Anul Centenarului la Călărași. Al doilea oraș din RM a votat Declarația de UNIRE

0
156
  1. Anul Centenarului la Călărași. Al doilea oraș din RM a votat Declarația de UNIRE

Orașul Călărași a spus ”DA” Unirii. Declarația de Unire a fost semnată de 16 consilieri din 23. La eveniment au participat directorul de liceu și gimnaziu din orașul Călărași. Momentul istoric a fost binecuvântat de preotul orașului Călărași.

http://10tv.md/2018/02/23/foto-anul-centenarului-la-calarasi-al-doilea-oras-din-rm-votat-declaratia-de-unire/

 

  1. Satul Cruzești devine cea de-a 50-a localitate care a votat o Declarație de Unire cu România

Părțile s-au egalat, după ce peste 50 de primării au semnat declarații pro-statalitate și anti-unire, astăzi, Satul Cruzești din municipiul Chișinău este cea de-a 50-a unitate administrativ-teritorială din Republica Moldova care a votat o Declarație de Unire cu România.

http://unimedia.info/stiri/satul-cruzesti-devine-cea-de-a-50-a-localitate-care-a-votat-o-declaratie-de-unire-cu-romania-148667.html

 

  1. #48 pentru Reîntregire! Slobozia Mare din Cahul a votat pentru Unirea cu România

Lista localităților din Republica Moldova care votează Declarații de Unire cu România se mărește pe zi ce trece. Slobozia Mare din raionul Cahul a spus „DA” Unirii, devenind, astfel, a 48-a unitate administrativ-teritorială care semnează un document în acest sens, în ultima lună.

http://infoprut.ro/49342-48-pentru-reintregire-slobozia-mare-din-cahul-votat-pentru-unirea-cu-romania.html

 

  1. Presa sarba scrie despre Unirea dintre Romania si Republica Moldova

“Este posibila unirea dintre Romania si Republica Moldova?”. Acesta este titlul unui articol aparut recent in presa din Serbia. Publicatia nacionalist.rs face o scurta radiografie actualizata a situatiei in care se regaseste la acest moment unionismul romanilor de pe cele doua maluri ale Prutului.

https://glasul.info/2018/02/23/presa-sarba-scrie-despre-unirea-dintre-romania-si-republica-moldova/

 

  1. Românii din Sudul Basarabiei, Regiunea Odesa, revin cu apelul către autoritățile române prin care cer renunțarea la divizarea programei și “moldovizarea” învățământului din zonă

Ministerelor abilitate în negocierea unui nou protocol de colaborare în domeniul educaţiei între Guvernul României şi Guvernul Ucrainei să confirme, că partea română se obligă să solicite oficial prevederea protocolară expresă în acest act de importanţă majoră pentru comunităţile istorice româneşti din regiunile Transcarpatia, Cernăuţi şi Odesa, formulare, conform căreia autorităţile ucrainene vor renunţa la divizarea, în continuare, a programei de învăţământ pentru instituţiile şcolare cu predare în limba română din regiunea Odesa, prin promovarea glotonimului „limbă moldovenească”, se arată în scrisoarea adresată autorităților române, preluată de Romanian Global News.

http://www.rgnpress.ro/rgn_18/categorii/politic/27051-2018-02-23-10-08-56.html

 

  1. Republica Moldova participă la ediţia din acest an a Târgului de Turism din România

Fii oaspetele Moldovei! Sub acest slogan participă Republica Moldova la ediţia 2018 a Târgului de Turism din România. Pentru a-i atrage pe turişti, expozanţii au venit cu cele mai interesante oferte şi atracţii turistice, dar şi cu un film de promovare în care joacă un bărbat care seamănă cu Brad Pitt. Ideea a prins atât de bine, încât Republica Moldova a ajuns în top 10 al destinaţiilor recomandate în 2018 de revistele de specialitate.

http://tvrmoldova.md/actualitate/republica-moldova-participa-la-editia-din-acest-an-a-targului-de-turism-din-romania/

 

  1. Ionuț Simionca: Becleanul să fie primul oraș din țară care semnează pentru unirea cu Moldova

Deputatul PMP Ionuț Simionca a precizat vineri, în timpul unei conferințe de presă, că partidul din care face parte este preocupat de desfășurarea unor activități pe tema Centenarului Marii Uniri, care vor avea loc și la Bistrița. Astfel, în jurul datei de 10 martie, în orașul nostru vor sosi, la invitația deputatul bistrițean, primarii comunelor din Republica Moldova care au votat simbolic unirea cu România, pentru discuții pe marginea reîntregirii teritoriului României de la 1918.

http://www.mesagerul.ro/2018/02/23/ionu-simionca-becleanul-sa-fie-primul-ora-din-ara-care-semneaza-pentru-unirea-cu-moldova

 

  1. Consiliul local din oraşul ucrainean Cernăuţi interzice denumirile în limba rusă

Consiliul local din Cernăuţi a interzis denumirile în limba rusă, potrivit Serviciului de presă al consiliului, transmite Radio Chişinău.

http://tvrmoldova.md/extern/consiliul-local-din-orasul-ucrainean-cernauti-interzice-denumirile-in-limba-rusa/

 

  1. „De Dragobete, iubeşte româneşte” s-a intitulat săbătoarea elevilor de la Liceul „Ion Creangă”

În ajun de Dragobete, iubeşte româneşte. Asta şi-au urat astăzi elevii Liceului Teoretic “Ion Creangă” din Chişinău, unde dragostea a plutit, la propiu, în aer. Pentru o atmosferă romantică, sute de inimi multicolore au fost decupate şi lipite pe pereţi, iar pe unele erau scrise versuri de dragoste. Sărbătoarea nu ar fi fost însă completă fără cântecele de dragoste interpretate de elevi.

http://tvrmoldova.md/social/de-dragobete-iubeste-romaneste-s-a-intitulat-sabatoarea-elevilor-de-la-liceul-ion-creanga/

 

  1. Numele sovietice a trei străzi au fost modificate. Vezi Unde

O altă propunere a consiliului a fost redenumirea a trei străzi. Numele sovietice ale străzilor au fost înlocuite: str. Divizia 80 de Gardă în str. George Bacovia, str. Biruinței în str. Unirii și str. 1 Mai în str. George Enescu. Propunerea a fost aprobată cu 15 voturi din 23. La ședință au fost prezenți 21 de consilieri.

http://10tv.md/2018/02/23/numele-sovietice-trei-strazi-au-fost-modificate-vezi-unde/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ