Adevărul despre masacrul de la Fântâna Albă va răsuna la „Romania, te iubesc”

1
104
Fantana_Alba_1_7997f5f192
foto: evz.ro

Duminica, 14 aprilie, de la ora 18:00, la ProTv, corespondentul Stirilor ProTV Cosmin Savu reconstituie evenimentele dureroare desfasurate acum 72 de ani, cunoscute sub numele de “Crimele de la Fantana Alba”.

Cateva mii de locuitori din Bucovina de Nord, din localitatile de pe Valea Siretului, au pornit spre granita arbitrar trasata de penita lui Stalin, dar drumul lor s-a transformat intr-un calvar. Niciunul nu a ajuns la destinatie. Marturiile referitoare la masacru si la deportarile care au urmat sunt zguduitoare si de multe ori incredibile.

„Ele subliniaza necesitatea de a aduce in spatiul public a unor modele de vointa si demnitate nationala, fara patima si fara incrancenare”, declara Cosmin Savu. Duminica, la Romania, te iubesc!, va fi explicat pe larg contextul istoric in care cateva mii de oameni nevinovati au sfarsit in gropi comune, ucisi cu sange rece de sovietici. “O lectie de viata primita de la supravietuitori, imagini si documente care n-au fost prezentate niciodata in Romania, o bucatica de istorie care a ramas nespusa”, astfel isi defineste ancheta corespondentul Stirilor ProTV.

Sursa: Pro TV

1 COMENTARIU

  1. Va rog sa nu mai lipiti afisele autocolante peste semnele de circulatie de la intersectia stradutelor , ealste esential sa se vada prioritatile pe stradute mici din cartier !
    Si nici pe tablitzele cu numele strazilor, acestea nu mai pot fi vizualizate de o masina de Salvare, de interventii pompieri, de curierat, etc… Aproape nu se mai stie pe ce strada te afli din cauza afiselor lipite de promotorii actiunii dvs.
    Strada Orzari, sector 2, Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ