A treia lovitura de stat a Moscovei la Bucuresti

0
61

Prin suspendarea lui Traian Basescu, Moscova da a treia lovitura de stat in Romania. Prima a fost instaurarea cu ajutorul tancurilor sovietice a regimului comunist in Romania, a doua a fost cea din 1989, prin care structurile acoperite ale Moscovei la Bucuresti au fost propulsate catre puterea politica si s-au creat premisele acapararii resurselor economice. A treia, construita sub forma unei operatiuni informationale complexe, urmareste ca, prin suspendarea Presedintelui Romaniei, parghiile statului roman sa fie preluate de grupuri de interese politico-economice care sa subordoneze capitalului rus, controlat de serviciile secrete ruse, si ultima reduta politica de aparare a statului roman – Administratia Prezidentiala.

Controlul frontierei NATO si UE ofera Rusiei un avantaj tactic de importanta majora in evolutiile geostrategice pe care viitorul le profileaza. Instrumentele utilizate in aceasta masiva operatiune informationala sunt agenturile de pe teritoriul Romaniei, ale SVR-ului si GRU-ului, care au reusit performanta de a controla televiziuni, radiouri, ziare, politicieni, inalti functionari ai institutiilor guvernamentale si ai serviciilor secrete din Romania (pentru ca romanesti este greu sa le mai spui). Unii dintre acestia sunt constienti de ceea ce fac, alti stiu ca sunt exploatati dar se fac ca nu observa, iar altii sunt exploatati “in orb”, adica fara sa stie.

Reusita de a paraliza si a prelua controlul unui stat fara folosirea violentei este una dintre cele mai performante modalitati de a purta un razboi. Este vorba de razboiul informational, in care componenta psihologica este larg utilizata si in care populatia devine doar masa de manevra a unor mijloace media care-i dirijeaza opiniile si actiunile. Manipularile zilnice, transmise continuu de diverse mijloace media, controlate de acelasi centru de putere, sunt cele care reusesc sa schimbe perceptiile si sa faca mase mari de oameni sa se miste in directia dictata de acel centru de putere.

Romania si romanii se afla in aceste zile la o cumpana identica celei din 1989. La fel de grava, dar nu la fel de vizibila. Mecanismele utilizate acum pentru preluarea controlului total al statului roman sunt mult mai sofisticate si chiar daca sunt neletale, sunt infinit mai periculoase decat cele din 1989. Daca in 1989 impulsul de a iesi in strada a romanilor a stricat destul de mult din planurile initiale ale Moscovei, care a reusit totusi din mers sa si le readapteze noilor conditii, acum paralizia civica impusa de manipularile media fac ca oamenii sa asiste impasibili la noua lovitura de stat. O speranta exista! Ea se numeste modelul mental al romanului obisnuit care dincolo de tot acest razboi informational s-ar putea sa simta Adevarul si sa respinga Minciuna.

Si mai exista unii, pe care Moscova si lacheii sai de la Bucuresti, chiar daca le-au luat in calcul reactiile, nu poate sa-i controleze. Cei care nu de la Bucuresti ci de la Washington, Londra si Bruxelles au in grija frontiera NATO. De acolo vor veni surprizele.

http://www.basarabeni.ro/stiri.php?action=read&pagina=293

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ