Alianța pentru Centenar începe colectarea unui milion de semnături

0
187
  1. Alianța pentru Centenar începe colectarea unui milion de semnături

Alianța pentru Centenar a lansat inițiativa cetățenească de a colecta un milion de semnături pentru a adăuga un preambul la Constituția României, prin care va fi statuat dreptul poporului român de reunificare pașnică.

Anunțul a fost făcut de liderii unioniști la Aeroportul Internațional Chișinău.

Semnăturile se vor strânge începând de săptămâna viitoare, mai puțin la Chișinău și Bălți, acolo unde campania va debuta pe 3 iunie, odată cu încheierea alegerilor pentru primăriile din cele două localități.

https://www.timpul.md/articol/video–alianta-pentru-centenar-ancepe-colectarea-unui-milion-de-semnaturi-129497.html

 

  1. AI CARTE, AI PARTE

Lansare dedicată Centenarului Marii Uniri. Mai multi istorici și filologi au lansat astăzi la Chișinău publicația literară Centenarul Unirii în incinta Bibliotecii Municipale Bogdan Petriceicu Hașdeu. Oamenii de știință își doresc să redea pe șleau evenimentele istorice și eroismul politicienilor din anul 1918.
Istoricul Vlad Mischevca a prezentat la eveniment volumul Opere de Nicolae Bălcescu. Deasemenea, ne-a îndemnat ca pe lângă festivism trebuie să avem prudență și spirit critic.

https://10tv.md/2018/04/20/video-ai-carte-ai-parte/

 

  1. Limba noastră-i o comoară, demonstrează elevii din RM. Vezi ce premii au primit

Limba noastră-i o comoară! Acest lucru a fost demonstrat și de către câștigătorii concursului republican care s-a desfășurat sub același titlu care au primit premii chiar din mâna Ministrului pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero. Elevii au primit și un certificat de participare în cadrul Programului de tabere ARC în România.

Toți câștigătorii concursului Limba noastră-i o comoară vor beneficia de un certificat de participare în cadrul Programului de tabere ARC 2018 în România. Ministrul românilor de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, aflată într-o vizită de lucru la Chișinău s-a arătat deschisă pentru susținerea elevilor care promovează atât de mult limba română.

https://10tv.md/2018/04/20/video-limba-noastra-i-o-comoara-demonstreaza-elevii-din-rm-vezi-ce-premii-au-primit/

 

  1. PMP cere administraţiilor de la Cluj să adopte declaraţii de unire cu Republica Moldova

Reprezentanţii Partidului Mişcarea Populară au cerut administraţiilor de la Cluj să adopte declaraţii de unire cu Republica Moldova. Aceştia au depus la Primăria Cluj-Napoca şi la Consiliul Judeţean Cluj cereri prin care solicită instituţiilor să adopte asemenea declaraţii politice.

http://www.monitorulcj.ro/politica-administratie/63538-pmp-cere-administra%C5%A3iilor-de-la-cluj-sa-adopte–declara%C5%A3ii-de-unire-cu-republica-moldova

 

  1. Comunicat de presă al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din Republica Moldova

O delegație a Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDM), condusă de președintele instituției,  Alexandru Velicu, a efectuat o vizită de lucru în Republica Moldova, în perioada 19-20 aprilie 2018. Experții români au avut o întrevedere cu directorul general al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din Republica Moldova (AMDM), Vladislav Zara, discuțiile fiind axate pe organizarea procedurilor de validare, autorizare, variații post–autorizare a medicamentelor de uz uman, dezvoltarea sistemului de farmacovigilență, proceduri de înregistrare a dispozitivelor medicale etc.

https://www.moldpres.md/news/2018/04/21/18003246

 

  1. 37 echipe din România și Republica Moldova, la Concursul “Bucuria Dansului” de la Alba Iulia

În  acest weekend Alba Iulia este gazda celei de-a VII-a ediții a Concursului Național de Dans Modern “Bucuria Dansului”. Pentru că în acest an, în prim plan se află aniversarea Centenarului Marii Uniri, organizatorii – Școala de Dans Chirilă din Alba Iulia – aduc în fața publicului albaiulian sportivi din toată ţara, dar şi din Republica Moldova.

https://alba24.ro/foto-video-37-echipe-din-romania-si-republica-moldova-la-concursul-bucuria-dansului-de-la-alba-iulia-645658.html

 

  1. Tiraspolul cere sprijinul Moscovei pentru a anihila efectele controlului comun moldo-ucrainean la frontieră

Administraţia de la Tiraspol cere sprijinul Rusiei pentru a anihila consecinţele aplicării regimului de control comun moldo-ucrainean la punctul de trecere Cuciurgan-Pervomaiskoe. Subiectul a fost abordat în cadrul unei întrevederi care avut loc la Moscova între ministrul transnistrean de externe, Vilai Ignatiev şi ambasadorul rus cu misiuni speciale, Serghei Gubarev.

http://tvrmoldova.md/politic/tiraspolul-cere-sprijinul-moscovei-pentru-a-anihila-efectele-controlului-comun-moldo-ucrainean-la-frontiera/

 

  1. Eveniment dedicat Centenarului Marii Uniri la Gaudeamus Cluj-Napoca. Întâlnire cu acad. Ioan Aurel Pop

Întâlnirea cu Ioan-Aurel Pop la Târgul de Carte Gaudeamus Cluj-Napoca a fost apreciată de cititori.

Lansarea volumului „Istoria, adevărul și miturile” de Ioan-Aurel Pop (ediția a III-a, revăzută și adăugită), un proiect editorial dedicat Centenarului Marii Uniri a desructurat cărțile eseistului și literatului Lucian Boia.

http://www.napocanews.ro/2018/04/eveniment-dedicat-centenarului-marii-uniri-la-gaudeamus-cluj-napoca-intalnire-cu-acad-ioan-aurel-pop.html

 

  1. Mihai Chirica: În anul Centenar este incalificabil să marginalizezi Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, unde s-au format personalităţile care au făurit România Mare

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, susţine că decizia recentă a Ministrului Educaţiei de repartizare pe ţară a locurilor bugetate către instituţiile de învăţământ superior este profund nedreaptă şi de-a dreptul jignitoare pentru elita intelectuală a României, scrie News.ro. El spune că în anul Centenar este incalificabil să marginalizezi Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, unde s-au format personalităţile care au făurit România Mare.

https://www.hotnews.ro/stiri-politic-22406573-mihai-chirica-anul-centenar-este-incalificabil-marginalizezi-universitatea-alexandru-ioan-cuza-din-iasi-unde-format-personalitatile-care-faurit-romnia-mare.htm

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ