Abuzurile puterii nu va deturna opţiunea moldovenilor pentru integrarea europeană

0
44

În Chişinău competiţia politică este foarte încinsă, miza acesteia fiind una geopolitică. Comuniştii au încercat în câteva rânduri să pună mâna pe capitală, dar nu au reuşit să facă acest lucru, iar sloganul nostru de ultimă oră este să păzim capitala de ofensiva mănuşii roşii.

Am avut mai multe procese în instanţă privind abuzurile comise de actuala guvernare în aceste alegeri, între care încercarea puterii de a zădărnici spectacolul de pe 1 iunie. Pe această cale ţin să mulţumesc prietenilor noştri de la Iaşi, senatorului Dan Cârlan şi deputatului Petru Movilă, care au participat la acţiunea organizată de PPCD pe 31 mai, plină de elan şi de suflet românesc. La Chişinău au fost aplaudaţi la scenă deschisă de peste 50 mii de cetăţeni.

Mulţumesc pe această cale şi dlui preşedinte Traian Băsescu care ne-a susţinut în lupta pentru vectorul integrării europene a Republicii Moldova.

Ne confruntăm, însă, cu o serie de multiple probleme în actualul scrutin. Avem dosare suficiente pentru a cere, în anumite cazuri, invalidarea alegerilor, dacă nu în toată Republica Moldova, cel puţin în Chişinău. Acelaşi lucru l-au anunţat, voalat, şi cei care monitorizează alegerile din partea instituţiilor internaţionale. Ştim că se pregăteşte o fraudare masivă a voturilor. Este imposibil, însă, ca abuzurile puterii să deturneze opţiunea simplului cetăţean pentru integrarea europeană.

Suntem sprijiniţi şi de prietenii din Partidul Democrat din România, deoarece împreună facem parte din Partidul Popular European. Suntem siguri că această solidaritate, românească, şi europeană, este de bun augur şi este un sprijin important pentru populaţia Republicii Moldova, care doreşte să se integreze în Uniunea Europeană.

http://www.flux.md/p/index.php?action=show&idu=20995&cat=Cotidian National&rub=Politica&num=68

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ