitatea-de-vara-de-la-izvoru-muresului/

 

 

 

 

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ