Atleţii din Republica Moldova au cucerit opt distincţii la Bucureşti

0
71

Lotul naţional al Republicii Moldova a cucerit opt locuri premiante la ediţia din acest an a Campinatului deschis al României, care a avut loc pe stadionul Dinamo din Bucureşti. La concursul din capitala României au participat sportivi din 11 state, printre care şi un lot compus din nouă atleţi din Republica Moldova.

Pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere au urcat Ina Gliznuţa (sărituri în înălţime)- 1,91 metri, Vladimir Letnicov (triplusalt) – 16,45 metri şi Sergiu Lungu (3000 metri obstacole) – 9.10,88 min.

Pe locul II s-au situat Radu Tucan (sărituri în înălţime) – 2,22 metri şi Roman Rozna (aruncarea ciocanului) – 73,36 metri, în timp ce pe ultima treaptă a podiumului s-au clasat Svetlana Zubcov (triplusalt), Svetlana Cernei (aruncarea ciocanului) şi Roman Prudius la 5000 metri/plat.

Participarea la Campionatul deschis al României la atletism a devenit deja o bună tradiţie pentru atleţii din Moldova, care evoluează cu succes la cea mai mare competiţie în aer liber din România.

Potrivit oficialilor de la Federaţia Naţională de specialitate, Campionatul deschis al României a fost un examen foarte util pentru membrii lotului naţional în vederea participării la Cupa Europei, iar pentru atleţii calificaţi şi o repetiţie generală pentru JO de la Beijing.

http://www.basa.md/?c=news&id=343555#343555

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ