ACȚIUNEA 2012 – ATRAG Iași

7
98


La 21 de ani de la Podul de flori tinerii din ATRAG Iași au mers la Prut pentru a organiza flashmobul „Podul de flori – haina Prutului” și pentru a supune că ei nu uită!
Melodie: Kryp -Rupe frontiera

Asociaţia Tinerilor Români din Afara Graniţelor (ATRAG) a organizat vineri, 6 mai, un flash-mob, pe malul râului Prut cu ocazia împlinirii a 21 de ani de la Podul de Flori din anul 1990. Evenimentul a avut scopul de a perpetua visul tuturor românilor – libertatea naţională românească, precum şi de a reaminti ideea existenţei unei singure naţiuni româneşti pe ambele maluri de Prut.

Tinerii români basarabeni au aruncat, în mod simbolic, flori pe apa Prutului şi au intonat melodii româneşti.

Alexandru Pascal, coordonatorul acestei acţiuni a declarat: ”Podul de Flori este o acţiune memorabilă. Dacă am uita acest eveniment, înseamnă că uităm de cei mai importanţi oameni ai neamului românesc care au luptat pentru alfabetul latin, pentru istoria noastră românească. Este imposibil să uiţi de Doina şi Ion Aldea-Teodorovici, Grigore Vieru, Tudor Gheorghe şi toţi românii care au dat mână cu mână cu 21 de ani în urmă.”

Dumitru Lazăr, un tânăr licean din Iaşi a punctat:” Români suntem dintotdeauna, Hora Unirii o ştiu de mic copil, iar Podul de Flori este simbolul dăinurii veşnice a dorinţei de unificare naţională.”

Flash-mobul face parte din campania ADEVĂRATA BASARABIE, care reprezintă cel mai important proiect ATRAG și doreşte să creeze noi colaborări între tinerii români de pe ambele maluri de Prut. Evenimentele acestei campaniei sunt parte integrantă a Platformei civice ACȚIUNEA 2012, care desfășoară, pe parcursul anilor 2011 și 2012, manifestări publice de informare și sensibilizare pentru reunirea Republicii Moldova cu România.

7 COMENTARII

  1. Привет, у вас что крышу снесло какое объединение дайте Молдове спокойно встать с колен, у нас миллион своих проблем, которые решать и решать, вы народ Молдовы и Румынии спросите это им это надо, ведь последние 100 лет народ не жил а существовал и выживал, и вы нас в новую идею тащите, тоже мне революционеры прыщавые. И главное объединение только через референдум двух стран, это говорит закон.

LĂSAȚI UN MESAJ