Ana Guţu speră că viitorul președinte va avea cel puțin un consilier UNIONIST

0
130

 

  1. Alegeri în R. Moldova. Prezenţă ridicată la vot

Sunt alegeri prezidenţiale în Republica Moldova, iar miza este uriaşă, dacă ne gândim la orientarea principalilor contracandidaţi: rusofilul Igor Dodon şi proeuropeana Maia Sandu. Până la ora 19.00, peste 47% dintre alegători au votat, în primele alegeri prezidenţiale din ultimii 20 de ani în care şeful statului nu mai e desemnat de Parlament, ci direct de cetăţeni.

http://www.digi24.ro/stiri/externe/moldova/alegeri-moldova-2016/alegeri-in-r-moldova-prezenta-ridicata-la-vot-602434

 

  1. Va mai amintiti? Acum 24 de ani, pe la aceasta ora, mureau Ion si Doina Aldea Teodorovici. A fost crima?

Ce s-a întâmplat?
Mașina cu care se deplasau Ion și Doina Aldea-Teodorovici spre Chișinău a intrat într-un copac în apropierea localității Coșereni, la 49 de kilometri de București, România, potrivit wikipedia.

În mașină se aflau patru persoane, șoferul și însoțitorul au scăpat fără nici o zgârietură în timp ce Ion și Doina, aflați pe bancheta din spate, au fost striviți între greutatea mașinii și copacii de pe marginea drumului.

Moartea celor doi a fost percepută la data respectivă ca o tragedie națională.

http://ziuanews.ro/revista-presei/va-mai-amintiti-acum-24-de-ani-pe-la-aceasta-ora-mureau-ion-si-doina-aldea-teodorovici-a-fost-crima-video-564002

 

  1. Consolidarea parteneriatului strategic între România şi Republica Moldova

Colaborarea între România şi Republica Moldova continuă prin consolidarea parteneriatului strategic între cele două ţări, cu accent pe dimensiunea economică şi dimensiunea umană. Guvernul a aprobat, astăzi, două acte normative prin care se urmărește consolidarea relației bilaterale speciale prin atingerea potențialului maxim de cooperare între cele două ţări.

Printr-un memorandum, Executivul a aprobat mandatul delegației române participante la cea de-a IX-a sesiune a Comisiei mixte interguvernamentale de colaborare economică între România şi Republica Moldova, care se va desfășura în perioada 3-4 noiembrie 2016, în Republica Moldova, la Chişinău.

Lucrările Comisiei mixte vor fi prezidate de cei doi co-preşedinţi, respectiv de viceprim-ministru, ministrul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri, Costin Borc, din partea română, şi din partea Republicii Moldova, de viceprim-ministru, ministrul Economiei, Octavian Calmic.

https://svnews.ro/consolidarea-parteneriatului-strategic-intre-romania-si-republica-moldova/82221/

 

  1. Alegeri în Republica Moldova: Cetățenii vorbitori de limbă română din Transnistria, mobilizați să voteze un președinte proeuropean

Trimisul special al AGERPRES, Cristian Lupașcu, transmite: Directorul singurului liceu în limba română din Transnistria i-a mobilizat pe cetățenii vorbitori de limbă română din partea stângă a Nistrului să meargă la vot pentru a susține un președinte pro-european al Republicii Moldova.

http://www.agerpres.ro/externe/2016/10/30/alegeri-in-republica-moldova-cetatenii-vorbitori-de-limba-romana-din-transnistria-mobilizati-sa-voteze-un-presedinte-proeuropean-13-25-34

 

  1. Pentru ce au mers la vot tinerii basarabeni aflați la studii sau stabiliți în România

Adriana și-a exercitat dreptul la vot la Ambasada Republicii Moldova la București. „M-a determinat să ies la vot dorința de a avea un viitor mai bun pentru viitorii mei copii și pentru a nu mai vedea la fiecare colț pe străzile Chișinăului un bătrânel care cerșește”, a explicat tânăra basarabeancă, stabilită în România.

Antreprenor de succes în București, Rusanda nu a mers la urne din entuziasm, ci din datorie, „fără optimism, fără vorbe mari, fără promisiuni”, însă cu un îndemn pentru generația tânără: „Hai la vot!”.

Deși este ziua ei de naștere, Olga nu uită de datoria, dar și de dreptul de a merge la vot. „Vreau să știu că pot contribui la schimbarea lucrurilor. Nu sunt cei mai buni candidați, dar neprezentarea la vot nu este cea mai bună formă de protest. Am votat la ambasadă cu speranța că mâine vom avea un președinte care știe ce are de făcut”, spune Olga.

http://infoprut.ro/45607-pentru-ce-au-mers-la-vot-tinerii-basarabeni-aflati-la-studii-sau-stabiliti-in-romania.html

 

  1. In memoriam. Viața lui Constantin Tănase, și după doi ani, ca un editorial actual

Cel care se naște damnat să poarte destinul unui neam, nu are cum să-l ocolească. Afirmația dată amintește că omul de cultură Constantin Tănase s-a născut cu „Blestemul (dumnezeiesc) de a fi” jurnalist. Și-a asumat cu multă credință o luptă titanică pentru o cauză dreaptă, cea de a aduce lumină și limpezime în cultura și politica RM.

http://www.timpul.md/articol/in-memoriam–viaa-lui-constantin-tanase-i-dupa-doi-ani-ca-un-editorial-actual-99622.html

 

  1. Ana Guţu speră că viitorul președinte va avea cel puțin un consilier UNIONIST

Sper ca viitorul preşedinte al Republicii Moldova să fie unionist. Declaraţia a fost făcut de către Ana Guţu, candidată la alegerile prezidenţiale din partea Partidului „Dreapta”, la ieşirea din secţia de votare, scrie IPN.

Ana Guţu a mai spus că viitorul preşedinte ar trebui cel puţin să aibă un consilier în problema respectivă: „Cred că este timpul ca dintr-un parteneriat dintre Republica Moldova şi România să se treacă la o strategie privind unirea”.

„Eu cred că în Republica Moldova demult nu mai sunt nostalgici după vremurile sovietice”, a mai spus candidata.

http://www.timpul.md/articol/ana-gutu-spera-ca-viitorul-preedinte-va-avea-cel-puin-un-consilier-unionist-99667.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ