Acțiuni spre REunire! Ce a mai facut Platforma Acțiunea 2012!

0
208
 1. Reprezentanți ai ONG-urilor din România și din Republica Moldova se reunesc la Cluj-Napoca. Care este motivul

Asociația Grupul de Inițiativă Basarabeană din Cluj-Napoca lansează cea de-a doua ediție a proiectului Forumul ONG-urilor „ONG Network”, care se va desfășura în acest an la Cluj, în perioada 15-19 noiembrie 2017 și va întruni peste 80 de participanți din organizații non guvernamentale din România și din Republica Moldova. Tematica din acest an a Forumului este „Accesarea fondurilor publice de finanțare și a sponsorizărilor pentru ONG-uri”.

În cea de-a doua zi de Forum, vineri, 17 noiembrie, de la ora 10.30, în Sala de Sticlă a Primăriei Cluj-Napoca se va desfășura conferința „Anul Centenarului – Dialog intercultural între Republica Moldova și România”.

 

https://diez.md/2017/11/13/reprezentanti-ai-ong-urilor-din-romania-si-din-republica-moldova-se-reunesc-la-cluj-napoca-care-este-motivul/

 

 

 

 1. Acțiuni spre REunire! Ce a mai facut Platforma Acțiunea 2012!

În luna octombrie, au avut loc mai multe dezbateri între organizații civice și studențești din orașe precum Timișoara, Arad, Oradea și reprezentanții organizațiilor civice și unioniste din România și Republica Moldova. În cadrul acestora s-a discutat despre Unire și despre cele două proiecte importante derulate anul acesta: „Cunoaște-ți Țara” și „Caravana Unirii”, prin intermediul cărora s-au mobilizat zeci de mii de oameni cu scopul de a crea o punte între românii de pe ambele maluri ale Prutului, transmite Romanian Global News, citând un bilanț al Acțiunii 2012.

„De asemenea, colegul nostru George Simion a continuat seria lansărilor cărții „Blocați în labirint” în mai multe orașe din România (Covasna, Edineţ, Galați, Ploiești, Cahul, Cluj) și diaspora (Londra, Dublin, Parma, Paris), pentru a duce cât mai departe, la cât mai mulți oameni mesajul luptei noastre pentru Unire şi un discurs corect care să ne aducă o majoritate unionistă la Chişinău.

http://www.rgnpress.ro/rgn_17/categorii/reportaj/26263-aciuni-spre-reunire-ce-a-mai-facut-platforma-aciunea-2012.html

 

 

 1. Petru BOGATU: Cum ajută americanii să unească România și Republica Moldova

Aș vrea să fiu bine înțeles din capul locului. Nu există și nici n-are cum să fie, firește, vreo directivă a Washingtonului privind unirea României și Republicii Moldova. Este vorba de altceva, și anume de strategiile americane de a ataca cu sprijinul și prin intermediul Bucureștiului supremația economică, logistică și informațională a Rusiei din estul și sud-estul Europei, scrie Petru Bogatu în www.deschide.md, preluat de Romanian Global News.

http://www.rgnpress.ro/rgn_17/categorii/analize-interviuri/26267-2017-11-13-09-21-33.html

 

 

 1. ONG: În Transnistria, dacă scrii „moldoveneşte”, dar cu grafie latină, amenda este 50 de euro

Folosirea alfabetului latin în regiunea separatistă din stânga Nistrului, pentru ceea ce acolo se mai numeşte „limba moldovenească”, se pedepseşte cu o amendă de peste 50 de euro, potrivit unui comunicat al Promo-LEX, un ONG care promovează democraţia şi drepturile omului şi care a realizat un raport cu privire la situaţia din Transnistria.. Documentul semnalează şi lipsa oricăror ameliorări în ceea ce priveşte respectarea drepturilor omului în zonă, scrie Deschide.md.

http://www.romaniatv.net/ong-in-transnistria-daca-scrii-moldoveneste-dar-cu-grafie-latina-amenda-este-50-de-euro_387033.html

 

 1. Elena Robu: Minciunile președintelui Dodon în primul an de mandat

Se face un an de la alegerile prezidențiale care l-au dat câștigător pe socialistul Igor Dodon. În campania electorală pentru prezidențialele de anul trecut scriam un articol în care vorbeam despre ce promit candidații și ce prerogative legislative au de fapt. Astăzi putem face un bilanț al promisiunilor, dar și al minciunilor președintelui Igor Dodon în primul mandat.

http://infoprut.ro/48649-elena-robu-minciunile-presedintelui-dodon-primul-de-mandat.html

 

 1. Primăria Chișinău urmează modelul Clujului

„Sunt conștientă că unora nu le va plăcea. Haideți să începem cu transparența care la prima etapă va avea cel puțin un efect profilactic”, a declarat Radu, citată de agora.md.

Primarul i-a mai îndemnat pe angajați să vadă cum funcționează acest lucru în cadrul primăriei orașului Cluj-Napoca din România.

http://www.stiripesurse.ro/primaria-chi-inau-urmeaza-modelul-clujului_1231120.html

 

 1. Încă o piatră la temelia Unirii: Comuna Sângeru din România şi Sîngereii Noi din Rep. Moldova s-au înfrățit

Continuă seria înfrățirilor între localitățile din România și cele din Republica Moldova. De data aceasta este vorba despre comuna Sângeru (județul Prahova și Sîngereii Noi (raionul Sîngerei). Acordul de înfrățire a fost semnat în Republica Moldova, de primarul de Sîngereii Noi, Valentina Ceausceac, și de primarul comunei Sângeru, Radu Gheorghe.

http://infoprut.ro/48643-inca-o-piatra-la-temelia-unirii-comuna-sangeru-din-romania-si-singereii-noi-din-rep-moldova-s-au-infratit.html

 

 1. Palaz, în Republica Moldova, cu Șalaru și Băsescu. „Începem demersurile pentru înfrățirea județului Constanța cu raionul Cahul!”

Partidul Unității Naționale din Republica Moldova, formațiune politică unionistă, a organizat, duminică, o întâlnire cu cetățenii din raionul Cahul al Republicii Moldova, în incinta Palatului de Cultură „Nicolae Botgros” al municipiului. Au participat, printre alții, președintele de onoare al PUN, președinte al PMP, Traian Băsescu; președintele PUN, Anatol Șalaru; prim-vicepreședintele PUN, Ana Guțu; deputații basarabeni ai PMP, Constantin Codreanu și Eugen Tomac și vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Claudiu-Iorga Palaz.

http://tomisnews.ro/palaz-in-republica-moldova-cu-salaru-si-basescu-incepem-demersurile-pentru-infratirea-judetului-constanta-cu-raionul-cahul/

 

 1. Traian Băsescu cere unirea României cu Republica Moldova

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a participat în acest weekend la o întâlnire la Cahul, în Republica Moldova, la finalul căreia a transmis un mesaj unionist.

http://www.digi24.ro/stiri/externe/traian-basescu-cere-unirea-romaniei-cu-republica-moldova-827897

 

 1. Cea de-a patra ediţie a Forumului pentru Inovaţii în Guvernare va avea loc la Chişinău

Peste 200 de specialişti în domeniul sectorului public, atât naţionali, cât şi internaţionali, se întrunesc la Forumul Regional pentru Inovaţii în Guvernare, cu genericul „Spre Obiectivele Globale prin Guvernare Eficientă”.

http://tvrmoldova.md/social/cea-de-a-patra-editie-a-forumului-pentru-inovatii-in-guvernare-va-avea-loc-la-chisinau/

 

 1. Universitatea din Bucureşti lansează un curs de master pentru românii de pretutindeni

Universitatea din Bucureşti, cu sprijinul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni şi Masterul de Studii de Securitate şi Analiză Informaţiei, lansează cursul dedicat românilor de pretutindeni, ce se va desfăşura la Facultatea de Sociologie si Asistenţă Socială.

http://tvrmoldova.md/romania-la-zi/universitatea-din-bucuresti-lanseaza-un-curs-de-master-pentru-romanii-de-pretutindeni/

 

 1. Ion Inculeţ, omul de stat care a trecut de la socialism revoluţionar la unionism

Una dintre figurile emblematice ale proclamării autonomiei şi independenţei Basarabiei, urmate de unirea cu patria mamă, a fost Ion Inculeţ. Mai multe despre personalitatea lui în campania “Sfatul Ţării – 100 de ani de la înfiinţare”, derulată de TVR Moldova şi Radio Chişinău.

http://tvrmoldova.md/sfatul-tarii-100-de-ani-file-de-istorie/video-ion-inculet-omul-de-stat-care-a-trecut-de-la-socialism-revolutionar-la-unionism/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ