Apăraţi grasul!

0
45

Ziarul Partidului Comuniştilor din R. Moldova „Comunistul” a tipărit o ediţie specială electorală prin care îndeamnă chişinăuenii să voteze pentru Veaceslav Iordan şi îl face cu ou şi oţet pe candidatul liberal Dorin Chirtoacă. „Comunistul” îşi îndeamnă alegătorii: „SĂ NE APĂRĂM GRASUL!”.

În ultimele două săptămâni, mulţi locuitori ai Chişinăului au găsit în cutiile poştale o ediţie specială a ziarului Partidului Comuniştilor din R. Moldova „Comunistul” care îndeamnă alegătorii, atât în limba română, cât şi în cea rusă, să voteze, duminică, pentru Veaceslav Iordan la primăria capitalei. Contracandidatul acestuia, liberalul Dorin Chirtoacă, este făcut cu ou şi cu oţet în cele patru pagini ale ediţiei speciale comuniste, iar Iordan este ridicat în slăvi. Pe ultima pagină a „Comunistului”, apare în mijloc portretul lui Veaceslav Iordan (recunoaştem şi noi că acesta este durduliu – n.r.) şi într-o parte şi-n alta, în două limbi, comuniştii explică cum „să ne apărăm GRASUL”.
Fiţuica comunistă aparţine cu siguranţă PCRM. În căsuţa tehnică este indicată adresa redacţiei ziarului „Comunistul” şi tipografia la care a fost tipărită. Lipseşte data şi tirajul, deşi Codul Electoral prevede expres acest lucru. Să vedem dacă Comisia Electorală Centrală se va autosesiza şi va pedepsi comuniştii pentru această încălcare.
Textul în limba română de pe ultima pagină conţine o sumedenie de greşeli, cum ar fi: „Să ne apărăm GRASUL, sa-j oferim QRASULUI şansa”. Iar mai apoi: „Să votăm pentru Veaceslav Iordan, candidatul Partidului Comuniştilor din Republica Moldova!” (!). Şi pe strada Puşkin, vizavi de Catedrală, este afişată această ediţie. Numai că acolo cineva a îndreptat greşelile cu un pix (!).
Admitem că e vorba de greşeli tehnice, dar chiar să greşeşti aşa în campania electorală în care ai băgat milioane de lei?
Concluzia: dacă vreţi să păstraţi GRASUL, votaţi-l pe Iordan!

autor: Raisa LOZINSCHI

sursa:http://www.jurnal.md/article/3407/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ