Anatol Şalaru: „Desovietizarea şi decomunizarea Rep. Moldova trebuie să continue”

0
304

 

 1. Un ocean de singurătate

Pe Dodon nu voturile l-au făcut președinte. Pe Dodon l-a făcut președinte Plahotniuc, care își protejează pozițiile. Pe Dodon l-a făcut președinte Andrei Năstase care, în loc să ia gâtul balaurului (Plahotniuc) a inventat ținte noi: alegerea directă a președintelui și alegeri anticipate (mai lipsește discuția aceea despre 71 de parlamentari, care să permită mai grabnic federalizarea R. Moldova și tabloul e complet). Pe Dodon l-au făcut președinte Germania și Rusia, ale căror interese converg în acest moment la nivel mondial.

Pe Dodon, după cum am mai scris și alte dăți, îl face mare președintele Iohannis, aliniat perfect intereselor germane-rusești. Ptiu, și cum s-au mai ferit românii de dracu ca să dea de tac-su… O să vedeți în continuare poziții ciudate ale lui Iohannis față de Dodonistan.

Ca întotdeauna o să ne răsară în ultimul moment, în ultima clipă o șansă nesperată. Dacă mai avem în noi vigoare, o vom lua.
Anul e 2016 și iar începe clopotul să bată.

http://www.timpul.md/articol/un-ocean-de-singuratate-100746.html

 

 1. „Unirea“ cu Republica Moldova începe cu un război între preşedinţi

Nu se poate vorbi despre începutul unei frumoase prietenii între preşedintele Klaus Iohannis şi noul şef al statului moldovean, Igor Dodon. Întrebat cum comentează o afirmaţie recentă a omologului său de peste Prut, care declarase că varianta unirii dintre cele două state este exclusă, Iohannis a spus: „Ştiţi că există uzanţa diplomatice, acum chiar dacă domnul Dodon nu este încă preşedintele Moldovei va înţelege şi domnia sa încet, încet cum se procedează între preşedinţi“. Igor Dodon este, deocamdată, doar preşedintele ales al Republicii Moldova, până când va depune jurământul în faţa Parlamentului şi a Cirţii Constituţionale moldoveneşti. Conform Constituţiei, preşedintele trebuie să depună jurământul cel târziu la 45 de zile după alegeri.

http://adevarul.ro/news/politica/unirea-republica-moldova-incepe-razboi-presedinti-1_583ef8af5ab6550cb8ff647f/index.html

 

 1. Ambasadorul Daniel Ioniță: România, un exemplu de bune practici pentru R.Moldova, în toate domeniile

Ambasadorul român la Chișinău, Daniel Ioniță, a declarat într-un interviu la Radio Chișinău, cu ocazia Zilei Naționale a României, 1 decembrie, că Republica Moldova este o prioritatea strategică pentru România.

”Avem foarte multe proiecte care sunt în derulare. Nu cred că este nici un domeniu, fie el din spectrul politic, economic, social, cultural, al interacțiunii interumane, în care să nu fim în măsură să oferim exemple de bune practici, să oferim exemple de reușită, planuri de acțiune pentru viitor. Așadar, este o relație solidă, de importanță primordială pentru România, este o prioritate strategică pentru România”, a declarat Daniel Ioniță.

http://radiochisinau.md/exclusiv-ambasadorul-daniel-ionita-romania-un-exemplu-de-bune-practici-pentru-rmoldova-in-toate-domeniile—41994.html

 

 1. Covasna: Un drapel tricolor de 150 de metri, purtat pe străzile din Sfântu Gheorghe de Ziua Națională a României

Un drapel tricolor în lungime de 150 de metri va fi purtat joi, pe străzile din centrul municipiului Sfântu Gheorghe, de către participanții la un marș organizat cu prilejul Zilei Naționale a României.

https://www.agerpres.ro/social/2016/11/30/covasna-un-drapel-tricolor-de-150-de-metri-purtat-pe-strazile-din-sfantu-gheorghe-de-ziua-nationala-a-romaniei-12-32-07

 

 1. PROGRAMUL de 1 decembrie: concert popular, paradă militară, fasole cu cârnați

Manifestările din Piața Unirii vor începe la ora 10.00, cu un concert de muzică populară cu artiști ieșeni. De la ora 11.00 vor avea loc un Te Deum, discursurile oficialităților, depunerea de coroane, parada militară, iar apoi din nou un concert de muzică populară cu artişti din România, dar și din Republica Moldova și Ucraina.

În jurul orei 12.00 va fi masa tradițională, la care se vor oferi 5.000 de porții de mâncare.

La ora 17.00 vor începe manifestările pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt, cu aprinderea iluminatului pentru Sărbătorile de Iarnă. Cu această ocazie se va deschide și Târgul de Crăciun de pe pietonal, precum și Orășelul Copiilor.

La ora 17.30 va fi arborat drapelul național pe turnul Palatului Culturii, în prezența militarilor ieșeni cu torțe și a fanfarei militare.

http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/programul-de-1-decembrie-concert-popular-parada-militara-fasole-cu-carnati–145956.html

 

 1. Ziua României, sărbatorită la Chișinău. Pe bulevardul Ștefan cel mare va fi desfășurat un tricolor imens

Un kilometru de tricolor va fi desfășurat, în premieră, pe 1 decembrie pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău.

Evenimentul are scopul de a marca 98 de ani de la Marea Unire din 1918.

Tricolorul va fi atât de mare, încât va fi desfășurat de la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt până aproximativ la strada Armenească. Evenimentul este organizat de Asociația „Onoare, Demnitate și Patrie”.

Tricolorul a fost cusut timp de două luni și a fost adus din România. După eveniment, tricolorul uriaș va fi tăiat în bucăți a câte 10 metri și dăruit școlilor și liceelor din Republica Moldova.

http://www.publika.md/ziua-romaniei-sarbatorita-la-chisinau-pe-bulevardul-stefan-cel-mare-va-fi-desfasurat-un-tricolor-imens_2829191.html

 

 1. Curioșii pot admira drapele de pe vremea lui Ștefan cel Mare sau Mihai Viteazul

Curioșii orădeni pot admira în această perioadă o colecție de drapele de luptă istorice de pe vremea unor domnitori precum Ștefan cel Mare, Petru Rareș, Mihai Viteazul, Alexandru Ghica.

http://www.bihon.ro/1741277-2/1741277

 

 1. Ceremonia de arborare a drapelului național al României, de 1 Decembrie 2016, la Alba Iulia. Au participat oficialităţi, albaiulieni şi turişti

Seria ceremoniilor solemne desfăşurate cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale la Alba Iulia a început oficial miercuri, la ora 12.30, cu arborarea Drapelului Naţional pe catarg, în Piața Tricolorului. La eveniment au fost prezenţi oficialități locale și județene, ÎPS Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, cadre militare și zeci de albaiulieni și turiști.

http://alba24.ro/foto-video-ceremonia-de-arborare-a-drapelului-national-al-romaniei-in-cadrul-manifestarilor-de-1-decembrie-2016-de-la-alba-iulia-au-participat-oficialitati-albaiulieni-si-turisti-533682.html

 

 1. Anatol Şalaru: „Desovietizarea şi decomunizarea Rep. Moldova trebuie să continue”

„Stimați prieteni, e timpul să ne luăm istoria înapoi. Desovietizarea și decomunizarea Republicii Moldova trebuie să continue”, se arată într-un mesaj postat de ministrul Apărării de la Chişinău, Anatol Şalaru, pe pagina sa de Facebook. 

http://infoprut.ro/45958-anatol-salaru-desovietizarea-si-decomunizarea-rep-moldova-trebuie-sa-continue.html

 

 1. Presa română: Coadă de aproximativ 150 de TIR-uri la Vama Albița, pe sensul de ieșire spre Republica Moldova

Cozile de la vama Leușeni-Albița au revenit în atenția presei române. News.ro și Hotnews titrează că o coadă de circa 150 de TIR-uri s-a format la ieșirea din România spre Republica Moldova.

Acum o oră, șirul de autotrenuri se întindea pe o distanță de circa 2 kilometri, până la localitatea Răsești, prima până la vama Albița.

http://unimedia.info/stiri/presa-romana-coada-de-aproximativ-150-de-tir-uri-la-vama-albita–pe-sensul-de-iesire-spre-republica-moldova-124119.html

 

 1. Sprijin de la București pentru Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Comrat

Omul sfintește locul, se spune într-un proverb românesc. Locul unui elev care studiază în limba română la Comrat, în regiunea autonomă găgăuză a Republicii Moldova, e de mare preț. Dar ce să faci atunci când locul se strâmtează și ajunge locșor sau când doi oameni sfințesc un singur loc? Aduci din România locuri. Adică bănci.

http://infoprut.ro/45956-sprijin-pentru-liceul-teoretic-mihai-eminescu-din-comrat.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ