Alegeri in Moldova: Basarabenii din Romania au 11 sectii de votare – Iata unde

0
149

 

 1. PNL Iași: Ne pasă de Republica Moldova!

Astăzi, 11 noiembrie, de la ora 14.30, Organizația Femeilor Liberale Iași, în frunte cu Mihaela Popa, a organizat o întâlnire cu susținătorii Maiei Sandu.

„Am inițiat această întâlnire pentru că mereu contează ecourile, susținerile în acest sens. Acordăm deplină atenției candidatei Maia Sandu, care va aduce reforme importante în învățământul, politica, sănătatea și economia din Republica Moldova” – a declarat Mihaela Popa, candidat pe lista PNL Iași pentru Senat.

http://ziaruldeiasi.ro/stiri/pnl-iasi-ne-pasa-de-republica-moldova–144270.html

 

 1. Încă un pas spre autostrada care leagă România de Republica Moldova

Procedura de achiziţie publică pentru revizuirea studiului de fezabilitate şi elaborarea proiectului tehnic pentru Autostrada Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni, care va lega România de Republica Moldova, a fost iniţiată, a anunţat, vineri, Ministerul Transporturilor.

http://www.b365.ro/inca-un-pas-spre-autostrada-care-leaga-romania-de-republica-moldova_255108.html

 

 1. Republica Moldova vrea să ceară Rusiei rechemarea atașatului său militar de la Chișinău. Motivul este legat de activitatea trupelor ruse în Transnistria

Atașatul militar al Federației Ruse la Chișinău, colonelul Igor Dovbnea, a fost convocat vineri la Ministerul Apărării al Republicii Moldova, unde i s-a solicitat să se abțină de la a participa la orice fel de activități realizate de autoritățile de la Tiraspol și de Grupul Operativ al Trupelor Ruse (GOTR) din Transnistria, informează site-ul Deschide.md.

Potrivit Ministerului de Externe de la Chișinău, asemenea acțiuni, în care sunt implicate forțe militare străine aflate ilegal pe teritoriul Republicii Moldova și subdiviziuni militare și paramilitare ale unei entități pseudostatale nerecunoscute de nimeni, sunt provocatoare și inadmisibile, constituie o sfidare la adresa mecanismelor de pacificare din regiune și subminează suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova.

http://www.romanialibera.ro/actualitate/international/republica-moldova-vrea-sa-ceara-rusiei-rechemarea-atasatului-sau-militar-de-la-chisinau–motivul-este-legat-de-activitatea-trupelor-ruse-in-transnistria-432799

 

 1. Marius Diaconescu: Preşedintele Klaus Iohannis face primii paşi pentru Unirea Basarabiei

Declaraţiile politice despre Unirea Moldovei cu România pot influenţa percepţia publică despre realizarea acestui deziderat naţional. Ultima declaraţie a preşedintelui României, Klaus Iohannis, despre Unirea Basarabiei aduce în discuţie necesitatea schimbării atitudinii şi implicării României, scrie profesorul Marius Diaconescu pe blogul său din www.adevarul.ro, preluat de Romanian Global News.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/categorii/politic/23456-marius-diaconescu-preedintele-klaus-iohannis-face-primii-pai-pentru-unirea-basarabie.html

 

 1. Alegeri in Moldova: Basarabenii din Romania au 11 sectii de votare – Iata unde

In Romania vor fi deschise 11 sectii de votare pentru turul doi al alegerilor prezidentiale din Republica Moldova.

Dintre cele 11 sectii de votare, doua sunt in Bucuresti – una la sediul misiunii diplomatice a Republicii Moldova in Romania, iar cealalta la Sectia Consulara.

O a treia sectie de votare va fi deschisa la Iasi, la Consulatul General.

Moldovenii aflati in Romania vor mai putea vota la Galati, Timisoara, Brasov, Cluj, Constanta, Bacau, Suceava si Craiova, unde se va deschide cate o sectie de votare.

Cetatenii din Republica Moldova sunt chemati, duminica, la urne pentru al doilea tur al alegerilor prezidentiale, urmand sa aleaga intre Igor Dodon, candidatul prorus al Partidului Socialistilor (PSRM), si Maia Sandu, candidata proeuropeana a PAS.

http://www.ziare.com/europa/moldova/alegeri-in-moldova-basarabenii-din-romania-au-11-sectii-de-votare-iata-unde-1442984

 

 1. Mesajele tinerilor din Chișinău pentru Laura Codruța Kovesi

Tinerii Moldovei au organizat joi o manifestație de susținere a Direcției Naționale Anticorupție (DNA) și a procurorului-șef Laura Codruța Kovesi,  în faţa hotelului care a găzduit Forumul Republica Moldova- România în domeniul justiţiei.

http://infoprut.ro/45729-foto-mesajele-tinerilor-din-chisinau-pentru-laura-codruta-kovesi.html

 

 1. Politician polonez: „Mâine, Dodon ar putea spune că Moldova este Rusia, aşa cum azi spune că Peninsula Crimeea este Rusia”

Dacă Igor Dodon, candidatul socialist la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, a putut declara că Peninsula Crimeea „este Rusia”, ce l-ar putea împiedica să spună, mâine, că „Moldova este Rusia”? Opinia îi aparţine politicianului polonez Jacek Saryusz-Wolsky, vicepreședinte al Grupului Partidului Popular European. 

http://infoprut.ro/45738-politician-polonez-maine-dodon-ar-putea-spune-ca-moldova-este-rusia-asa-cum-azi-spune-ca-peninsula-crimeea-este-rusia.html

 

 1. Studenții basarabeni din regiunea Clujului o susțin pe Maia Sandu la prezidențialele din Republica Moldova

După procesarea proceselor verbale la alegerile prezidenţiale din 30 octombrie din Republica Moldova, rezultatele i-au trimis în turul secund pe socialistul pro-rus Igor Dodon şi pe reprezentanta pro-europenilor, Maia Sandu.

Înaintea votului care se va da pe 13 noiembrie, tinerii moldoveni aflați la studii în Cluj-Napoca au organizat o acțiune de susținere a Maiei Sandu sub sintagma “Mai avem o șansă“.

http://www.napocanews.ro/2016/11/studentii-basarabeni-din-regiunea-clujului-o-sustin-pe-maia-sandu-la-prezidentialele-din-republica-moldova.html

 

 1. Cronica săptămânilor viitoare

Duminică mergeți la vot și votați împotriva lui Igor Dodon.

Tot duminică ne vedem la 10 TV /Unirea TV și analizăm minut cu minut ziua alegerilor.
Iar luni, ne mai vedem la Chișinău doar dacă ați votat. Dacă nu, voi fi deja expulzat, în drum spre București.

În schimb, lucrurile în Republica Moldova nu se vor schimba. Poate doar româna va dispărea din materiile școlare. Și unioniștii vor fi persecutați și arestați. Barca Republica Moldova se duce oricum în derivă, fără o majoritate care să înțeleagă că este în interesul cetățenilor ei să facă Unirea cu țara. Pe 1 decembrie, un kilometru de tricolor se va întinde pe Bulevardul Ștefan cel Mare din Chișinău. Sau nu se va întinde, să vedem cine va fi noul președinte.

Unioniștii merg, de asemenea, organizat, cu autocarele, la Bruxelles, pentru a cere și acolo Unirea și pentru a arăta lumii că asta e dorința cetățenilor. Nu și a politicienilor.

http://www.timpul.md/articol/cronica-saptamanilor-viitoare–100094.html

 

 1. Iulian Chifu, decorat la Ambasada Moldovei: Fac un apel pentru toți cetățenii Republicii Moldova să se prezinte la urne

Președintele Centrului de Prevenire a Conflictelor și Early Warning, Iulian Chifu, care a fost decorat vineri la Ambasada Republicii Moldova, a făcut un apel, în cadrul ceremoniei, la toți cetățenii Republicii Moldova din România să se prezinte duminică la vot pentru a-și alege președintele.

http://www.agerpres.ro/politica/2016/11/11/iulian-chifu-decorat-la-ambasada-moldovei-fac-un-apel-pentru-toti-cetatenii-republicii-moldova-sa-se-prezinte-la-urne-18-42-01

 

 1. Alegeri R. Moldova – Maia Sandu: Voi face tot posibilul, voi solicita ajutorul guvernelor altor tari, ca trupele rusesti sa fie evacuate

Candidata comuna a partidelor de centru-dreapta la alegerile prezidentiale, Maia Sandu, sustine ca va face tot posibilul pentru evacuarea trupelor rusesti de pe teritoriul Republicii Moldova. Declaratia a fost facuta in cadrul dezbaterilor electorale de la postul public de televiziune „Moldova 1”, transmite IPN.  

http://www.hotnews.ro/stiri-alegeri_moldova_2016-21409474-alegeri-moldova-maia-sandu-voi-face-tot-posibilul-voi-solicita-ajutorul-guvernelor-altor-tari-trupele-rusesti-fie-evacuate.htm

 

 1. Traian Băsescu vine cu rectificări: Nu Maia Sandu a vorbit cu Victoria Nuland despre Unire

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a lansat un clip video în care precizează că nu liderul PAS Maia Sandu i-ar fi spus adjunctului secretarului de stat al SUA, Victora Nuland, că unica soluție pentru Republica Moldova este unirea cu România, ci Ana Guțu, liderul formațiunii politice DREAPTA.

http://infoprut.ro/45742-traian-basescu-vine-cu-rectificari-nu-maia-sandu-a-vorbit-cu-victoria-nuland-despre-unire.html

 

 1. Reprezentantii CSM si INM la Forumul Romania – Republica Moldova in domeniul justitiei

În cadrul acestei prime ediţii, au fost abordate teme vizând reforma judecătorească din perspectiva îmbunătăţirii accesului la justiţie, optimizarea hărţii instanţelor judecătoreşti, răspunderea disciplinară, gestionarea aleatorie a dosarelor. De asemenea, au fost dezbătute, din perspectivă europeană, aspecte vizând reforma parchetelor, prevenirea şi combaterea corupţiei, integritatea şi transparenţa justiţiei.

Totodată, în cursul zilei de azi, între reprezentanţii consiliilor judiciare din România şi Moldova, s-a desfăşurat o nouă întâlnire de lucru, în cadrul căreia au fost stabilite principalele coordonate privind continuarea schimbului de bune practici în domeniul justiţiei şi dezvoltarea relaţiilor de cooperare interinstituţională în domeniul pregătirii iniţiale şi continue a judecătorilor şi procurorilor, transparenţei şi integrităţii sistemului judiciar.

http://www.ziuanews.ro/revista-presei/reprezentantii-csm-si-inm-la-forumul-romania-republica-moldova-in-domeniul-justitiei-572623

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ