Aseară, la Pro TV: Diacov a lipsit de la dezbatere, Filat a anunţat câteva nume din echipa viitorului partid politic.

0
53

Dezbatarea zilei, anunţată cu mult fast pentru seara zilei de ieri, 1 octombrie, la Pro TV Chişinău, a lipsit. Dumitru Dicov nu a dat curs invitaţiei de a participa în cadrul dezbaterii televizate „În profunzime”, unde urma să „dueleze” cu Vladimir Filat. În locul acestuia, a participat Oazu Nantoi, membru PD şi cunoscut analist politic. Principalele momente din emisiune, care merită atenţie, sunt diplomaţia de care a dat dovadă Oazu Nantoi, ştirea precum că „ruptura” în PD a avut loc încă în 2001 şi anunţarea primelor nume din echipa viitorului partid politic, anunţat de Vladimir Filat.

„Ruptura a început din 2001, când am constatat că Partidul Democrat se confrunta cu o serioasă problemă de imagine. Cauza era liderul (Dumitru Diacov n.r.)”, a declarat chiar de la începutul emisiunii Vladimir Filat.

Oazu Nantoi a replicat delicat: „Orice partid politic este ceva complex. E ca un copac, care se dezvoltă în timp. (…) E ca o familie. Şi dacă în familie apar neînţelegeri, atunci imaginaţi-vă ce poate avea loc într-un partid politic, care este un colectiv mult mai mare.”

„În 2005 au continuat discuţiile. Deşi au fost organizate mai multe congrese, era propusă întotdeauna o singură candidatură pentru funcţia de preşedinte a partidului: cea a lui Dumitru Diacov”, a mai menţionat Dumitru Filat.

Lorena Bogza nu a scăpat momentul să-l întrebe pe ex-vice-preşedintele PD dacă motivul plecării este faptul că nu a devenit preşedintele partidului.

„În 2001 nu eram pregătit să devin preşedintele partidului. Atunci, preşedintele partidului ar fi fost normal să fie Ion Sturza, ex-prim-ministrul Republicii Moldova. Acum, mi-aş fi dorit să concurez în condiţii normale”, a recunoscut Vladimir Filat.

În cadrul emisiunii a fost clarificat şi un alt „mister” ce ţine de accederea în parlament a Partidului Democrat. „În 2005, Partidul Democrat a fost salvat de către Blocul Moldova Democrată, deoarece în acest mod PD a ajuns în parlament”, a explicat Filat.

La finalul emisiunii, la insistenţa moderatorului Lorena Bogza, Vladimir Filat a anunţat câteva nume din cadrul viitorului partid politic: Alexandru Tănase (avocat cunoscut), Mihai Godea (Centrul CONTACT), Iulian Fruntaşu (directorul programului „Iniţiative Europene”, Fundaţia Soros Moldova), Pavel Filip (directorul fabricii „Bucuria”) şi Angela Braşoveanu (directorul revistei „Punct”).

Sursa: UNIMEDIA

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ