Acord de înfrăţire a 12 localităţi din judeţul Buzău şi raionul Soroca

0
2108
  1. Acord de înfrăţire a 12 localităţi din judeţul Buzău şi raionul Soroca

Zeci de oficiali români şi moldoveni au fost prezenţi în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Buzău pentru înfrăţirea a douăsprezece localităţi situate de o parte şi de alta a Prutului. Aproape o sută de consilieri raionali din Soroca şi, respectiv, judeţeni, primari şi directori de insituţii române şi moldovene au participat la şedinţa extraordinară, momentul culminant fiind acela în care au fost parafate acordurile de înfrăţire.

http://adevarul.ro/locale/buzau/acord-infratire-12-localitati-judetul-buzau-raionul-soroca-1_5a0096115ab6550cb8e096e1/index.html

 

  1. Proiecte de mobilitate în sectorul forței de muncă din Republica Moldova

Prezent în aceste zile la Chișinău, președintele Centrului Interregional de Advocacy și Diplomație, dr.Antoniu Martin, a încheiat o serie de parteneriate cu instituții publice, cu organisme din sectorul administrativ, economic și educațional, privind implementarea unor programe de mobilitate în domeniul forței de muncă din Republica Moldova.

https://romaniabreakingnews.ro/proiecte-de-mobilitate-in-sectorul-fortei-de-munca-din-republica-moldova/

 

  1. „Dacia pitorească”: Schimb de experiență între elevi din Vatra Dornei și elevi din Rep. Moldova

18 elevi şi doi profesori de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Anenii Noi şi de la Liceul Teoretic „Ion Suruceanu” din Suruceni au fost găzduiţi de elevi şi cadre didactice de la Liceul Teoretic „Ion Luca” din Vatra Dornei, într-un schimb de experienţă organizat în cadrul proiectului „Dacia Pitorească”.

http://infoprut.ro/48605-dacia-pitoreasca-schimb-de-experienta-intre-elevi-din-vatra-dornei-si-elevi-din-rep-moldova.html

 

  1. Basarabenii par că își doresc autostrada spre vest mai mult decât ieșenii

Aproape 2.000 de persoane de toate vârstele au participat sâmbătă la amiază pe Pietonal la cel mai mare miting pentru susţinerea proiectului autostrăzii A8: Ungheni – Iaşi – Târgu Mureş. La eveniment au participat și politicienii.

Oamenii au putut semna pentru susținerea construcției autostrăzii, dar au putut și să-și exprime în scris, pe un cub masiv, gândurile referitoare la acest proiect.

http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/foto-basarabenii-par-ca-i-i-doresc-autostrada-spre-vest-mai-mult-decat-ie-enii–174343.html

 

  1. Partidul Liberal îi acuză pe democraţi că au uzurpat puterea la Primăria Chişinăului

Liberalii moldoveni au anunțat luni că vor solicita o interpretare a Constituției, pentru a stabili „întinderea interimatului funcției de mandat de ales local’. Ei considera ca dreptul de a numi viceprimari îi aparține doar primarului general al capitalei Republicii Moldova, nu și persoanei care îndeplinește interimatul, informează Radio Chișinău.

http://www.romaniatv.net/partidul-liberal-ii-acuza-pe-democrati-ca-au-uzurpat-puterea-la-primaria-chisinaului_385754.html

 

  1. Diaspora românilor basarabeni din Italia: “Dodon, impostor și hoț!” Nu a venit la întâlnirea cu cetățenii moldoveni

Igor Dodon nu a venit la întrevederea cu diaspora românilor basarabeni din Italia, deși anunțase de câteva ori că, în cadrul vizitei de lucru în Peniinsulă, se va întâlni și cu cetățenii moldoveni. Astfel, indignați, zeci de basarabeni au manifestat în stradă cu pancarte pe care era inscripționat „Dodon nu e președintele meu”, transmite Romanian Global News.

http://www.rgnpress.ro/rgn_17/categorii/politic/26208-2017-11-06-08-42-39.html

 

  1. La Târgovişte a fost lansat un volum de poezie dedicat centenarului Marii Uniri

O carte de referinţă pentru poezia românească a fost lansată în România, la Târgovişte, în prag de aniversare a unui secol de la Marea Unire şi la o jumătate de veac de activitate a Festivalului Moştenirea Văcăreştilor. Este vorba despre volumul aniversar „Târgovişte-Chişinău-Cernăuţi, o triadă a poeziei româneşti”. Personalităţi de prim rang de pe ambele maluri ale Prutului pot fi regăsite în paginile acestei lucrări.

http://tvrmoldova.md/cultura/video-la-targoviste-a-fost-lansat-un-volum-de-poezie-dedicat-centenarului-marii-uniri/

 

  1. Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău pleacă la Braşov

Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău va pune în scenă la Braşov, pe 12 noiembrie, piesa „În ochii tăi fermecători”, o dramatizare după Gib Mihăescu. Evenimentul are loc în cadrul celei de-a 28-a ediţii a Festivalului de Dramaturgie Contemporană, organizat de Teatrul „Sică Alexandrescu” din Braşov şi Primăria municipiului Braşov.

http://tvrmoldova.md/cultura/teatrul-national-mihai-eminescu-din-chisinau-pleaca-la-brasov/

 

  1. Cluj-Napoca – Cluj-Napoca: Lansarea primei cărți semnată de George Simion

Îi invităm joi pe toți cei aflați în Cluj să participe la evenimentul de lansare a primului volum semnat de George Simion, ”Blocați în labirint”. George Simion este activist civic, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

http://www.eveniro.com/evenimente/83870/cluj-napoca-lansarea-primei-car-i-semnata-de-george-simion

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ