Anatol Şalaru, despre intenția lui Igor Dodon de a-i decora pe militarii ruşi: Este o nouă crimă!

0
118
  1. Anatol Şalaru, despre intenția lui Igor Dodon de a-i decora pe militarii ruşi: Este o nouă crimă!

Fostul ministru al Apărării de la Chişinău Anatol Şalaru califică intenţia lui Igor Dodon de a-i decora pe pacificatorii ruși din stânga Nistrului drept o crimă.

Liderul PUN spune că, prin acest gest, șeful statului îi jignește pe cei care au luptat în războiul din 1992.

https://www.republikanews.md/anatol-salaru-califica-intentia-lui-igor-dodon-de-decora-pe-militarii-rusi-drept-o-crima/

 

  1. 18 elevi din Republica Moldova au venit în Tabăra de odihnă, recreere și documentare de la Vâlcea

Între principalele proiecte pe 2017, premergătoare Centenarului Marii Uniri, aflate în programul Filialei Județene Vâlcea „Matei Basarab” a Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria” se află și „Tabăra copiilor basarabeni”, organizată la Râmnicu-Vâlcea în perioada 21-30 iulie. La aceasta participă 18 dintre cei mai buni elevi la învățătură și patru profesori însoțitori din localitățile Grătiești și Lozova, Republica Moldova.
Tabăra funcționează la inițiativa și sub coordonarea președintelui filialei vâlcene, istoricul Eugen Petrescu, în parteneriat cu Primăria comunei Lozova, Școala Gimnazială Hulboaca – comuna Grătiești (Republica Moldova), Arhiepiscopia Râmnicului și Filiala Județeană Hunedoara a Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria” (România), din comitetul de organizare făcând parte: Lilian Botnaru (primarul comunei Lozova), col. (r) Nicolae Ștefănescu, col. (r) Ion Aldescu, ing. Gheorghe Cărbunescu, prof. Ștefan Stăiculescu, jr. Nicolae Dobrică, drd. Mihail Rogojinaru (filiala Vâlcea) și Ioan Dorel Șchiopu (filiala Hunedoara). Scopul taberei este acela de odihnă, recreere și documentare (cunoașterea valorilor istorice, geografice și cultural-spirituale din județele Vâlcea, Argeș, Gorj, Hunedoara și Sibiu).

http://curieruldevalcea.ro/18-elevi-din-republica-moldova-au-venit-in-tabara-de-odihna-recreere-si-documentare-de-la-valcea/

 

  1. O tânără eminentă din Republica Moldova va studia diplomaţia în România

Mihaela Ungureanu este o tânără din Republica Moldova care vede învăţământul din România ca pe o uşă deschisă spre noi orizonturi. Întâi de toate, ea vrea să studieze diplomaţia apoi îşi doreşte să lucreze în instituţii internaţionale, precum Organizaţia Naţiunilor Unite sau Consiliul Europei. După ce s-a familiarizat cu programul de studii al mai multor instituţii de învăţământ din România, tânăra s-a hotărât.

A fost acceptată şi la alte universităţi prestigioase, dar Mihaela se vede absolventă a Facultăţii de studii europene, pentru că are încredere în forţele proprii. Nu vrea doar să înveţe. Tânăra îşi doreşte să îmbine teoria cu practica şi să înceapă să lucreze chiar din anii studenţiei.

http://tvrmoldova.md/social/video-o-tanara-eminenta-din-republica-moldova-va-studia-diplomatia-in-romania/

 

  1. Petiție pentru declararea lui Rogozin persona non grata în Rep. Moldova

Experții IDIS „Viitorul” au lansat o petiție online pentru declararea vicepremierului rus Dmitri Rogozin persona non grata în Republica Moldova.

http://infoprut.ro/47795-petitie-pentru-declararea-lui-rogozin-persona-non-grata-rep-moldova.html

 

  1. Statul, mass media și ONG-urile românești ar putea primi bani de la SUA dacă România este declarată suficient de neajutorată în fața Rusiei

România s-ar putea numără printre statele beneficiare de asistență financiară din partea Statelor Unite pentru protejarea infrastructurilor critice și a mecanismelor electorale de atacuri cibernetice din partea Rusiei, dar și pentru combaterea corupției, întărirea statului de drept și creșterea capacității societății civile, presei și ONG-urilor de a contracara influența și propaganda Federației Ruse.

https://www.profit.ro/stiri/politic/statul-mass-media-si-ong-urile-romanesti-ar-putea-primi-bani-de-la-sua-daca-romania-este-declarata-suficient-de-neajutorata-in-fata-rusiei-17105986

 

  1. AUF organizează școli de vară în România

Astfel, universităţile din România „vor primi sprijinul financiar al AUF pentru a forma actori competenţi în domenii prioritare ale cercetării”, arată sursa citată.

Şcolile de vară prevăd participarea regională şi internaţională a doctoranzilor, aceasta fiind de altfel o condiţie în cadrul apelului. Doctoranzi din Algeria, Austria, Bulgaria, Elveţia, Franţa, Germania, Italia, Polonia, Republica Cehă, Republica Moldova, România, Serbia şi Ungaria se vor întâlni în România pentru a participa la activităţi de formare şi cercetare pluridisciplinară, anunţă agenţia.

https://www.dcnews.ro/auf-organizeaza-coli-de-vara-in-romania_551538.html

 

  1. Codreanu: „Cerem adoptarea unei Ordonanțe de Urgență a Guvernului României pentru a pune capăt dramei prin care trec concetățenii ajunși „non-cetățeni” români

Deputatul român Constantin Codreanu i-a adresat o scrisoare prim-ministrului României, Mihai Tudose, solicitând adoptarea unei Ordonanțe de Urgență a Guvernului pentru modificarea și completarea Legii cetăţeniei române, care să rezolve problema zecilor de mii de tineri cetățeni români care sunt tratați abuziv drept non-cetățeni de către reprezentanții unor autorități române.

http://unimedia.info/stiri/doc-codreanu-cerem-adoptarea-unei-ordonante-de-urgenta-a-guvernului-romaniei-pentru-a-pune-capat-dramei-prin-care-trec-concetatenii-ajunsi-non-cetateni-romani-136837.html

 

  1. Igor Dodon pleacă la Tiraspol să îi decoreze pe militarii ruşi din Transnistria

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunţat că îi va decora cu distincţii de stat atât pe militarii moldoveni, cât şi pe soldaţi ruşi şi transnistreni din cadrul forţei de pace din Transnistria, cu ocazia deplasării sale săptămâna aceasta la Tiraspol, unde va participa la ceremoniile prilejuite de împlinirea a 25 de ani de la desfăşurarea operaţiunii de menţinere a păcii pe Nistru, relatează luni portalul Deschide.md, potrivit agerpres.

http://www.stiripesurse.ro/dodon_1209470.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ