Astăzi la Reghin, mâine la Târgu Mureș. Marșul Centenar își încheie cea de-a doua etapă

0
50
  1. Astăzi la Reghin, mâine la Târgu Mureș. Marșul Centenar își încheie cea de-a doua etapă

Ploaie sau arșiță, vânt sau frig, nimic nu i-a împiedicat pe participanții la Marșul Centenar să meargă mai departe. Ajunși în localitatea Reghin, au fost întâlniți cu căldură de către autorițăle locale. Le mai rămâne doar o zi pentru a finaliza a doua etapă și a transmite flacăra unirii altui unionist care o va purta cu mândrie către începutul următoarei etape.

https://10tv.md/2018/07/10/video-astazi-la-reghin-maine-la-targu-mures-marsul-centenar-isi-incheie-cea-de-a-doua-etapa/

 

  1. OSCE cere încă o dată retragerea armatei ruse de pe teritoriul Rep. Moldova

Adunarea Parlamentară a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa a reafirmat necesitatea retragerii complete a forțelor armate străine de pe teritoriul Republicii Moldova, potrivit unor amendamente inclus în Rezoluția sesiunii anuale a Adunării, care se desfășoară zilele acestea în Bundestagul Germaniei, transmite Radio Chișinău

http://infoprut.ro/50348-osce-cere-inca-o-data-retragerea-armatei-ruse-de-pe-teritoriul-rep-moldova.html

 

  1. Conferinţă ZF Republica Moldova – România. Investiţii, comerţ, finanţare. Un angajat din Republica Moldova are un salariu net de 215 euro pe lună, la jumătate faţă de cel din România

Un angajat din Republica Mol­dova a câştigat anul trecut un salariu mediu net de aproxi­mativ 4.500 de lei moldoveneşti (circa 215 euro la cursul mediu de anul trecut), în creştere cu circa 9% faţă de anul precedent, arată datele de la Biroul Naţional de Statistică al Republicii Moldova (statistica.md).

Cu acest nivel al salarizării, Republica Moldova stă la coada Europei.

http://www.zf.ro/banci-si-asigurari/conferinta-zf-republica-moldova-romania-investitii-comert-finantare-un-angajat-din-republica-moldova-are-un-salariu-net-de-215-euro-pe-luna-la-jumatate-fata-de-cel-din-romania-17349514

 

  1. Festivalul Internaţional de Film Transilvania începe joi la Chişinău

Cele mai aşteptate premiere cinematografice ale anului, proiecţii în aer liber şi workshop-uri dedicate cinefililor vor transforma Chişinăul, timp de patru zile, într-o capitală a filmului. Cea de a III-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, revine la Chişinău, în perioada 12-15 iulie. Proiecţiile vor avea loc la Cinematograful Odeon, scuarul Liceului „Gh. Asachi” şi Cinema Buiucani.

http://tvrmoldova.md/cultura/festivalul-international-de-film-transilvania-incepe-joi-la-chisinau/

 

  1. Târgul Universităţilor din România a fost organizat la Bălţi şi Cahul

Peste 20 de Universităţi din România şi-au expus oferta educaţională pentru studenţii basarabeni. Târgul Universităţilor a făcut un popas la Bălţi şi Cahul. Absolvenţii din Republica Moldova, care îşi doresc să-şi continue studiile în România, au primit răspunsuri la întrebările care îi frământă, transmite TVR Moldova, preluat de Romanian Global News.

http://www.rgnpress.ro/rgn_18/categorii/diverse-sport/28144-2018-07-10-10-49-26.html

 

  1. VOX: Republica Moldova rămâne fără oameni. 106 persoane părăsesc statul zilnic

Numărul populației din Republica Moldova se reduce zilnic cu 106 persoane. Puținele locuri de muncă îi determină pe tineri să-și găsească un job mai bine plătit peste hotare, o spun chiar cetățenii. Un alt motiv este lipsa serviciilor sociale garantate de stat, pe potriva celor din străinătate.

https://10tv.md/2018/07/10/video-vox-republica-moldova-ramane-fara-oameni-106-persoane-parasesc-statul-zilnic/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ