Anatol Şalaru înfiinţează în Republica Moldova Partidul Unităţii Naţionale

0
137

 

  1. Anatol Şalaru înfiinţează în Republica Moldova Partidul Unităţii Naţionale

Anatol Şalaru a decis cum se va numi noua formaţiune politică: Partidul Unitaţii Naţionale, pentru că e ceea ce lipseşte românilor de peste Prut, transmite Romanian Global News.

Fostul ministru al Apărării de la Chişinău, ex-vicepreşedintele Partidului Liberal, Anatol Şalaru, a anunţat marţi, 7 februarie, cum se va numi noul partid politic, după ce anterior afirmase că va fi un partid de dreapta-unionist.

http://www.rgnpress.ro/rgn_17/categorii/politic/23966-2017-02-08-11-14-49.html

 

  1. Câinii latră, caravana trece: Biroul NATO la Chișinău va fi deschis anul acesta

NATO nu dă înapoi, în ciuda declarațiilor făcute de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, la Bruxelles. La Chișinău va fi deschis anul acesta un birou al Alianței Nord-Atlantice.

http://infoprut.ro/46519-cainii-latra-caravana-trece-biroul-nato-la-chisinau-va-fi-deschis-anul-acesta.html

 

  1. Dodon a blocat participarea militarilor moldoveni la o misiune în România

Președintele Igor Dodon a blocat participarea militarilor moldoveni la o misiune comună cu NATO, în România. Anunțul a fost făcut de șeful statului la Bruxelles.

În cadrul unei conferințe alături de adjuncta secretarului general NATO Rose Gottemoeller, șeful statului a recunoscut că a blocat participarea militarilor moldoveni la o misiune comună cu NATO, în România.

http://independent.md/dodon-blocat-participarea-militarilor-moldoveni-la-o-misiune-romania/

 

  1. Interconectarea energetica R.Moldova-România. Obiectiv de bază pentru Guvernul de la Chișinău!

Odată cu investirea noului Guvern în R.Moldova, una din preocupările de bază a fost securitatea energetică a R.Moldova dar și una din prioritățile Uniunii Europene. În 2015, Guvernele României și Republicii Moldova au semnat un memorandum de înțelegere privind realizarea proiectelor vizând interconectarea rețelelor de gaze naturale și energie electrică. Ce ține de proiectul interconectarii la gaze naturale, acesta va fi finisat în anul 2018 iar în 2019 va fi dat în exploatare. BERD va oferi 41 de milioane de euro pentru a extinde gazoductul Iaşi-Ungheni până la Chişinău. Valoarea totală a proiectului a fost estimată la 93 de milioane de euro. Totodată, Banca Europeană de Investiţii va oferi în paralel un împrumut, iar Uniunea Europeană va cofinanţa proiectul.
Despre realizarea acestor proiecte a discutat Președintele Parlamentului Andrian Candu și prim-vicepreședinte BERD Phil Bennet. Phil Bennett a declarat că instituția financiară este interesată să sprijine investițiile străine directe pentru Republica Moldova.  „S-au făcut pași importanți în 2016 și au fost înregistrate multe realizări salutabile. Putem dezvolta mai multe proiecte având ca parteneri Guvernul și Parlamentul Republicii Moldova”, a spus Phil Bennett.

http://vox.publika.md/economie/interconectarea-energetica-r-moldova-romania-obiectiv-de-baza-pentru-guvernul-de-la-chisinau-527850.html

 

  1. Cui serveşte lansarea unui nou partid unionist?

Din cele 31 de partide active din Republica Moldova, patru se declară unioniste (Partidul Liberal, Partidul Liberal Reformator, Partidul Naţional Liberal şi Partidul Dreapta), ce reprezintă cca. 13%. Printr-o coincidenţă, media scorului electoral al Partidului Liberal la ultimile patru scrutine parlamentare a constituit cca. 12%, iar celelalte partide au acumulat împreună în medie 1%. Însă nu putem afirma că numărul susţinătorilor cauzei unioniste este de doar 13%. Deoarece mai sunt încă cel puţin alte şase partide în care există, într-o măsură mai mare sau mai mică, un curent unionist (Partidul Acţiune şi Solidaritate, Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr, Partidul Liberal Democrat, Partidul Popular European, Partidul Acţiunea Democratică, Partidul Mişcarea Populară Antimafie). Până şi Partidul Democrat are personalităţi care împărtăşesc viziuni unioniste (Monica Babuc).

http://adevarul.ro/moldova/politica/cui-serveste-lansarea-unui-nou-partid-unionistt-1_589b072a5ab6550cb8426b70/index.html#

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ