Aniversarea "Micii Uniri" la Bucureşti – în cinstea Basarabiei

12
139

concert muzica clasica basarabia sala dalles 23 ianuarie
Aniversarea a 150 de ani de la Mica Unire, din 1859, între Ţara Românească şi Moldova, va da ocazia românilor din Bucureşti să nu uite de românii din Basarabia, cel mai mare teritoriu din spaţiul românesc ce nu se află în componenţa României de astăzi.

Pe 23 ianuarie, ora 18.00, la sala Dalles, copii cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani vor realiza un spectacol de teatru şi muzică clasică, precum şi câteva alte momente de cultură închinate Basarabiei. Titlul spectacolului este unul simbolic: BASARABIA – DOR DE LIBERTATE.

Intrarea la acest eveniment este gratuită, spectatorii fiind invitaţi să doneze cărţi şi CDuri cu muzică românească, materiale ce vor fi trimise la Hagi Curda, sat românesc din Sudul Basarabiei.

12 COMENTARII

  1. Doresc sa iau legatura prin intermediul acestui site cu conducatorii campaniei „basarabia pamant romanesc” pentru a ne alatura in randurile voastre.Suntem 20 de militanti anti-globalizare(capitalism).

  2. am 40 ani si eream tinar cind a fost revolutia din 89 dar dupa parerea mea revolutie adevarata trebuie sa faca fiecare roman in mentalitatea lui ca sa putem sa traim ku adevarat bine

  3. Din nefericire nu mai locuiesc in Bucuresti, dar voi fi alaturi de toti prezenti acolo. Ma bucure faptul ca aceste idei devin din ce in ce mai cunoscute celor tineri, dar din pacate ar trebui sa ia aminte parintii si bunicii lor. Multumesc.

  4. …Va chiar ceva frumos ce se va organiza, pacat ca nu se organizeaza si peste Prut…
    Ar fi bine daca sar propune pastrarea unui moment de reculegere in memoria lui Grigorie Vieru…

  5. Ma bucura foarte mult faptul k nu suntem uitati,ma refer la cei ce suntem din BASARABIA!!! Cu parere de rau nu pot sa fiu prezenta la Bucuresti,dar mi-as dori ft muuult, insa cu sufletul si inima voi fi alaturi, o sa-mi anunt prietenii de acolo sa mearga si sa se implice, donand ceea ce au… Mult succes si curaj!!!

LĂSAȚI UN MESAJ