„Aducem Basarabia acasă”, campanie ce-a ajuns la Piatra Neamț

1
113

fata11-300x300 „ADUCEM BASARABIA ACASA”. Acesta este sloganul, tinerilor voluntari care s-au adunat in Parcul Central din Piatra Neamt in cadrul unei campanii de strangere de semnaturi. Acestia si-au propus sa arate lumii ca romanii nu au uitat de rudele de sange de care ii desparte Prutul.

Pana acum voluntarii campaniei„Aducem Basarabia acasă” din Piatra-Neamț au reușit să strângă peste 400 de semnături in judetul neamt.

Tinerii voluntari fac un apel catre toti nemteni interesați de soarta celor peste trei milioane de români basarabeni de peste Prut, să sprijine campania.

Lansarea campaniei coincide cu împlinirea a patru ani de la revoltele anti-comuniste din aprilie 2009 de la Chișinău, unde zeci de mii de tineri au ieșit în stradă cu drapele românești, cerând reunirea cu Patria-Mamă.

Articol: www.tv-m.ro

1 COMENTARIU

  1. am cunoscut romani din ucraina,am cunoscut romani de pe valea moravei din serbia,am cunoscut romani din basarabia.intotdeauna am avut sentimentul ca regasesc pe cineva care imi este ruda.era asa poate pentru faptul ca eu eram strain in ,,tara,,lor.dar paradoxal,am intilnit pe cineva,un baiat care lucra cu mine pe santier in italia,si era din basarabia,pe care nu l-am perceput ca pe o ruda.sa fi fost faptul ca imi spunea,ca o paranteza in discutiile noastre,ca,,basarabeni ar trebui sa fie mandri ca impreunarea asta de rusi si moldoveni a dat nastere unei natiuni asa inteligenta si harnica si frumoasa,ca daca stai si te gandesti,de ce ar trebui sa se uneasca cu Romania,,.in acel moment imi doream sa-i fi intalnit pe bunici si tatal lui care erau moldoveni.imi doream sa aud ce au ei de spus.ma intrebam daca nu cumva era aceeasi ,,directiva,,de spalare a creierului,ca aceea pe care am intalnit-o eu cand aveam 10-14 ani.dar eu stiam ce nu stia el.ca Burebisata,Decebal,Stefan,Mihai au fost aceeiasi oameni ca si Cuza,Balcescu,Avram Iancu.cateodata ma enerveaza ca romanul este asa de resemnat,asa rabdator,asa de ROMAN.DE NAIBA NU NE-AM DUS SI NOI SA CUCERIM UN PIC DE LUME,UN PIC ASA MACAR CAM CAT A FACUTU ALEXANDRU,SAU DARIUS,SAU GINGIS HAN.lasa ca emaai bine asa.sarac dar cinstit.cinstit dar furat.furat dar rabdator asteptand sa pedepseasca CEL DE SUS.dar suntem romani chiar daca strangem din dinti in tara sau prin lume.si asa cum m-au invatat invtatorii si profesorii mei(chiar daca in comunism),avem o casa,ROMANIA,avem un sat ROMANIA,avem o comuna ROMANIA,avem un judet ROMANIA,avem o tara ROMANIA si oriunde am merge in lumea asta,ne intoarcem acasa.chiar daca trec generatii.se nasc generatii.si tot acasa ne intoarcem.acasa in ROMANIA.

LĂSAȚI UN MESAJ