Asociaţia Investitorilor Străini (AIS) din RM a lansat ediţia a doua a "Cărţii Albe"

0
61

Asociaţia Investitorilor Străini (AIS) din RM a lansat ediţia a doua a „Cărţii Albe”, în care sunt formulate recomandările pentru autorităţile republicii în domeniul ameliorării climatului investiţional din ţară, transmite agenţia NOVOSTI-MOLDOVA.

AIS întruneşte 16 membri, investiţiile sumare în republică ale cărora depăşesc 500 mil.dolari SUA, sau peste 50 la sută din volumul total al investiţiilor directe.

După cum a fost menţionat în cadrul lansării, un factor de frînare continuă să rămînă restricţiile pentru investitorii străini care vor să procure terenuri de pămînt, mecanismul imperfect de stornare a TVA, precum şi un şir de obstacole netarifare.

Membrii Asociaţiei se pronunţă, de asemenea, pentru limitarea amestecului din partea statului în activitatea de antreprenoriat, în particular – pentru excluderea din redacţia noii Legi cu privire la piaţa telecomunicaţiilor a prevederilor, care le acordă structurilor de forţă dreptul de a cere de la operatori suspendarea serviciilor prestate unor anumiţi abonaţi.

Investitorii se pronunţă pentru stimularea producerii combustililului biologic, crearea condiţiilor pentru funcţionarea depozitelor vamale de produse petroliere şi gaze naturale.

Ei salută, de asemenea, acţiunile autorităţilor orientate spre implementarea principiilor generale de arbitrare internaţională, spre dezvoltarea economiei naţionale şi perfecţionarea legislaţiei.

http://newsmoldova.md/news.html?nws_id=610349

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ