Autorităţile de la Chişinău acuzate de bruiaj

0
63

antene

Antene
Chişinăul este acuzat că bruiază transmisia unui post de televiziune din Tighina.
Autorităţile de la Tiraspol susţin că Ministerul dezvoltării informaţionale de la Chişinău ar fi pus în funcţiune de la 21 aprilie un echipament special care ar bruia transmisiunile unui canal de televiziune din oraşul Tighina/Bender.

Comunicatul autorităţilor de la Tiraspol nu dă alte detalii. Incidentul este semnalat pe fondul unei aparente încălziri în raporturile dintre Chişinău şi Tiraspol, după şapte ani de lipsă de comunicare.

Ministrul informaţiei şi telecomunicaţiilor din guvernul autoproclamatei Republici Moldoveneşti Nistrene, Vladimir Beleaev, i-a raportat liderului transnistrean Igor Smirnov că a trimis imediat scrisori de informare a autorităţii comunicaţiilor de la Chişinău, OSCE, precum şi Rusiei şi Ucrainei.

„Se va face tot posibilul ca locuitorii Transnistriei să poată avea acces neîngrădit la informaţie”, a declarat ministrul transnistrean, citat de agenţia oficială de ştiri Olvia-press.

Autorităţile de la Chişinău nu au confirmat şi nici nu au infirmat dacă ar fi vorba de vreun incident.

Unii comentatori sunt de părere că ar putea fi doar pretext care ar complica în continuare negocierile dintre cele două părţi privind soluţionarea conflictului transnistrean.

După o întâlnire recentă între preşedintele Vladimir Voronin şi liderul transnistrean Igor Smirnov, grupurile de lucru mixte şi-au reluat consultările privind măsurile de consolidare a încrederii în procesul de negocieri.

La consultări ar urma să fie discutate şi consecinţele aşa-numitului „război al comunicaţiilor” din 2003.

Legăturile telefonice directe – fixe şi mobile – dintre regiunea transnistreană şi restul Republicii Moldova au fost întrerupte din 2003, când Tiraspolul şi Chişinăul şi-au blocat reciproc telecomunicaţiile.

Cele două părţi s-au acuzat reciproc atunci că au folosit echipamente puternice de bruiaj radio.

http://www.bbc.co.uk/romanian/moldova/story/2008/05/080502_tiraspol_bruiaj.shtml

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ