Acordul de cooperare militară moldo-român va fi amendat

0
142
  1. Premierul Republicii Moldova: Chișinăul va insista pe retragerea necondiționată a trupelor ruse din Transnistria

Republica Moldova va depune eforturi consecvente pentru retragerea necondiționată a trupelor ruse de pe teritoriul regiunii transnistrene, a declarat premierul moldovean Pavel Filip într-un interviu pentru agenția Ukrinform, informează sâmbătă Radio Chișinău citat de Agerpres.

Pavel Filip a subliniat că Republica Moldova va continua să insiste asupra transformării actualei operațiuni de menținere a păcii de pe Nistru într-o misiune civilă sub mandat internațional.

Premierul moldovean a subliniat că prezența trupelor străine pe teritoriul Republicii Modova contravine Constituției Republicii Moldova.

http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/premierul-republicii-moldova–chisinaul-va-insista-pe-retragerea-neconditionata-a-trupelor-ruse-din-transnistria-440676

 

  1. Statistica: Cei mai mulți turiști care aleg Republica Moldova sunt din România. Din ce alte țări sunt străinii care vin în țara noastră

Numărul turiștilor care au intrat în Republica Moldova a crescut în 2016 cu 18,9% mai mult decât în 2017. Astfel, peste 3,4 milioane de străini au intrat în țara noastră pe parcursul anului trecut.

Fiecare al doilea străin care a traversat frontiera este român, iar fiecare al treilea este din Ucraina. Din statele vecine au venit câte 1,8, și respectiv, 0,9 milioane de cetățeni.

După România și ucraina, cei mai mulți cetățeni străini, care au traversat frontiera de stat, au fost înregistrați din Federația Rusă (7,3%), Bulgaria (1,6%), Italia (1,0%), Germania (0,7%), Turcia și Israel (cîte 0,6%), Statele Unite ale Americii (0,5%), Belarus și Polonia (cîte 0,4%), Portugalia (0,3%).

http://www.allmoldova.com/ro/news/statistica-cei-mai-multi-turisti-care-aleg-republica-moldova-sunt-din-romania-din-ce-alte-tari-sunt-strainii-care-vin-in-tara-noastra

 

  1. Acordul de cooperare militară moldo-român va fi amendat

Militarii moldoveni şi români vor putea participa în comun la exerciţiile şi antrenamentele militare care se desfăşoară în cadrul multinaţional, cu unităţi sau subunităţi ale altor state partenere, transmite IPN cu referinţă la nota informativă a proiectului de lege înregistrat în Parlament. Amendamentele aduse Acordului între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul României privind cooperarea în domeniul militar specifică că ţările gazdă vor asigura gratuit cazarea şi alimentaţia pentru militarii şi civilii care participă la exerciţii şi vor putea participa la exerciţii militare comune cu alte state. Ministerele şi Comisia politică externă şi integrare europeană au avizat pozitiv protocolul de amendare.
http://adevarul.ro/moldova/actualitate/acordul-cooperaremilitara-moldo-roman-amendat-1_589ef4d55ab6550cb85de820/index.html

 

  1. Experți germani: Rep. Moldova ar fi trebuit să dea în judecată Rusia pe tema embargoului impus în 2014

Autoritățile de la Chișinău au solicitat sprijinul Grupului German de Consiliere Economică pentru Republica Moldova privind modul în care ar trebui să acţioneze după embargoul introdus de Rusia în 2014. Jorg Radeke, manager de echipă al Grupului, a declarat că Republica Moldova ar fi putut chema în instanță Rusia.

http://infoprut.ro/46554-experti-germani-rep-moldova-ar-fi-trebuit-sa-dea-judecata-rusia-pe-tema-embargoului-impus-2014.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ