RSS Feed

Autoritatile romane au ales viitorul sediu al Consulatului din Cahul, iar pana la finele lunii martie urmeaza sa fie cumparat si un sediu in orasul Balti

0

martie 8, 2007 by Românism

Guvernul de la Bucuresti ar putea cumpara pana la finele lunii curente sediul viitorului Consulat al Romaniei in municipiul Balti, iar in cazul orasului Cahul, se pare, autoritatile romanesti s-au determinat asupra locatiei, informeaza Agentia DECA-press. In cazul viitorului consulat din Balti, viceprimarul Aurel Filip a evitat sa faca publica suma la care a fost evaluat imobilul si nici adresa acestuia, declarand doar ca edificiul este amplasat in centrul localitatii.
„Viitorul sediu al Consulatului nu este proprietate municipala, ci apartine unei persoane private, a spus Aurel Filip, precizand ca edificiul urmeaza sa suporte lucrari de reconstructie si sa fie ajustat conform standardelor europene.
Solicitat de Agentia DECA-press, primarul de Cahul, Gheorghe Zavgorodnai, a comunicat ca situatia nu este clara in ce priveste deschiderea Consulatului, desi autoritatile romanesti au luat o decizie referitor la locatie. Acest lucru a devenit posibili dupa ce la Cahul a efectuat o vizita seful misiunii diplomatice romanesti la Chisinau. Viitorul sediu al Consulatului este amplasat in centrul localitatii si apartine unei persoane fizice, a precizat primarul cahulean.
Amintim ca la 16 ianuarie curent in cadrul vizitei sale la Chisinau presedintele Romaniei, Traian Basescu, a convenit cu Vladimir Voronin in vederea deschiderii a doua consulate ale Romaniei la Balti si la Cahul.


0 comments »

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Caută

Comentarii Recente

ChatVorbește instant cu noi !+