Acțiunea 2012: Mai hotărâți ca niciodată, pentru a determina Reunirea cu Basarabia

0
103
  1. Distinctii pentru stanga Nistrului. Presedintele roman Klaus Iohannis a decorat trei directori de scoli cu Ordinul Meritul pentru Invatamant

Trei directori de scoli din stanga Nistrului au fost decorati de presedintele roman Klaus Iohannis pentru promovarea democratiei in Moldova si pentru promovarea limbii romane pe ambele maluri ale Prutului.

Directorul Liceului Stefan cel Mare din Grigoriopol Eleonora Cercavschi, directorul Liceului Evrika din Rabnita Eugenia Halus si directorul Gimnaziului din Corjova Constantin Sucitu au primit Ordinul Meritul pentru Invatamant.

Distinctiile le-au fost inmanate ieri celor 3, de ambasadorul Romaniei la Chisinau Daniel Ionita.

http://protv.md/stiri/actualitate/distinctii-pentru-stanga-nistrului-presedintele-roman-klaus-iohannis—1630591.html

 

  1. Oficial: Candidații la funcția de președinte al Rep. Moldova

Comisia Electorală Centrală a examinat joi dosarele a opt candidați, dintre care patru au fost respinse. Ana Guțu, Maia Laguta, Valeriu Ghilețchi și Silvia Radu li se alătură în cursa pentru funcția de șef de stat lui Marian Lupu, Mihai Ghimpu, Iurie Leancă, Andrei Năstase, Dumitru Ciubașenco, Inna Popenco, Maia Sandu și Igor Dodon.

În același timp, dosarele lui Ion Dron, Roman Mihăieș, Vasile Tarlev și Vitalia Pavlicenco au fost respinse, CEC motivând cei patru nu au strâns suficiente semnături pentru candidatură.

http://infoprut.ro/45393-oficial-candidatii-la-functia-de-presedinte-al-rep-moldova.html

 

  1. Relațiile dintre polițiile de pe cele două maluri ale Prutului din ce în ce mai strânse. Șeful Poliției Române în vizită acasă, la Chișinău

Crearea unor echipe comune care să asigure prevenirea cazurilor de contrabandă la frontiera moldo-română, valorificarea oportunităților în domeniul pregătirii resurselor umane, expertiza în vederea acreditării laboratoarelor criminalistice şi metode noi de redresare a securității rutiere sunt doar câteva dintre priorităţile stabilite în cadrul unei întrevederi pe care şeful IGP de la Chișinău, Alexandru Pânzari, a avut-o cu omologul său de la București, Bogdan Despescu, transmite Romanian Global News.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/categorii/diverse-sport/23085-relaiile-dinte-poliiile-de-pe-cele-dou-maluri-ale-prutului-din-ce-in-ce-mai-stranse-eful-poliiei-romane-in-vizit-acas-la-chiinu.html

 

  1. Acțiunea 2012: Mai hotărâți ca niciodată, pentru a determina Reunirea cu Basarabia

Am ajuns la momentul în care ori vom fi mulți și hotărâți în stradă, mai mulți și mai hotărâți ca niciodată, pentru a determina ca Reunirea cu Basarabia să fie printre prioritățile statului român, ori demersurile noastre de până acum vor fi fost în zadar.
Voi știți cel mai bine cât de mult am încercat variante de toate felurile până acum. Vine anul 2018 când toți trebuie să facă, nu să celebreze fals, când țara noastră nu mai e întreagă, cum era în 1918.

Așa că:
VENIȚI LA BUCUREȘTI. organizați-vă, cu mașini, cu trenurile, cu autocarele și veniți
SÂMBĂTĂ, 22 OCTOMBRIE, ORA 14:00, HANUL LUI MANUC (PIAȚA UNIRII).
Fiecare, din localitatea lui mai poate veni cu încă 2-3 oameni. Haideți să nu mai așteptăm și să o facem!

https://romaniamereuabsenta.blogspot.ro/2016/10/actiunea-2012-mai-hotarati-ca-niciodata.html

 

  1. Basarabia vrea să stopeze importurile de gaze rusești din 2020. Transgaz și-ar putea prelua parțial omologul de peste Prut

Autoritățile din Republica Moldova au informat recent Guvernul de la București că intenționează să prelungească cu 3 ani contractul de import de gaze naturale de la gigantul rus de stat Gazprom care expiră la finalul acestui an, respectiv până în 2019, când este planificată finalizarea gazoductului Ungheni-Chișinău, care ar permite satisfacerea integrală a cererii de gaze naturale de peste Prut prin exporturi ale producătorilor de gaze din România.

http://www.profit.ro/povesti-cu-profit/energie/basarabia-vrea-sa-stopeze-importurile-de-gaze-rusesti-din-2020-transgaz-si-ar-putea-prelua-partial-omologul-de-peste-prut-15582226

 

  1. Transgaz ar putea prelua parțial compania omoloagă din Basarabia

„Partea moldavă a informat recent partea română că, la sfârșitul acestui an, expiră contractul de aprovizionare cu gaze naturale încheiat cu compania rusă Gazprom, intenționând o prelungire a acestuia pe o perioadă de 3 ani, respectiv sfârșitul anului 2019, moment care se dorește să coincidă cu finalizarea construcției gazoductului Ungheni-Chișinău”, se arată într-un document oficial de luna aceasta al Guvernului de la București.

http://www.timpul.md/articol/transgaz-ar-putea-prelua-parial-compania-omoloaga-din-basarabia-98733.html

 

  1. Expert Grup: Situația economică a regiunii transnistrene continuă să se înrăutățească și în 2016

După un an economic dificil din 2015, situația economică a regiunii transnistrene a continuat să se înrăutățească și în 2016. Procesul de distanțare economică dintre economiile ambelor maluri ale Nistrului continuă pentru al patrulea trimestru consecutiv, se constată în numărul ordinar al publicației ”Realitatea Economică Transnistreană”, editat de Centrul Analitic Independent Expert-Grup.

http://www.timpul.md/articol/expert-grup-situaia-economica-a-regiunii-transnistrene-continua-sa-se-inrautaeasca-i-in-2016-98737.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ