AICI e ROMÂNIA în toate raioanele Basarabiei

12
475

Campania Platformei Civice ACŢIUNEA 2012, ,,AICI e ROMÂNIA”, a ajuns la final. În urma acestei campanii de promovare a adevărului istoric prin lipirea abţibildurilor cu mesajul ,,Aici e România”, toate raioanele şi municipiile Republicii Moldova au fost acoperite integral.

Peste 300 sute de voluntari din Anenii Noi, Basarabeasca, Briceni, Bălţi, Cahul, Cantemir, Chişinău, Cimişlia, Comrat, Criuleni, Călăraşi, Căuşeni, Donduşeni, Drochia, Dubăsari, Edineţ, Floreşti, Făleşti, Glodeni, Hânceşti, Ialoveni, Leova, Nisporeni, Ocniţa, Orhei, Râşcani, Rezina, Sângerei, Soroca, Străşeni, Taraclia, Teleneşti, Tighina, Tiraspol, Ungheni, Şoldăneşti, Ştefan Vodă s-au implicat în distribuirea mesajului ,,Aici e România” şi şi-au manifestat disponibilitatea de a participa la viitoare acţiuni ale Platformei Civice.

Fotografiile realizate de aceştia, cu mesajul campaniei, pot fi accesate pe o harta interactiva la adresa web http://actiunea2012.ro/rm/

Platforma Civică Acţiunea 2012 continuă seria campaniilor asupra istoriei și viitorului comun a românilor de pe cele două maluri ale Prutului, astfel că va lansa în această două noi acțiuni care vor implica populaţia Republicii Moldova: ,,Fularul tricolor” şi ,,Eu vreau”.

Platforma Civică este o coaliţie de organizaţii non-guvernamentale şi grupuri de iniţiativă care susţin unirea Republicii Moldova cu România şi militează pentru idealul regăsirii românilor de pe ambele maluri ale Prutului în cadrul aceluiaşi stat. Anul acesta se împlinesc 200 de ani de la anexarea Basarabiei de către Imperiul Rus.

12 COMENTARII

 1. Degeaba fratilor, daca pe plan politic nu faceti nimic, altfel nu se poate, cum puteti sa stati cu un presedinte care a facut parte din PCRM, un presedinte care sustine ca :”Este o mândrie pentru Republica Moldova că soldații ei au defilat în Piața Roșie” sau ca poziția proromânească a unei părți a elitei politice a Moldovei este formată de așteptările false, „fapt care sustrage politicienii și populația de la soluționarea problemelor cu adevărat serioase din Moldova”.
  Sincer, daca nu puteti vota pe cineva care chiar are idei si solutii pentru realizarea unei uniri nu rezolvati nimic. Dar asta nu se face intr-o zi doua, asta face in timp, iar timpul trece. In primul rand trebuie schimabata constiutia Rep. Moldova, cu una de genul celei din 2010 in care limba oficial devina romana, in care organizarea tarii revine la judet, cum putem sa ne unim noi cand noi avem judete de 5 ori mai mari ca raioanele voastre, cand limba pana la urma nu este aceiasi(pe hartie).
  Si apropo, 27 martie bate la usa chiar sunt curios sa vad ce vor face liderii actiunii cu ocazia acestei zile 😉

  • Înțeleg că nu te interesează subiectul. Dar, pentru limbajul folosit aici ”intelectualule” statalist moldovenist, vom păstra câteva special pentru a ți le lipi peste gura aia a ta spurcată. Poate așa vei învăța să respecți ceea este românesc în Basarabia și, de ce nu, poate vei afla și ce este acela bun simț, dacă părinții și școala au dat greș în a te educa.

 2. @ chisinauanul: In numele cui vorbesti? Te-a nominalizat populatia Chisinaului drept purtator de cuvint? Din cite stiu eu, la ultimele alegeri, populatia cu drept de vot a Chisinaului a ales drept primar un cetatean roman. Ma insel cumva?

 3. N-are treaba una cu alta. Chirtoaca a casticat cu greu pt ca lumea nu avea incredere in Dodon. Despre unionismu vostru se stie treaba ca aici la noi nimeni nu vrea asta…noi nu vrem romania, pt noi sunteti straini.

 4. “report as spam” – adica cenzura, nu? Vocea moldovenilor sa nu se faca auzita, nu? Zi, macar te tine sa discuti cu mine pe tema asta, a sustinerii publice a unirii, sau preferi sa te complaci in a discuta cu amicii tai romani, care iti impartasesc opinia…
  Sigur ca e mai simplu sa imi stergi posturile si sa te prefaci ca nu exist(am)…te inteleg.

 5. Vai de mine, stimat chisinauan, dar zici ca esti presedintele R. Moldova, si vorbesti in numele intregii populatii, asa cum nici noi nu presupunem ca intreaga Romanie ne sustine punctele de vedere(deocamdata) asa as dori sa presupui si tu ca nu intreaga R.M. iti impartaseste opiniile.

 6. Nu sint presedinte, sint un cetatean. Unul ca multi altii.
  Nu intreaga Moldova e statalista, dar aproape intreaga tara. E suficient sa ne uitam pe recensaminte, sau e suficient sa traiesti in capitala, sau oriunde in tara, ca sa iti dai seama de asta. Unionismul, platit de romania, e plapind si subdezvoltat, un copil nascut mort.

LĂSAȚI UN MESAJ