Asociaţia Obştească “Casa Noastră Chişinău” intenţionează să participle la alegerile locale din Chişinău.

0
74

Asociaţia Obştească “Casa Noastră Chişinău” a anunţat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă că să îşi schimbă statutul şi orientarea activităţii sale sociale. Organizaţia intenţionează să se implice în viaţa politică a oraşului Chişinău, participând la alegerile din primăvara – vara anului curent. Potrivit preşedintelui, Oleg Onişcenco, la moment, Asociaţia, poartă discuţii cu anumite partide politice pentru a-şi unifica forţele şi pentru a participa la alegeri.

Această decizie a fost luată la Şedinţa Lărgită a Consiliului de Administrare, din 19 martie, ca rezultat al situaţiei de intimidare, din partea organelor de conducere, creată în jurul instituţiei. “Cel mai efficient mijloc de a obţine o schimbare a situaţiei create este participarea organizaţiei noastre la alegeri”, a afirmat Liliana Căruntu, manager Relaţii cu Publicul “Casa Noastră Chişinău”.

Organizaţia se va implica doar în procesul electoral din Chişinău. “Suntem unica organizaţie care a lucrat în domeniul soluţionării problemelor Chişinăului. De aceea considerăm că avem şanse în alegeri. Acţiunile noastre de până acum ne-au ajutat să găsim soluţii de rezolvare pentru fiecare problemă”, a adăugat Onişcenco.

Statutul de Organizaţie Nonguvernamentală a Asociaţiei nu-I permite acesteea implicarea în viaţa politice, de aceea instituţia se arată cointeresată de a-şi uni forţele cu un partid politic, dar unul care nu se află la guvernare. Decizia cine va fi candidatul înaintat pentru funcţia de primar general de Chişinău Onişcenco susţine că nu a fost luată. “Există posibilitatea ca eu să candidez, dar o decizie în acest sens va fi luată în aproximativ o săptămână, două, după ce vom discuta cu partenerii noştri politici”, a mai adăugat acesta.

Oleg Onişcenco a refuzat să facă publice numele acestor parteneri politici.
Asociaţia Obştească “Casa Noastră Chişinău” are 32 de mii de familii membre.

Sursa: UNIMEDIA

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ