Autorităţile Transnistriene vor să zădărnicească mitingul programat pentru mîine 13 martie

0
63

Autorităţile autoproclamatei Republici Moldoveneşti Nistrene (RMN) intenţionează să zădărnicească mitingul de protest, pe care Partidul Social Democrat transnistrean şi Partidul Comuniştilor din Transnistria (PCT) plănuiesc să-l organizeze în centrul Tiraspolului, pe 13 martie. Duminică, 11 martie, miliţia locală l-a reţinut pe liderul PCT, Oleg Horjan, şi pe secretarul formaţiunii, Nadejda Bondarenko, redactorul ziarului „Pravda Pridnestrovia” /Adevărul Transnistriei/, care a candidat la recentele prezidenţiale din regiune.

Ambii au fost arestaţi pe motiv că ar fi comis acţiuni de pregătire a unor dezordini masive la Tiraspol, transmite Agenţia INFOTAG cu referire la presa transnistreană.

Liderii PCT au fost reţinuţi în timp ce se aflau într-un automobil de serviciu, în care „pe lîngă foi volante confecţionate ilegal, au mai fost găsite importante sume de bani în dolari SUA, destinate, probabil, plătirii participanţilor la dezordinile plănuite”, scrie presa de la Tiraspol, precizînd că în momentul arestării, „principalul comunist transnistrean le-a opus rezistenţă miliţienilor, punîndu-le în pericol sănătatea şi viaţa”.

Observatorii locali spun că activismul în creştere al opoziţiei ar avea legătură cu „încercările Republicii Moldova de a tensiona situaţia în zona de conflict şi de a obţine modificarea formatului operaţiunii de menţinere a păcii”.

Sursa: Infotag

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ