Au declarat UNIREA şi au condamnat pactul Ribbentrop-Molotov

0
72
  1. Au declarat UNIREA şi au condamnat pactul Ribbentrop-Molotov

La data de 28 iunie, ziua când s-au împlinit 78 de ani de la răpirea Basarabiei din trupul Țării Mamă, comunele Cocu și Băbana din județul Argeş au votat și adoptat declaraţiile solemne de unire cu Basarabia.

Declaraţiile prezintă recunoaşterea valabilității a actului unirii din 27 martie 1918 şi condamnă Pactul Ribentrop-Molotov. Acestea au fost adoptate în unanimitate şi au fost semnate de primarii şi consilierii ambelor localităţi.

https://10tv.md/2018/06/28/foto-au-declarat-unirea-si-au-condamnat-pactul-ribbentrop-molotov/

 

  1. România, lider energetic regional. „Rusia nu este singura sursă de alimentare”

România poate deveni lider regional în energie. Experţii spun că statul român are mai multe avantaje decât celelalte ţări europene, însă tot de ce mai are nevoie să găsească sunt câteva surse de aprovizionare. Chiar dacă toate statele din regiune aspiră la titlu de lider în energie, România rămâne a fi statul cu cele mai mari șanse.

https://10tv.md/2018/06/28/video-romania-lider-energetic-regional-rusia-nu-este-singura-sursa-de-alimentare/

 

  1. Suntem din Basarabia

P.S. 28 iunie 2018 este ziua susținerii tezei de disertație în fața profesorilor de la Universitatea din București. Am ales să vorbesc despre Republica Moldova, despre Uniunea Europeană, despre România și despre Unire. Atât la Chișinău, cât și la București e nevoie să vorbim despre singura cale pe care o are Republica Moldova – românească.

Să învățăm din greșelile istoriei.

https://www.timpul.md/articol/suntem-din-basarabia–132412.html

 

  1. Departamentul de Stat al SUA condamnă decizia de anulare a alegerilor de la Chișinău

Departamentul de Stat al SUA a emis o declarație în care condamnă decizia netransparentă a instanței de la Chișinău și atenționează că invalidarea alegerilor este o amenințare la adresa democrației.

https://www.deschide.md/ro/stiri/politic/33188/Departamentul-de-Stat-al-SUA-condamn%C4%83-decizia-de-anulare-a-alegerilor-de-la-Chi%C8%99in%C4%83u.htm

 

  1. Biblioteca „Grigore Vieru” este una dintre cele 1070 de biblioteci publice modernizate

Biblioteca municipală „Grigore Vieru” din Cahul a devenit locul preferat al locuitorilor de diferite vârste şi sfere de interes, dar şi pentru persoane cu dizabilităţi. Instituţia oferă servicii din diverse domenii, aşa că biblioteca s-a transformat într-un veritabil centru comunitar.

http://tvrmoldova.md/cultura/biblioteca-grigore-vieru-este-una-dintre-cele-1070-de-biblioteci-publice-modernizate/

 

  1. Ziua ocupaţiei este considerată zi de doliu pentru toţi românii basarabeni

Se împlinesc 78 de ani de la ocuparea Basarabiei şi nordului Bucovinei de către trupele sovietice. Ziua ocupaţiei este considerată zi de doliu pentru toţi românii basarabeni, iar la Chişinău a fost marcată astăzi cu proteste, dar şi depuneri de flori.

http://tvrmoldova.md/actualitate/ziua-ocupatiei-este-considerata-zi-de-doliu-pentru-toti-romanii-basarabeni/

 

  1. Constantin Codreanu: Guvernele de la Bucureşti şi Chişinău trebuie să acţioneze prompt pentru anularea tarifelor de roaming

România va acţiona în vederea anulării tarifelor de roaming între România şi Republica Moldova. Este asigurarea primită de deputatul PMP Constantin Codreanu, preşedinte al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, din partea ministrului Economiei, Dănuţ Andruşcă.

http://tvrmoldova.md/politic/constantin-codreanu-guvernele-de-la-bucuresti-si-chisinau-trebuie-sa-actioneze-prompt-pentru-anularea-tarifelor-de-roaming/

 

  1. Albumul „Centenarul Marii Uniri” a fost lansat la Colegiul Naţional de Apărare din Bucureşti

Catalogul „Centenarul Marii Uniri 1918-2018” a fost lansat marţi, de editura Paideia, la Colegiul Naţional de Apărare din Bucureşti.

http://tvrmoldova.md/centenar/albumul-centenarul-marii-uniri-a-fost-lansat-la-colegiul-national-de-aparare-din-bucuresti/

 

  1. Republica Moldova va găzdui a treia ediție a forumului moldo-român în domeniul justiției

Secretarul de stat, Eduard Serbenco, a participat la lucrările celei de-a cincea sesiuni a Comisiei interguvernamentale Republica Moldova – România pentru integrare europeană, desfăşurată la Bucureşti.

În cadrul lucrărilor s-a discutat cooperarea bilaterală pe diferite domenii de interes comun, asistența tehnică acordată de partea română Republicii Moldova și organizarea celei de-a III-a ediții a forumului moldo-român în domeniul justiției.

Respectivul format implică participarea oficialilor de rang înalt din 14 instituţii din Republica Moldova şi România.

http://oficial.md/social/republica-moldova-va-gazdui-a-treia-editie-a-forumului-moldo-roman-in-domeniul-justitiei

 

  1. Peste 600 de kilometri pe bicicletă, pentru eroii neamului. Astăzi au poposit la Făgăraș

Au pornit într-o cursă de peste 600 de kilometri, pe bicicletă, în memoria eroilor neamului, care au căzut pe câmpurile de luptă. Doi veterani de război din Republica Moldova vor să ducă mesajul lor la Alba Iulia, acolo unde în data de 1 iulie va avea loc o manifestare dedicată Centenarului Marii Uniri. Au plecat în data de 18 iunie din Chișinău și după o săptămână de pedalat, astăzi au poposit la Făgăraș. Momentul a fost unul emoționat pentru ei, mai ales că au ajuns în municipiul nostru exact în momentul desfășurării ceremoniei prilejuită de Ziua Drapelului Național.

https://fagarasultau.ro/2018/06/26/peste-600-de-kilometri-pe-bicicleta-pentru-eroii-neamului-astazi-au-poposit-la-fagaras/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ