Am cerut ReUnirea în peste 200 de localități

0
115

De la Timișoara la Tighina și de la Edineț la Zimnicea, tineri și mai puțin tineri, cu mesaje, cu tricolor, cu banderole și cu flori, au ieșit în piața principală, sau lângă monumentul eroilor și au salutat Marea Unire, cu gândul la mult dorita unire a Basarabiei cu România, obiectivul generațiilor de azi.10562675_862983450419162_1089976263060538854_o1 Decembrie este sărbătoarea sfântă a tuturor românilor, sărbătoarea României Mari. Anul acesta peste 200 de localități din România și din Republica Moldova s-au unit în aceeași simțire tricoloră pentru a sărbători realizarea celui mai scump ideal al românilor: unitatea națională!

De la Timișoara la Tighina și de la Edineț la Zimnicea, tineri și mai puțin tineri, cu mesaje, cu tricolor, cu banderole și cu flori, au ieșit în piața principală, sau lângă monumentul eroilor și au salutat Marea Unire, cu gândul la mult dorita unire a Basarabiei cu România, obiectivul generațiilor de azi.

“Unirea, obiectiv național”, “Vrem Unirea”, “Avem o dorință nemărginită, vrem o Românie reîntregită”, “Tradiția, credința și limba ne unesc, Basarabia pământ românesc”, “Aducem Basarabia Acasă” sunt doar câteva din îndemnurile afișate de unioniștii din toată țara.

Cele mai mari manifestații au fost organizate în capitală – la București, la Chișinău – al doilea oraș românesc și la Alba Iulia – capitala Unirii.

Bucureștenii au asistat la tradiționala paradă sub o ninsoare bogată, afișând mesaje unioniste. Românii de la Chișinău au organizat acțiunea “Sub umbrela unirii”, cerând la ambasada României să fie ștearsă granița nedreaptă, să fim iarăși uniți și puternici. Mai multe licee din oraș au marcat ziua unirii prin serbări, elevii venind la ore în costum popular.

La Alba Iulia mai mulți militanți unioniști au desfășurat un tricolor uriaș pe zidurile cetății și au iluminat noaptea cu torțe și fumigene tricolore.

Pentru toți, ziua de 1 decembrie este o duminică și ne vom arăta vrednici de înaintași, înfăptuind și noi, din nou, Unirea!

Puteți vizualiza galeriile foto aici si aici.


Sursa:Actiunea2012

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ