AUDIERI ÎN LANŢ: fostul şef al SIS la Procuratură

1
127

UPDATE: 2.000 de tineri români urmau să participe la protestele din 7 aprilie, din R. Moldova
Fostul director al Serviciului de Informaţie şi Securitate (SIS) al R.Moldova, Artur Resetnicov, a declarat că SIS deţinea informaţii potrivit cărora, după alegerile din 7 aprilie, urmau să aibă loc proteste, la care urmau să participe circa 2.000 de tineri din România, relatează PRO TV Chişinău.
„Înainte de alegerile din 5 aprilie, am primit informaţii că peste 2.000 de tineri din România vor să vină la Chişinău, sub pretextul sărbătorii Unirii României şi că aceştia urmau să rămână până la 7 aprilie, să protesteze cu lozinci antistatale”, a declarat fostul director al SIS, citat de ediţia electronică a Jurnal de Chişinău.”

Şirul audierilor la Procuratură în dosarele evenimentelor din aprilie 2009 continuă. În dimineaţa zilei de astăzi, la ora 10.00, la Procuratura Generală este aşteptat pentru audieri fostul şef al Serviciului Informaţii şi Securitate (SIS), Artur Reşetnicov.<

După cum au spus şi procurorii, fostul şef de la SIS urmează să fie audiat, în calitate de martor, în dosarul „neglijenţei în timpul serviciului, în timpul evenimentelor din aprilie 2009”. Potrivit procurorului Igor Popa, audierea lui Reşetnicov a devenit necesară în urma declaraţiilor făcute de căre ex-ministrul de Interne, Gheorghe Papuc, şi ex-comisarul general, Vladimir Botnari, care sunt citaţi în dosarul „7 aprilie” în calitate de bănuiţi.

Până în acest moment, în dosarul „7 aprilie” au fost audiaţi, în calitate de martori, ex-preşedintele Vladimir Voronin, deputatul comunist, Mark Tkaciuk şi preşedintele Partidului Naţional Liberal, Vitalia Pavlicenco. Potrivit procurorilor, printre persoanele cu funcţii de răspundere, care vor fi citate la Procuratură, se numără premierul Vlad Filat, ministrul Justiţiei, Alexandru Tănase, ministrul Agriculturii, Valeriu Cosarciuc, consilierul municipal, Oleg Cernei, şi alţii.

Sursa: Jurnal.md

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ