Gripa a facut prima victima in R.Moldova

0
95

21 februarie 2007

� � Medicii din R.Moldova semnaleaza o crestere brusca a incidentei prin gripa. Datele Centrului National Stiintifico-Practic Medicina Preventiva arata ca, de la inceputul anului 2007, au fost inregistrati peste 2 mii de bolnavi, din care 70% sint copii. Un prunc de numai 3 luni a decedat la Comrat din cauza virusului.

Solicitat de Agentia INFOTAG, vicedirectorul Centrului, Iurie Spinu, a informat ca virusul gripei este mai periculos decit cel din anul trecut, iar numarul bolnavilor creste rapid. „Asteptam ca incidenta sa creasca in decembrie-ianuarie, dar din cauza iernii prea calde, maxima imbolnavirilor a revenit lunii februarie. Virful epidemiei se poate astepta in februarie-martie. Pina atunci, trebuie sa intreprindem cu totii masuri de profilaxie, in grupul de risc intra femeile insarcinate, copii si batrinii”, a spus medicul.

Primele cazuri de imbolnavire au fost inregistrate in sudul tarii, la sfirsitul lunii ianuarie, virusul gripei a fost atestat in 29 de localitati din raionul Cahul, din totalul de 37. Numarul cetatenilor care au contractat infectii respiratorii de asemenea este in crestere: de la 15,5 mii, in luna ianuarie, pina la circa 30 de mii, la mijlocul lunii februarie. Tot mai multi bolnavi apar si la Chisinau. Potrivit Eufaliei Negreata, medic de garda la Spitalul de Urgenta, in ultimele 2 zile, au fost primite circa 400 chemari in legatura cu infectii respiratorii acute si gripa. Din 30 de copii bolnavi de gripa unul a fost spitalizat.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ