Autoritatile de la Chisinau nu vad necesitatea deschiderii consulatelor Romaniei la Balti si Cahul.

0
90

Ministerul Afacerilor Externe si Integrarii Europene considera ca nu exista necesitatea de a deschide consulate ale Romaniei la Balti si Cahul. Declaratia a fost facuta jurnalistilor, miercuri, 7 martie, de catre Ministrul Andrei Stratan, dupa sedinta Guvernului.
Potrivit ministrului, decizia de a deschide doua consulate romane temporare la Balti si la Cahul, pentru a facilita procesul de obtinere a vizelor pentru Romania de catre cetatenii moldoveni, a fost luata de presedintele R. Moldova Vladimir Voronin si omologul sau roman Traian Basescu, in perioada cand s-a inregistrat un numar mare de solicitanti de vize si sute de cetateni faceau cozi la Consulatul din Chisinau. In prezent, nu mai consideram actuala problema deschiderii de consulate in cele doua orase, a declarat Andrei Stratan.

Seful diplomatiei moldovenesti a mentionat ca din afirmatiile prezentate de Ambasada Romaniei la Chisinau, sectia consulara „realizeaza cu succes acele instructiuni, posibilitati tehnice si metodologice de examinare si perfectare a actelor pentru eliberarea de vize”.

Sursa: Info-Prim Neo

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ