Antena C nu mai este

0
59

Pentru ca actualul director de la Antena C i–a avertizat pe fostii angajati ai postului de radio sa nu indrazneasca sa se apropie de institutie, jurnalistii si–au luat ramas bun de la ascultatori si colegi in fata cladirii, pe scari si… in ploaie.

Jurnalistii au decorat coloanele cladirii cu prosoape si busuioc si au organizat un parastas in amintirea postului de radio Antena C, care, spun ei, a murit odata ce a fost privatizat. Din 6 aprilie, 25 de jurnalisti au fost disponibilizati.

Si–au batut joc de public

«Constatam ca, la mai bine de doua lini de la finalizarea „multdoritei” privatizari a Antena C, procesul de reorganizare a statiei nu a urmarit decat un singur scop: distrugerea unei echipe de profesionisti si lichidarea unuia dintre cele mai populare posturi de radio din Moldova.

Cei care au preluat postul public municipal si–au batut joc de public si au profanat numele postului Antena C, un nume la a carui creare si afirmare au muncit ani in sir tocmai cei care acum sunt fortati sa plece.

Parasim o institutie care ne–a fost draga si in care ne–am simtit ca o familie adevarata. Ne–am facut cu totii datoria si suntem mandri pentru realizarile si performantele noastre. Se incheie un capitol foarte frumos din viata fiecaruia dintre noi. Lupta pentru dreptate si adevar, pentru o presa libera si independenta nu s–a incheiat.»

Jurnalistii de la Antena C au solicitat noii administratii sa renunte la promo–urile si jingle–urile create pana la privatizare, intrucat acestea constituie produsul intelectual al fostei echipe.

Alianta Ros–Oranj la gunoi

«Actuala Antena C este un post de radio partinitor partidului de guvernamant. Voronin a promis ca va face din aceasta institutie o bombonica. Noi, in aceasta zi de pomenire a presei democratice, aruncam simbolic la cosul de gunoi „alianta” de bomboane ros–oranj, pentru ca nu cumva acestea sa stea cuiva in gat», a declarat Ecaterina Mitin–Stratan, ex–vicedirector Antena C.

«Plecam cu inima tanguita. Ne pare rau ca parasim aceasta institutie, dar regimul ne sugruma pe zi ce trece. Promitem ca nu ne vom abandoba profesia si vom cauta posibilitati pentru a aduce cuvantul liber si necenzurat publicului.»

«Nu a ramas nimic din ceea ce a fost creat acum opt ani», a opinat Alexandru Dorogan, initiatorul postului de radio Antena C. «Nu am crezut ca am sa ajung sa tin o lumanare intru pomenirea acestui post de radio care a fost deschis tuturor. Echipa a luptat ca societatea noastra sa invete a gandi si a se exprima liber. Nu cred ca oamenii se vor impaca cu gandul ca nu au sa mai aiba un post de radio care i–ar informa corect.»

A ramas Antena Comunista

«A murit adevarata presa, a murit adevarata Antena C. Ce a ramas este un fel de surogat, e Antena ?omunista, Antena Contrafacuta. Adevaratii profesionisti nu au loc aici, au ramas doar oameni care nu se pot exprima», a declarat printre lacrimi Lucia Culev, ex–prezentatoare «Antena C».

Ion Bunduchi, ex–directorul Antenei C, a dorit sa fie alaturi de fostii sai angajati. «Traiesc un sentiment de revolta si necaz. Sunt suparat pentru ca, in fond, de mai multe luni nu mai am in radio Antena C un canal de informare pe care l–am avut opt ani, or, atunci cand nu esti informat, simti un disconfort extraordinar si imi pare rau ca acest lucru nu il simt toti acei care trebuie sa beneficieze de informatie deplina.

Imi pare rau ca o echipa de ziaristi profesionisti sunt nevoiti sa stea in detentie la etajul 1, iar incepatorii sa asigure emisia. A emite nu inseamna a informa».

autor:Diana RAILEAN

sursa:http://www.garda.com.md/125/politic/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ