Au pledat pentru Reîntregirea Țării după Modelul German. Două comune din RM au votat UNIREA

0
189

 

  1. Au pledat pentru Reîntregirea Țării după Modelul German. Două comune din RM au votat UNIREA

Unirea cu România e tot mai votată de localitățile din Republica Moldova. Numărul acestora a ajuns astăzi la 88, după ce Marele Act de UNIRE a fost semnat de comuna Măgdăcești, raionul Criuleni cu 66 de semnături a primarului, consilierilor locali și a cetățenilor care simt românește. Tot astăzi, localitatea Dereneu, raionul Călărași a votat Declarația de UNIRE cu România.

http://10tv.md/2018/03/04/au-pledat-pentru-reintregirea-tarii-dupa-modelul-german-doua-comune-din-rm-au-votat-unirea/

 

  1. Banca Transilvania ieftinește creditele de consum și cele ipotecare în R. Moldova

Apariția Băncii Transilvania pe piața moldovenească va duce la crearea concurenței, iar instituțiilor bancare vor fi nevoite să creeze oferte atractive pentru a nu-și pierde clienții.

Potrivit experților, scăderea inflației și politicile Băncii Centrale vor fi principalii factori care vor duce la ieftinirea împrumuturilor. Anul trecut, dobînda pentru credite a fost în continuă scădere atît în cazul celor destinate pentru persoanele fizice, cît și juridice. Dacă la începutul anului era de 11,42 la sută, atunci la sfîrșit de an a ajuns la 9,85 la sută.

http://10tv.md/2018/03/04/exclusiv-banca-transilvania-ieftineste-creditele-de-consum-si-cele-ipotecare-r-moldova/

 

  1. Şoc pentru Dodon: raionul său a votat Unirea cu România

Raionul Călăraşi din Republica Moldova a votat Unirea cu România. Decizia a fost luată cu decizia majorităţii dată de votul favorabil a 19 din cei 33 de consilieri. Inclusiv vicepreşedintele raionului şi-a pus ştampila pe acest document de o importanţă deosebită.
http://adevarul.ro/international/europa/Soc-dodon-raionul-votat-unirea-romania-1_5a9b1767df52022f752e2e68/index.html#

 

  1. La NTV-ul lui Dodon se recunoaște: A fost o greșeală retragerea cetățeniei lui Traian Băsescu

Emisiunea „Acces Direct” din data de 1 martie de la postul NTV a avut același subiect care aduce în prim-plan dorința unei părți importante a societății din R. Moldova: Unirea cu România. Unul dintre invitații emisiunii a fost juristul Radu Bușilă, care a făcut câteva precizări legate de retragerea cetățeniei statului R. Moldova lui Traian Băsescu, precum și precizări legate de valoarea de simbol pe care fostul președinte al României o are pentru unioniști.

https://deschide.md/ro/stiri/social/27319/La-NTV-ul-lui-Dodon-se-recunoa%C8%99te-A-fost-o-gre%C8%99eal%C4%83-retragerea-cet%C4%83%C8%9Beniei-lui-Traian-B%C4%83sescu.htm

 

  1. Comuna Hănţeşti s-a înfrăţit cu satul Voloca din Regiunea Cernăuţi

Primarul comunei Hănțești, Daniel Olariu, a anunțat semnarea acordului de parteneriat, cu Comunitatea Teritorială Unită Voloca, Raionul Hliboca, Regiunea Cernăuti, Republica Ucraina.

https://suceavalive.ro/comuna-hantesti-s-a-infratit-cu-satul-voloca-din-regiunea-cernauti/

 

  1. Aradul sărbătoreşte Anul Centenar cu evenimente de anvergură internaţională!

Consiliul Judeţean Arad şi-a propus ca în Anul Centenar să organizeze o serie de evenimente de anvergură internaţională şi o ţinută care să accentueze rolul important pe care l-a jucat Aradul în Marea Unire. În acest sens, Consiliului Judeţean Arad în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană A.D. Xenopol au fost azi gazdele conferinţei cu tema O sută de ani de la Marea Unire. Influenţa principiilor wilsoniene asupra Europei moderne”.

http://radioresita.ro/286682/aradul-sarbatoreste-anul-centenar-cu-evenimente-de-anvergura-internationala

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ