Alianţa pentru Centenar, lansată la Bucureşti: „2018 este despre Basarabia”

0
186
  1. Fost ministru de Externe al României, despre Unire: „Idealul unităţii naţionale este cât se poate de legitim”

Senatorul PSD Titus Corlățean consideră că idealul unității naționale este cât se poate de legitim, dar şi că pentru un astfel de proiect românesc este necesar „un sprijin extern”.

http://infoprut.ro/47978-fost-ministru-de-externe-al-romaniei-despre-unire-idealul-unitatii-nationale-este-cat-se-poate-de-legitim.html

 

  1. Alianţa pentru Centenar, lansată la Bucureşti: „2018 este despre Basarabia”

Nu se poate vorbi despre Centenarul Marii Uniri fără Basarabia. Aceasta este concluzia la care au ajuns cele 100 de organizații civice de pretutindeni reunite, duminică, la Parlamentul de la București în Alianța pentru Centenar.

http://infoprut.ro/47975-alianta-pentru-centenar-lansata-la-bucuresti-2018-este-despre-basarabia.html

 

  1. O suta de organizații civice s-au reunit in Alianța pentru Centenar (FOTO)

Alianța pentru Centenar, la care au aderat aproximativ 100 de organizații civice din România, Republica Moldova și diaspora care își propun un plan de acțiuni ce urmează să se deruleze în anul 2018, a fost lansată duminică la Palatul Parlamentului de Platforma Unionistă Acțiunea 2012.

http://www.ziuanews.ro/revista-presei/o-suta-de-organiza-ii-civice-s-au-reunit-in-alian-a-pentru-centenar-foto-762184

 

  1. Primăria Sectorului 1 dă Chișinăului un milion de euro

Primarul sectorului 1, Daniel Tudorache, a afirmat duminică la Conferința „Centenarul Unirii și Basarabia” că până la sfârșitul anului Consiliul Local al sectorului 1 va acorda administrației din Chișinău un milion de euro.

http://www.stiripesurse.ro/primaria-sectorului-1-da-chi-inaului-un-milion-de-euro_1214150.html

 

  1. A fost înființată Alianţa pentru Centenar, o organizaţie care susține unirea României cu Republica Moldova în 2018

Un mars pe jos din capitala Unirii – Alba Iulia, spre capitala Republicii Moldova – Chișinău, campanii de informare în toate satele basarabene și programe prin care tinerii de peste Prut să poată vizita România. Sunt doar câteva dintre obiectivele Alianței pentru Centenar, organizație înființată de 100 de ONG-uri care militează pentru reunificare. În ultimii doi ani, peste 50.000 de tineri de peste Prut au vizitat România prin programe derulate de societatea civilă. Numărul lor s-ar putea dubla până în 2018.

http://stiri.tvr.ro/a-fost-infiin–ata-alianta-pentru-centenar–o-organizatie-care-sus–ine-unirea-romaniei-cu-republica-moldova-in-2018_821378.html#view

 

  1. Marșul Alba Iulia-Chișinău. Activitățile planificate de unioniști pentru celebrarea a 100 de ani de la Marea Unire

Un marș pe jos din Alba Iulia spre Chișinău, campanii de informare în fiecare sat din Republica Moldova, lobby la Bruxelles și Washington, precum și înființarea unui fond al Unirii sunt câteva dintre evenimentele pe care le vor derula unioniștii în 2018, anunță Platforma Unionistă Acțiunea 2012.

„Anul 2018 trebuie să fie momentul în care punctăm decisiv necesitatea restabilirii unității naționale prin adoptarea proiectului de țară al României: unirea cu Republica Moldova. 2018 este despre fapte, este despre Republica Moldova”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, una dintre organizațiile din cadrul Alianței pentru Centenar.

Pe 27 martie 1918, Basarabia a fost prima provincie care s-a unit cu Țara, oferind un imbold în acest sens și celorlalte regiuni.

http://agora.md/stiri/36114/marsul-alba-iulia-chisinau–activitatile-planificate-de-unionisti-pentru-celebrarea-a-100-de-ani-de-la-marea-unire

 

  1. Politica Broastei – 100 de români basarabeni în vizită la Mănăstirea Dealu

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, sâmbătă, 19 august 2017, un grup de 100 de români basarabeni au vizitat Mânăstirea Dealu, de lângă Târgoviște. Ajunși în acest loc încărcat de istorie și spiritualitate românească, pelerinii au primit iconițe, în semn de binecuvântare din partea Înaltpreasfinției Sale.

http://www.politica-broastei.ro/100-de-romani-basarabeni-in-vizita-la-manastirea-dealu/

 

  1. Constantin Codreanu: „Cetăţenia română este instrumentul cel mai important al reunirii!”

Prezent duminică în Parlament, la evenimentul de constituire a Alianţei pentru Centenar, deputatul PMP Constantin Codreanu a lansat propunerea adoptării unei rezoluţii prin care Guvernului României să i se ceară să soluţioneze drama tinerilor basarabeni rămaşi fără cetăţenia română după ce au împlinit 18 ani, pentru că autorităţile de la Bucureşti refuză să le reînnoiască documentele.

http://epochtimes-romania.com/video/constantin-codreanu-cetatenia-romana-este-instrumentul-cel-mai-important-al-reunirii—2517

 

  1. (foto) Eugen Tomac la offline-ul „Adoptă un Vot”: „Crearea unui minister pentru relația cu românii basarabeni din străinătate este o necesitate”

Deputatul român Eugen Tomac a participat la cea de a doua ediție a offline-ului „Adoptă un Vot”. Acesta a recomandat crearea unui minister pentru relații cu moldovenii de peste hotarele țării.

http://unimedia.info/stiri/foto-Eugen-Tomac-la-offline-ul-Adopta-un-Vot-Crearea-unui-minister-pentru-relaia-cu-romanii-basarabeni-din-strainatate-este-o-necesitate-138183.html?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=rss

 

  1. Declarație de sprijin pentru școlile românești din Ucraina, adoptată la Parlamentul de la București

O Declarație privind drepturile românilor din Ucraina, cu aplecare asupra situației școlilor românești, a fost adoptată duminică în Parlamentul de la București de cei 600 de reprezentanți ai asociațiilor care au constituit Alianța pentru Centenar.

http://infoprut.ro/47979-declaratie-de-sprijin-pentru-scolile-romanesti-din-ucraina-adoptata-la-parlamentul-de-la-bucuresti.html

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ