Armata rusă – acasă!

3
138

Timpul

La Bălţi, protestatarii au fost bătuţi de un grup de tineri vorbitori de rusă
Ieri, Partidul Liberal a organizat Caravana „Retragerea armatei ruse din RM”. Îmbarcaţi în 70 de autoturisme, membrii PL s-au deplasat în toate raioanele republicii, pentru a informa populaţia despre pericolul aflării trupelor ruse în stânga Nistrului şi despre consecinţele care pot fi cauzate de prezenţa acestora.

Nicolae Roibu – Timpul

La ora 9.00, coloana de maşini s-a deplasat spre Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, de unde urma să ia start caravana. Acolo, însă, câteva zeci de poliţişti, în frunte cu vicecomisarul Iacob Gumeniţă, au format un lanţ viu pentru a împiedica parcarea automobilelor în PMAN. Unii poliţişti au forţat uşile maşinilor, pentru a nu le permite să parcheze aici. Astfel, s-au produs altercaţii între poliţişti, membrii PL şi simpatizanţii lor. Incidentul a durat vreo jumătate de oră, după care manifestanţii au reuşit să parcheze în Piaţă.

Solicitat de TIMPUL, vicepreşedintele PL, Dorin Chirtoacă, a declarat că poliţiştii au acţionat ilegal, deoarece există o dispoziţie semnată de el în calitatea sa de primar al capitalei pentru organizarea acestei acţiuni, iar reprezentanţii ordinii publice au fost informaţi despre desfăşurarea ei.

La mitingul ce a urmat, preşedintele PL, Mihai Ghimpu, a declarat, între altele, că guvernarea comunistă nu întreprinde nimic pentru retragerea armatei ruse „Nu vom deveni membri ai UE, atâta timp cât armata rusă se află pe teritoriul nostru. Libertatea noastră depinde de retragerea trupelor ruseşti”, a spus liderul PL.

Îmbarcaţi în maşini, membrii PL s-au deplasat în toate raioanele republicii. Pe drum, ei au fost opriţi de poliţie, unor şoferi fiindu-le întocmite procese-verbale şi retrase permisele. La Bălţi, cei peste 50 de liberali care au pichetat în faţa primăriei au fost bătuţi de un grup de tineri îmbrăcaţi în civil. Ei le-au rupt protestatarilor pancartele, strigându-le, în rusă: „Români, căraţi-vă de aici!”. În opinia umor martori oculari, aceştia erau, probabil comsomolişti, în preajmă aflându-se şi un consilier municipal al PCRM. Poliţiştii bălţeni n-au intervenit, motivându-şi gestul prin faptul că manifestanţii n-au cerut protecţie pentru asigurarea ordinii publice.

3 COMENTARII

  1. Nu ne este frica de rusi, dar lehamitea e prea mare uneori. Rusul are mereu pe cineva in spate, noi insa ne batem cu morile de vant aparent. S-a demonstrat. Treaba s-a imputit dinauntru. Nu mai stii cu cine trebuie sa lupti de fapt.

LĂSAȚI UN MESAJ