Apel Sfatul Ţării 2: Votaţi Maia Sandu

0
145
  1. Apel Sfatul Ţării 2: Votaţi Maia Sandu

Totodată, se precizează că, dacă va deveni preşedinte, Igor Dodon va federaliza Republica Moldova şi o va transforma într-o ţară cu „trei subiecţi”: Moldova, regiunea transnistreană şi Găgăuzia, fiecare cu drept de veto. Se va decreta existenţa a trei limbi de stat, se va renunţa la tricolor şi la alte simboluri naţionale. Moldova va deveni o gubernie rusească, iar minciuna şi ura vor deveni politici de stat.

http://basarabialiterara.com.md/?p=21784

 

  1. Maia Sandu anunță mobilizarea generală a echipei sale pentru alegerile din Republica Moldova

Candidatul proeuropean la funcția de președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat miercuri, într-o postare pe Facebook, mobilizarea generală în rândul echipei sale.

Maia Sandu a susținut că, din acest moment, oponentul ei, Igor Dodon, „nu mai există”.

http://www.romanialibera.ro/actualitate/international/maia-sandu-anunta-mobilizarea-generala-a-echipei-sale-pentru-alegerile-din-republica-moldova-432608

 

  1. Băsescu vrea să creeze un PMP în Republica Moldova. Totuși, el nu vrea să candideze

Liderul PMP, Traian Băsescu, a discutat mai multe subiecte de actualitate, dintre care n-a lipsit şi cel al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova.

„Dodon este pro rus, pro moscovit. Susţine că lumina în Rep. Moldova vine de la Moscova. Şi el, şi Plahotniuc sunt doi politicieni cărora le convine un regim oligarhic furnizat de Moscova. Aceşti oligarhi nu îşi doresc decât o Rep. Moldova anexată Rusiei. Sunt optimist şi cred în înţelepciunea poporului de a vota pentru menţinerea Rep. Moldova pe traiectorie Vest. Fac un apel la cei 100.000 de cetăţeni ai Rep. Moldova şi care trăiesc în România, să meargă la vot. Eu voi merge la vot.

Nu am în vedere o eventuală candidatură în Rep. Moldova, dar vreau crearea PMP acolo. Sunt 550.000 de cetăţeni acolo care au şi cetăţenie românească. Unirea se construieşte. S-a trecut deja printr-un proces foarte important. Trebuie să plecăm de la Helsinki 1975. Frontierele în Europa se pot modifica prin voinţa popoarelor sau a parlamentelor, conform Art. 1 al Convenţiei de la Helsinki.

http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/basescu-vrea-sa-creeze-un-pmp-in-republica-moldova-totusi-el-nu-vrea-sa-candideze–143986.html

 

  1. Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, și ministrul Justiției din România vin mâine la Chișinău

Ministerul Justiției din România împreună cu Ministerul Justiției din Republica Moldova organizează în perioada 10 – 11 noiembrie 2016, la Chișinău, Forumul România – Republica Moldova în domeniul Justiției – „Reforma justiției și lupta împotriva corupției în perspectivă europeană”.

http://deschide.md/ro/stiri/social/2973/%C8%98efa-DNA-Laura-Codru%C8%9Ba-Kovesi-%C8%99i-ministrul-Justi%C8%9Biei-din-Rom%C3%A2nia-vin-m%C3%A2ine-la-Chi%C8%99in%C4%83u.htm

 

  1. Mesajul Tinerilor Moldovei, în contextul vizitei la Chișinău a Laurei Codruța Kovesi: DNA, te rugăm – TRECI PRUTUL!

Șefa DNA de la București va efectua joi o vizită neoficială la Chișinău. În acest context, Tinerii Moldovei anunță că o vor întâmpina cu un mesaj important.

http://infoprut.ro/45715-mesajul-tinerilor-moldovei-in-contextul-vizitei-la-chisinau-a-laurei-codruta-kovesi-dna-te-rugam-treci-prutul.html

 

  1. George Damian: Donald Trump și Republica Moldova

Trebuie să fim conștienți că declarațiile din campania electorală nu se prea potrivesc mai niciodată cu realitățile politice. Trump a zis că este prieten cu Putin, că s-a întâlnit cu el și că președintele Rusiei este simpatic. Dar asta nu înseamnă mai mult decât că Putin este simpatic și știe să-și facă prieteni. În realitate interesele de securitate ale SUA vor rămâne aceleași – Trump va propune o modificare a modului în care acestea pot fi atinse. Bazele militare americane vor rămâne acolo unde sunt și acum, aliații SUA vor rămâne aceiași.

http://infoprut.ro/45718-george-damian-donald-trump-si-republica-moldova.html

 

  1. Campanie inedită la Clubul Studenţilor Basarabeni, pentru a-i convinge pe tineri să VOTEZE

Tinerii basarabeni din Galaţi au realizat un material video prin care îşi îndeamnă colegii din Republica Moldova să meargă la vot. Pe 13 noiembrie, peste Prut va avea loc al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, iar lupta se va da între candidata proeuropeană Maia Sandu şi socialistul Igor Dodon.

http://www.viata-libera.ro/eveniment/82776-campanie-inedita-la-clubul-studentilor-basarabeni,-pentru-a-i-convinge-pe-tineri-sa-voteze#

 

  1. Moldovean sau român, deșteaptă-te! #Arde.

Riscurile sunt mari:

– federalizează Moldovă;
– protejează și îmbogățește hoți;
– promovează separatismul;
– blochează relațiile cu Vestul, respectiv – anularea Acordului de Asociere cu UE și pierderea dreptului de a călători liber, impunerea vizelor;
– strică relațiile cu țările vecine: Ucraina și România.

Dodon a avut drepate însă când a zis că ”vom fi o punte trainică”. Puntea e un loc care te plasează… nicăieri. El știe asta, pe noi însă ne ține în minciună ca să ne ia voturile.
Lucrurile nu se întâmplă pur şi simplu şi nu spun asta fără temei – este vorba de mai multe lucruri, cel puţin bizare pentru cetățenii de rând, care s-au petrecut în ultima vreme şi care arată ceea ce i se poate întâmpla Republicii Moldova în frunte cu Igor Dodon.

http://vox.publika.md/politica/moldovean-sau-roman-desteapta-te-arde-527058.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ