Anatol Şalaru: România are datoria să se întoarcă în Basarabia

0
140
Unire
  1. Anatol Şalaru: România are datoria să se întoarcă în Basarabia

Preşedintele executiv al Partidului Unităţii Naţionale, Anatol Şalaru, consideră că România trebuie să se întoarcă în Republica Moldova, acolo de unde a plecat în 1940. În opinia sa, întoarcerea României trebuie să fie urmată de realizări economice pentru Chişinău, în aşa fel ca pe malul stâng al Prutului să fie adusă bunăstarea, iar oamenii să-şi dorească Unirea.

„Până acum au umblat toţi cu lozinca falsă: să aducem Basarabia acasă. Eu vreau să vă spun că Basarabia nu a plecat nicăieri, Basarabia tot aici a rămas. În 1940, România a fost alungată din Basarabia şi acum România are datoria să se întoarcă înapoi. Să nu aştepte ca basarabenii să vină la protest şi să roage: primiţi-ne şi pe noi în România că aţi uitat de noi, suntem ruda săracă sau nu ştiu ce. Astăzi România trebuie să vină în Moldova şi să aducă bunăstare, fiindcă sărăcia nu face Unirea”, a declarat Şalaru.
http://adevarul.ro/moldova/politica/anatol-Salaru-romania-datoria-intoarca-inapoi-basarabia-video-1_595c01555ab6550cb8cd73bf/index.html

 

  1. Experiența României în domeniul ocupării forței de muncă va fi aplicată în Republica Moldova

O delegație a Republicii Moldova, condusă de viceministrul Muncii, Protecției, Sociale și Familiei, Raisa Scai, a efectuat în perioada 25 – 29 iunie curent, o vizită de studiu în România.

Scopul vizitei a fost schimbul de experiențe și bune practici în domeniul ocupării forţei de muncă, focusate în special pe angajarea tinerilor, îmbunătăţirea măsurilor de promovare a antreprenoriatului în rândul tinerilor, instruirea la locul de muncă, precum şi îmbunătăţirea capacităţilor instituţionale aferente ale Agenției Naționale de Ocupare a Forței de Muncă (ANOFM), în vederea implimentării măsurilor active pe piața muncii din Republica Moldova.

http://www.mmpsf.gov.md/ro/content/experienta-romaniei-domeniul-ocuparii-fortei-de-munca-va-fi-aplicata-republica-moldova

 

  1. UE finanțează cetățenii, nu oligarhia din Republica Moldova

Parlamentul European a aprobat alocarea a 100 milioane de euro Republicii Moldova. Banii vor fi alocați condiționat, fiecare tranșă urmând a fi eliberată în schimbul reformelor.

https://www.romaniacurata.ro/ue-finanteaza-cetatenii-nu-oligarhia-din-republica-moldova/

 

  1. Nicu Popa, românul stabilit în SUA care sprijină cu toate forțele Republica Moldova

Românii basarabeni și-au menținut identitatea prin biserică și limbă și ceea ce este de făcut în prezent pentru Republica Moldova este să se urgenteze unirea cu Țara. De această părere este Neculai Popa, președintele Consiliului Româno-American, activist anticomunist stabilit în Statele Unite ale Americii care se declară „îndrăgostit iremediabil de Basarabia” și cu susținerea căruia au fost restabilite cimitirele eroilor de la Țiganca, Cania, Ialoveni și Nicolaevca.

http://infoprut.ro/47649-nicu-popa-romanul-stabilit-sua-care-sprijina-cu-toate-fortele-republica-moldova.html

 

  1. Companii din vestul României, prezente în Republica Moldova

Între 29.06 – 02.07.2017, președintele pentru România al Centrului Interregional de Advocacy și Diplomație, dr. Antoniu Martin, a condus o delegație economică în Republica Moldova. Din aceasta au făcut parte companii reprezentative din vestul României, din domenii diverse: de la agricultură și procesare alimentară, la comerț și distribuție, la interprinderi mici și mijlocii, până la sectorul construcțiilor.

http://www.livearad.ro/companii-din-vestul-romaniei-prezente-republica-moldova/

 

  1. ‘Târgul Universităților din România’, în trei orașe din Republica Moldova

‘Târgul Universităților din România’ se va desfășura, începând din 6 iulie, în trei orașe din Republica Moldova: la Chișinău, Cahul și Bălți, informează miercuri Radio Chișinău.

https://www.agerpres.ro/externe/2017/07/05/-targul-universitatilor-din-romania-in-trei-orase-din-republica-moldova-15-58-46

 

  1. „Dodon, preșul lui Putin”// Vezi ce flashmob au organizat astăzi liberalii

„Dodon, preșul lui Putin”. Este genericul unui flashmob organizat astăzi de tineretul liberal.

Tinerii au înaintat o scrisoare președintelui Dodon, prin care își exprimă dezaprobarea față de atitudinea șefului statului vizavi de deportările din iunie 1941 și iulie 1949.

https://libertv.md/actualitati/dodon-presul-lui-putin-vezi-ce-flashmob-au-organizat-astazi-liberalii

 

  1. Concurs / Cele mai frumoase cărți din Rep. Moldova pot deveni cele mai frumoase cărți din România

Editurile, autorii, graficienii, designerii de carte, ilustratorii din România și Republica Moldova pot înscrie cărți apărute în ultimul an în concursul național de design de carte. Înscrierile au loc până pe data de 31 august.

http://infoprut.ro/47642-concurs-cele-mai-frumoase-carti-din-rep-moldova-pot-deveni-cele-mai-frumoase-carti-din-romania.html

 

  1. Moldova, Georgia şi Ucraina cer Parlamentului European o perspectivă clară de integrare europeană

Republica Moldova, Ucraina şi Georgia vor sa afle de la Parlamentul European care sunt şansele lor de aderare la Uniunea Europeană, a anunţat miercuri preşedintele parlamentului de la Chişinău, Andrian Candu, care a expus într-o conferinţă de presă conţinutul unei declaraţii comune semnate de şefii legislativelor din cele trei state foste republici sovietice, relatează portalul Agora.md. Cele trei ţări solicită Parlamentului European să aprobare o rezoluţie prin care să li se ofere o perspectivă clară de aderare la Uniunea Europeana înainte de summitul Parteneriatului Estic.

http://www.stiripesurse.ro/moldova-georgia-si-ucraina-cer-parlamentului-european-o-perspectiva-clara-de-integrare-europeana_1206079.html

 

  1. Autospeciale donate pentru mai multe localităţi din Moldova

Nouă autospeciale donate vor interveni la lichidarea situaţiilor de risc în opt localităţi din Republica Moldova. Tehnica a fost oferită în baza unui proiect de colaborare cu pompierii voluntari din Austria „Autospeciale pentru Republica Moldova”. Cheile autovehiculelor au fost înmânate primarilor localităţilor în cadrul unei ceremonii organizate în data de 5 iulie la sediul Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale.

http://adevarul.ro/moldova/actualitate/autospeciale-donate-mai-multe-localitati-moldova-1_595d02a95ab6550cb8d4323b/index.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ