Autorităţile Republicii Moldova, mesaje de condoleanţe pentru Familia Regală a României

0
135
  1. Autorităţile Republicii Moldova, mesaje de condoleanţe pentru Familia Regală a României

 

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, premierul Pavel Filip şi preşedintele Parlamentului, Andrian Candu au transmis Casei Regale a României mesaje de condoleanţe, în contextul trecerii la cele veşnice a Majestăţii Sale Regina Ana a României.

http://infoprut.ro/44865-autoritatile-republicii-moldova-mesaje-de-condoleante-pentru-familia-regala-a-romaniei.html

 

 

 

  1. Salonul de Carte Bookfest va avea loc, in premiera, la Chisinau

La 25 de ani de la independența Republicii Moldova, Salonul de Carte Bookfest se extinde în afara granițelor și organizează la Chișinău, între 31 august și 4 septembrie, prima sa ediție pe celălalt mal al Prutului. Institutul Cultural Român și Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” sunt, împreună cu Ministerul Culturii din Republica Moldova, principalii susținători ai acestui eveniment, care va debuta pe 31 august (când la Chișinău se serbează Ziua Limbii Române). Astfel, timp de cinci zile, editorii români și moldoveni vor transforma pavilionul 2 al Centrului Internaţional de Expoziţii Moldexpo din Chișinău într-un spațiu comun al limbii române iar cartea va fi un liant și suport al identității culturale românești.

http://www.hotnews.ro/stiri-cultura-21196098-salonul-carte-bookfest-avea-loc-premiera-chisinau.htm?nomobile=

 

 

 

  1. Sute de basarabeni au ajuns acasă, în București

Capitala României va fi casă pentru două grupuri a câte 50 de basarabeni în intervalul 1-3 august. Acțiunea se înscrie în programul național de înfrățire a românilor de pe ambele maluri ale Prutului.

Grupurile de vizitatori din Republica Moldova se vor putea bucura de un tur complex al ”Micului Paris” și de acces la obiective atractive ale orașului. Unul dintre acestea va fi Palatul Parlamentului, unde basarabenii vor avea parte de un tur interactiv, făcut chiar de deputați, marți, începând cu ora 13:00.

http://www.activenews.ro/stiri-social/Sute-de-basarabeni-au-ajuns-acasa-in-Bucuresti-135468

 

 

 

  1. INITIATIVA: Platforma Unionista Actiunea 2012 ii ajuta pe basarabeni sa cunoasca Romania

 

In aceste zile, se deruleaza o noua etapa a proiectului „Cunoaste-ti Tara”, initiat de Platforma Unionista Actiunea 2012 in cadrul programului national de infratire a romanilor de pe ambele maluri ale Prutului. In acest sens, in perioada 1-3 august, 100 de vizitatori din Republica Moldova se vor putea bucura de un tur complex al Bucurestiului, cu acces in cele mai atractive obiective ale „Micului Paris”, intre care numim Palatul Parlamentului.

http://www.ziare.com/targoviste/stiri-actualitate/initiativa-platforma-unionista-actiunea-2012-ii-ajuta-pe-basarabeni-sa-cunoasca-romania-6266487

 

 

 

  1. Între România şi Republica Moldova a intervenit un acord de protecţie a informaţiilor

Colaborarea permanentă cu alte state se manifestă şi prin schimbul reciproc de informaţii clasificate ce implică obligaţia statelor primitoare de a asigura protecţia informaţiilor clasificate ale statelor emitente pe baza unor principii de securitate stabilite de coomun acord, recunoaşterea reciprocă a certificatelor de securitate emise cu respectarea reglementărilor naţionale ale părţilor, soluţionarea cazurilor de compromitere a informaţiilor.

O noutate legislativă o reprezintă Legea nr. 167/2016 publicată în Monitorul Oficial nr. 579/2016 s-a ratificat Acordul dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind protecţia reciprocă a informaţiilor clasificate, semnat la Bucureşti la 5 iunie 2015 şi la Chişinău la 21 iulie 2015.

http://lexcafe.ro/articole/intre-romania-si-republica-moldova-intervenit-un-acord-de-protectie-informatiilor/

 

  1. Reunirea României cu R.Moldova susținută de DREAPTA la Departamentul de Stat al SUA

La 24-28 iulie liderii partidului unionist Dreapta Ana Guțu, președinte și Dorin Dușciac, vicepreședinte, s-au deplasat pe continentul american pentru a înființa grupuri de susținători la New York, Washington și Chicago. În cadrul acestei vizite Ana Guțu și Dorin Dușciac au avut o întâlnire la Departamentul de Stat SUA cu LaJune Barnes, Moldova Desk Officer, transmite Romanian Global News.

În cadrul întrevederii Ana Guțu și Dorin Dușciac au prezentat scopul și programul political partidului unionist Dreapta, poziționarea partidului în raport cu principalele evenimente și actori politici din Republica Moldova și din regiune.

http://www.rgnpress.ro/rgn_14/categorii/politic/22530-reunirea-romaniei-cu-rmoldova-susinut-de-dreapta-la-departamentul-de-stat-al-sua.html

 

  1. Caravana Unirii 2016: Cel mai unionist raion este Ialoveni – cel mai sceptic raionul Florești și orașul Anenii Noi

Peste 80 de localități din 12 raioane au fost vizitate în luna iulie de voluntarii organizației unioniste Onoare, Demnitate și Patrie (ODIP), în cadrul unei caravane de promovare a unirii Republicii Moldova cu România. Astfel, în pwerioada 4 – 31 iulie, cei peste 60 de voluntari din Caravana Unirii, au vizitat peste 80 de localități, intrând din casă în casă și discutând cu oamenii despre avantajele Unirii Republicii Moldova cu România.

Printre raioanele vizitate au figurat: Ialoveni, Anenii Noi, Strășeni, Călărași, Ungheni, Nisporeni, Orhei, Criuleni, Florești, Telenești, Șoldănești, Soroca.

http://www.moldova.org/caravana-unirii-2016-cel-mai-unionist-raion-este-ialoveni-cel-mai-sceptic-raionul-floresti-si-orasul-anenii-noi/

 

 

  1. Pe Gurghiu, în jos și-n sus

Primăria comunei Hodac şi Consiliul Judeţean Mureş în colaborare cu Asociaţia Culturală „Moştenitorii Hodacului” şi Asociaţia „Friends Forever” din Tîrgu Mureş au organizat în perioada 30-31 iulie, prima ediţie a Festivalului Internaţional de folclor „ Pe Gurghiu în jos şi-n sus”. Evenimentul a avut loc în comuna Hodac, iar din program au făcut parte ansambluri de muzică populară din ţară, dar şi din Republica Moldova, Bulgaria, Serbia şi Macedonia. Deschiderea oficială a avut loc în 30 iulie la ora 11 la podul din Hodac.

http://www.punctul.ro/pe-gurghiu-in-jos-si-n-sus/

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ