Adepții unirii cu România au lansat la Chișinău Unirea TV

0
91

 

  1. Adepții unirii cu România au lansat la Chișinău Unirea TV

Cei care stau în spatele proiectului Unirea TV își propun să pregătească terenul pentru unirea celor două maluri de Prut în anul 2018.

Începând de sâmbătă, 10 septembrie, ora 14.00, Unirea TV difuzează conținut media de programe pentru mai multe posturi de televiziune și de radio din R. Moldova și România. Proiectul a debutat cu emsiunea-maraton de opt ore „Sfatul Țării”, moderată de Constantin Codreanu, care a spus că „Unirea TV este un proiect al poporului”.

https://argumentul.info/2016/09/11/adeptii-unirii-cu-romania-au-lansat-la-chisinau-unirea-tv/

 

  1. „DorFest” la Edineţ. Festivalul care marchează dorul moldovenilor de datini

Trei localităţi din fosta Românie Mare s-au înfrăţit astăzi la Gordineşti, Edineţ. Cu această ocazie a fost organizat în premieră şi „DorFest”, eveniment care marchează dorul moldovenilor de origini, datini şi neam.

Manifestaţia a avut loc în grădina unei moşii din sat şi a adunat sute de vizitatori, artişti din România şi Ucraina, dar şi meşteri populari.

http://www.publika.md/dorfest-la-edinet-festivalul-care-marcheaza-dorul-moldovenilor-de-datini_2740781.html

 

  1. Candidat la prezidențiale: Solicit tuturor unioniştilor să ceară o ofertă de Unire din partea României

Unirea politică a Republicii Moldova cu România în baza unui referendum desfăşurat simultan în ambele statele este una din priorităţile anunţate de Roman Mihăeş, pretendent la calitatea de candidat pentru funcţia de preşedinte.

Mihăeș a declarat, într-o conferinţă de presă la IPN, că referendumul poate fi declanşat doar în cazul în care statul român va veni cu o ofertă de Unire.

http://www.hotnews.md/articles/view.hot?id=36793

 

  1. Băsescu: Republica Moldova nu va fi niciodată membră a UE

El a mai adăugat că o eventuală unire a României cu Moldova va aduce beneficii ambelor părţi. „Nu este o favoare pe care România ar face-o Republicii Moldova, ci, în mod egal, şi România ar avea extrem de mult de câştigat dacă se face unirea”, a conchis Băsescu.

http://independent.md/mbasescu-republica-moldova-nu-va-fi-membra-ue-niciodata/#.V9WnUDWmqM9

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ