Autorităţile separatiste au blocat trecerea unui lot de manuale destinat liceului „Lucian Blaga” din Tiraspol

0
75

Regimul autoproclamat de la Tiraspol a blocat marţi, 28 iunie, trecerea unui lot de manuale destinat elevilor din liceul „Lucian Blaga” din Tiraspol.

Aproximativ pe la ora 15:00, la punctul de control al forţelor de pacificare din preajma oraşului Bender, persoane care s-au declarat angajaţi ai regimului de la Tiraspol au reţinut un automobil cu circa 900 manuale destinate liceului „Lucian Blaga”, din Tiraspol. Cărţile erau însoţite de Ion Iovcev, directorul liceului, Ludmila Savin, bibliotecara liceului si Nicolae Fachira, membru Consiliului părinţilor din liceu.

Într-o adresare a Comitetului Helsinki pentru Drepturile Omului se menţionează că motivul arestării lotului nu a fost enunţat explicit, iar prin aceste acţiuni reprezentanţii regimului autoproclamat a fost violat mai multe drepturi ale omului în raport cu administraţia şcolii.

CHDOM constată că actualul format al forţelor de pacificare este ineficient şi cere fie desfiinţarea completă, fie înlocuirea lui cu un alt format prin atragerea la mecanismul de pacificare a ţărilor comunităţii europene. De asemenea organizaţia cere să fie prezentate garanţii cu privire la asigurarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale în zona de securitate, a respectării Constituţiei şi legislaţiei în vigoare a R. Moldova.

http://www.info-prim.md/?x=&y=10087

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ