Aritmetica genocidului comunist din Basarabia.

0
69

Andrei Vartic

Zilele trecute, Ministerul de Externe al lui Voronin a făcut aprecieri justiţiare şi morale despre pretinsele crime ale mareşalului Ion Antonescu pe teritoriul RSSM (sic!) şi a arătat cu degetul spre România că, adicătelea, ea ar fi fost primită pe nedrept în NATO şi UE. Până când ministrul lui Voronin (mustecios ca şi Molotov) aduce şi dovezile materiale ale „crimelor” mareşalului, îl întrebăm de ce nu aminteşte de Pactul Stalin-Hitler din 23 august 1939, care a declanşat cel de-al Doilea Război Mondial (zeci de milioane de morţi, de foarte multe „naţionalităţi”) şi a rupt din România peste 30% din teritoriu; de crearea RASSM („piemontul românesc”) încă în 1924, orientată spre transformarea întregii Românii în RSSR; de golodomorul din Ucraina (deci, şi din RASSM) din anii 1931-1932 prin care bolşevicii au ucis peste 10 milioane de oameni; de crimele din anii 1936-37, în urma cărora au fost exterminaţi alte zeci de milioane de nevinovaţi, inclusiv zeci de mii în RASSM; de bandele de comunişti „români”, apărute ca din senin în Basarabia pe 26 iunie 1940, care au maltratat zeci de mii de oameni; de condamnările la moarte de tip Petre Ştefănucă din 1940-1941; de scrisoarea lui Adolf Hitler adresată regelui Carol al II-lea la 17 iulie 1940 etc.?

Cum atacul neobrăzat al lui Voronin contra României batjocoreşte şi sufletele zecilor de milioane de oameni inocenţi, exterminaţi de comunişti în URSS, mai amintim pentru cei fără memorie următoarele statistici ale istoricilor sovietici: la 28 iunie 1940, statul român lăsa 3,2 milioane de cetăţeni în teritoriile de la est de Prut; pentru intervalul 1930-1940 recensământul Basarabiei dădea o creştere demografică naturală de 30%. Nu e locul să arătăm aici de ce în România populaţia creştea atât de repede, iar în statul comunist de la est de Nistru oamenii erau ucişi în masă. Remarcăm doar că Sesiunea Sovietului Suprem al URSS din 6 august 1940, care a şi creat RSSM fără niciun fel de plebiscit, îi raporta lui Stalin că în noul teritoriu sovietic locuiesc 3,2 milioane de oameni, tocmai cât lăsase România. Datele sovietice din 1 ianuarie 1950 indicau pentru RSSM doar 2,290 milioane de oameni. Or, în zece ani, acest număr trebuia să fi ajuns în mod natural, aşa cum arată creşterea dintre 1930 şi 1940, la măcar 4,2 milioane. Unde au dispărut două milioane de basarabeni, dle Andrei Stratan? Ei nu aveau altă patrie decât Basarabia, ei nu puteau emigra în SUA, oasele lor albesc şi acum zăpezile Siberiei.

Sursa: Timpul

NICIUN COMENTARIU

  1. Eu l-as pune pe Voronin sa citeasca „Basarabia sub stapanire tarista (1812 – 1917″scrisa de prof. univ. dr. Nicolae Ciachir.

    Nu astept prea mult de la el pentru ca a dovedit ca si-a invatat „lectia” ruseasca:

    <>

LĂSAȚI UN MESAJ