Alianța pentru Centenar, apel către unioniștii din toate partidele pro-europene

0
606
 1. Alianța pentru Centenar, apel către unioniștii din toate partidele pro-europene

Alianța pentru Centenar face apel către unioniştii din toate partidele proeuropene din Republica Moldova să participe activ la manifestațiile din 1-3 decembrie de la Chişinău şi din teritoriu.

https://deschide.md/ro/stiri/social/21912/VIDEO–Alian%C8%9Ba-pentru-Centenar-apel-c%C4%83tre-unioni%C8%99tii-din-toate-partidele-pro-europene.htm

 

 1. O expoziţie dedicată Sfatului Ţării la 100 de ani de la constituire a fost inaugurată la Biblioteca Naţională

Chişinău, 23 nov. /MOLDPRES/. Biblioteca Naţională a Republicii Moldova a vernisat astăzi o expoziţie cu genericul „Sfatul Ţării – un veac de istorie”,  prilejuită de împlinirea  a 100 de ani de la constituirea primului parlament basarabean, informează MOLDPRES.

https://www.moldpres.md/news/2017/11/23/17009193

 

 1. Stela Popescu a murit. Actriţa a fost găsită decedată în holul casei de către fiica adoptivă

Stela Popescu, cea mai iubita actriţă a teatrului românesc de revistă şi una dintre prezenţele minunate ale cinematografiei noastre, ne-a părăsit fulgerător. Actriţa, în vârstă de 81 de ani, a fost găsită în casa de fiica sa, care a chemat ambulanţa.

http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/actrita-stela-popescu-a-murit.html

 

 1. Forumul România – Republica Moldova în domeniul justiţiei, la Bucureşti. Miniştrii Justiţiei vor semna un protocol în domeniul probaţiunii

Un protocol de colaborare în domeniul probaţiunii va fi semnat joi de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, şi de omologul său din Republica Moldova, Vladimir Cebotari, la Forumul România – Republica Moldova în domeniul justiţiei, care are loc la Bucureşti.

http://adevarul.ro/moldova/actualitate/forumul-romania-republica-moldova-domeniul-justitiei-bucuresti-ministrii-justitiei-vor-semna-protocol-domeniul-probatiunii-1_5a1656085ab6550cb870ed4d/index.html

 

 1. Producătorii moldoveni de fructe și legume își sporesc prezența pe piața românească

15 companii din Republica Moldova, membre ale Asociației Moldova Fruct au participat, cu suportul MIEPO, la Forumul dedicat fructelor și legumelor proaspete pe piața românească ”Legume-Fructe”, ediția a III-a. Evenimentul a fost organizat de publicatia online Modern Buyer în perioada 16-17 noiembrie a.c, la Brașov, România.

http://www.interlic.md/2017-11-23/producatorii-moldoveni-de-fructe-i-legume-i-i-sporesc-prezen-a-pe-pia-a-rom-neasca-51579.html

 

 1. CJ Iaşi începe proiect de reabilitare a Muzeului ”Ion Creangă”

Consiliul Județean Iași începe demersurile pentru restaurarea Muzeului ”Ion Creangă” impreună cu ansamblul său (bojdeuca-clădire de patrimoniu, curtea interioară și clădirea muzeu).

În acest sens, în cadrul întrunirii din data de 28 noiembrie, consilierii județeni vor trebui să se pronunțe asupra propunerii de hotărâre privind proiectul ”Călător pe meridiane culturale”, ce urmează să fie realizat de Consiliul Județean Iași în calitate de lider, în parteneriat cu Raionul Fălești din Republica Moldova.

https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/cj-iasi-incepe-proiect-de-reabilitare-a-muzeului-a-ion-creangaa–175837.html

 

 1. Ai nevoie de argumente pentru a vizita Republica Moldova? Iată-le!

Un clip de promovare a turismului în Republica Moldova a fost lansat în cadrul campaniei „Fii Oaspetele Nostru”. Oameni calzi și ospitalieri, vinuri, gastronomie, locuri pitorești, iată câteva dintre ingredientele care compun farmecul Republicii Moldova, suprinse în clipul care este parte a Programului de promovare a Republicii Moldova sub egida brandului turistic – Pomul Vieții.

http://infoprut.ro/48716-ai-nevoie-de-argumente-pentru-vizita-republica-moldova-iata-le.html

 

 1. Primar din Republica Moldova: „Dacă ne unim cu România, se vor consolida moldovenii de toate etniile”

Primarul orașului Cimișlia, Gheorghe Răileanu, în cadrul unui interviu pentru www.provincial.md, a vorbit despre perspectiva unirii Republicii Moldova cu România, dar și despre ce activități întreprinde în localitate pentru a accelera acest ideal, informează Oficial.

http://oficial.md/social/omania-se-vor-consolida-moldovenii-de-toate-etniile#

 

 1. Cernăuţi: experți, politicieni și diplomați din Ucraina, România, Republica Moldova, Polonia, Lituania şi Rusia s-au întrunit la Forumul „Intermarium”

Astăzi, 23 noiembrie  2017 la Cernăuţi se desfăşoară forumul internaţional „Intermarium – de la proiect informaţional la realitate civilizaţională” – informează Agenţia BucPress.

http://bucpress.eu/politica/cernau%C5%A3i-experti-politicieni-si-diplomati-5430

 

 1. Istorici: Unii basarabeni deportaţi erau abonaţi la ziare româneşti în timpul Uniunii Sovietice

Oamenii deportaţi au ţinut foarte mult la valorile naţionale. Potrivit istoricului Ion Leaşcenco, în timpul expediţiilor în Siberia au întâlnit persoane care pe vremea Uniunii Sovietice cumpărau cărţi în limba română şi erau abonaţi la ziare româneşti. Istoricul a făcut declaraţiile în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR MOLDOVA.

http://tvrmoldova.md/actualitate/istorici-unii-basarabeni-deportati-erau-abonati-la-ziare-romanesti-in-timpul-uniunii-sovietice/

 

 1. Experţi: Creşterea exporturilor Republicii Moldova se datorează în special pieţei europene

Creşterea economică înregistrată în acest an de Republica Moldova se datorează în mare parte contribuţiei ţărilor europene, iar interesul companiilor cu capital străin de a investi în Moldova a înregistrat un trend pozitiv. De această părere sunt experţii IDIS Viitorul, care au lansat un buletin informativ destinat companiilor din ţări UE.

http://tvrmoldova.md/economic/experti-cresterea-exporturilor-republicii-moldova-se-datoreaza-85-pietei-europene/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ