Autoritatile romane au ales viitorul sediu al Consulatului din Cahul, iar pana la finele lunii martie urmeaza sa fie cumparat si un sediu in orasul Balti

0
61

Guvernul de la Bucuresti ar putea cumpara pana la finele lunii curente sediul viitorului Consulat al Romaniei in municipiul Balti, iar in cazul orasului Cahul, se pare, autoritatile romanesti s-au determinat asupra locatiei, informeaza Agentia DECA-press. In cazul viitorului consulat din Balti, viceprimarul Aurel Filip a evitat sa faca publica suma la care a fost evaluat imobilul si nici adresa acestuia, declarand doar ca edificiul este amplasat in centrul localitatii.
„Viitorul sediu al Consulatului nu este proprietate municipala, ci apartine unei persoane private, a spus Aurel Filip, precizand ca edificiul urmeaza sa suporte lucrari de reconstructie si sa fie ajustat conform standardelor europene.
Solicitat de Agentia DECA-press, primarul de Cahul, Gheorghe Zavgorodnai, a comunicat ca situatia nu este clara in ce priveste deschiderea Consulatului, desi autoritatile romanesti au luat o decizie referitor la locatie. Acest lucru a devenit posibili dupa ce la Cahul a efectuat o vizita seful misiunii diplomatice romanesti la Chisinau. Viitorul sediu al Consulatului este amplasat in centrul localitatii si apartine unei persoane fizice, a precizat primarul cahulean.
Amintim ca la 16 ianuarie curent in cadrul vizitei sale la Chisinau presedintele Romaniei, Traian Basescu, a convenit cu Vladimir Voronin in vederea deschiderii a doua consulate ale Romaniei la Balti si la Cahul.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ