ACȚIUNEA 2012: Cunoaşte-te pe tine însuţi cunoscându-i pe cei ca tine!

1
85

Platforma Civică ACŢIUNEA 2012 anunţă organizarea mai multor excursii în perioada 20-21 mai şi 1-2 iulie 2011, destinate tinerilor români de pe ambele maluri ale Prutului. Obiectivul acestei iniţiative este de a familiariza tinerii cu patrimoniul cultural românesc şi de a facilita şi eficientiza comunicarea între cei care împărtăşesc aceleaşi repere identitare (culturale, lingvistice, istorice şi religioase).

Seria excursiilor este deschisă de Asociaţia Tinerilor Români din Afara Graniţelor (ATRAG) Iaşi, care în perioada 20-21 mai, desfăşoară cea de-a 2 ediţie a proiectului “Cunoaşte Basarabia”, din cadrul campaniei “Adevărata Basarabie”. Prin intermediul unei excursii de două zile în şapte locaţii din Basarabia (Chișinău, Hîncu, Soroca, Saharna, Țîpova, Orheiul Vechi și Căpriana) organizatorii doresc să prezinte situaţia reală din această zonă unui grup de 30 de studenţi români din dreapta Prutului. Plecarea este din Iași iar toate cheltuielile ajung la 100 de lei de persoană.

Asociaţia Culturală Pro Basarabia şi Bucovina organizează sâmbătă, 21 mai, o excursie gratuită de o zi, destinată tinerilor români din afara graniţelor, care studiază în România. Castelul Peleș, Cetatea Râșnov, Brașovul sau Mănăstirea Cheia sunt doar câteva din obiectivele pe care un grup de 30 de tineri, din ani terminali de liceu sau în primul an de facultate, vor avea ocazia să le viziteze.

Sub motto-ul ,,Apropie-te de Basarabia”, 50 de tineri români vor avea posibilitatea să cunoască realitatea actuală de pe malul stâng al Prutului, prin intermediul unei excursii în Basarabia, care se va desfăşura în perioada 1-2 iulie 2011 şi care va cuprinde incursiuni la Cahul, Mănăstirea Hâncu, Mănăstirea Căpriana, Vadul lui Vodă şi Chişinău. Plecarea este din Galați iar toate cheltuielile ajung la 70 de lei de persoană.

Excursiile se desfăşoară sub egida Platformei Civice ACŢIUNEA 2012, o coaliţie de organizaţii non-guvernamentale şi grupuri de iniţiativă care susţin unirea Republicii Moldova cu România şi militează pentru idealul regăsirii românilor de pe ambele maluri ale Prutului în cadrul aceluiaşi stat.

Cei interesaţi de a participa la aceste excursii sunt rugaţi să ne contacteze la numărul de telefon
0743 355150 sau la adresa de email contact arond actiunea2012.ro.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ