Autoritatile Republicii Moldova au dat startul Anului Druta

0
58

Ion
In Republica Moldova a fost inaugurat oficial Anul Ion Druta. Evenimentul a avut loc, duminica, la Teatrul National „Vasile Alecsandri” din Balti, concomitent cu prezentarea premierei spectacolului „Clopotnita” in prezenta scriitorului si academicianului Ion Druta, transmite DECA-press.
Piesa „Clopotnita” este prima piesa a lui Ion Druta montata in ultimii sase ani pe scena unui teatru din Republica Moldova.
„Toata dramaturgia mea merge cu un tren intr-o directie, dar teatrele noastre au urcat in tren si pleaca in alta directie”, a explicat dramaturgul Druta aceasta stare de lucruri.
La eveniment au fost prezenti vicepremierul Victor Stepaniuc, ministrul Culturii si Turismului, Artur Cozma, functionari locali si locuitori ai raioanelor de nord ale republicii.
Tot duminica, scriitorul Ion Druta a mers in raionul Drochia la mormintele parintilor sai si in orasul Soroca, unde a participat la sfintirea si instalarea unei icoane la monumentul „Lumanarea recunostintei”.
Amintim ca in februarie curent Parlamentul de la Chisinau a adoptat o decizie, potrivit careia anul 2008 a fost declarat Anul Druta. Guvernul a elaborat un plan a actiunilor cultural-artistice dedicate Anului Druta.
Scriitorul Ion Druta este stabilit de mai multi ani la Moscova. La 3 septembrie curent va implini varsta de 80 de ani.

http://www.deca.md/?cat=soc_and_civic&id=2007

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ