Avantajele unirii R. Moldova cu România

0
159

 

  1. România și Republica Moldova trebuie să-şi coordoneze priorităţile de dezvoltare, susține Ambasadorul român la Chișinău

Este important ca România și Republica Moldova să-şi coordoneze priorităţile strategice de dezvoltare, astfel încât să fie bugetaţi banii necesari şi să fie asigurate condiţii optime pentru implementarea proiectelor bilaterale. Declarația a fost făcută de Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță la o întrevedere cu premierul Pavel Filip.

http://independent.md/romania-si-republica-moldova-trebuie-sa-si-coordoneze-prioritatile-de-dezvoltare-sustine-ambasadorul-roman-la-chisinau/#.V_1HyMm50Ts

 

  1. Colaborare România-Republica Moldova în domeniul topografiei militare

Un grup de militari ai Armatei Naţionale se află în perioada 10-12 octombrie curent la Bucureşti, în cadrul unei vizite la Direcţia Topografică Militară „General de Divizie Constantin Barozzi”.

Potrivit comandantului Centrului Topografic Militar, locotenent-colonelul Eugeniu Mariţ, scopul vizitei este aprofundarea relațiilor bilaterale în domeniul activității topogeodezice între structurile militare ale ambelor state conform standardelor moderne de cartografiere.

http://independent.md/colaborare-romania-republica-moldova-domeniul-topografiei-militare/#.V_1HvMm50Ts

 

  1. Proiecte noi intre primariile iesene si Raionul Ungheni

In acest weekend s-a desfasurat la Ungheni, Republica Moldova, Forumul Regional „Cooperare regionala: noi parteneriate – noi oportunitati”, organizat de Consiliul Raional Ungheni, in parteneriat cu Asociatia Euroregiunea Siret – Prut – Nistru. Scopul acestui eveniment a fost de a initia acorduri de colaborare intre administratii publice locale din raionul Ungheni, Republica Moldova si judetul Iasi, Romania. Au participat 16 primarii din judetul Iasi, Romania si 16 primarii din raionul Ungheni, Republica Moldova, care au semnat scrisorile de intentie pentru acordul de colaborare.

http://www.ziarulevenimentul.ro/stiri/moldova/proiecte-noi-intre-primariile-iesene-si-raionul-ungheni–217343131.html

 

  1. Avantajele unirii R. Moldova cu România

„Trebuie să fii îngust la minte ca să nu observi care sunt beneficiile pe care le vor avea cetățenii Republicii Moldova, odată ce ne vom uni cu țara mamă România. Dacă la Chișinău, produsul intern brut pe cap de locuitor constituie 1.900$, atunci în România este de 10.000 $. Dacă în R. Moldova salariul mediu este de 5.050 lei, în România acesta constituie 13.400 lei. Pensia minimă este de 1.165 lei, iar în România este de 4.660 lei. Și astea sunt doar câteva exemple”. Despre aceasta scrie pe blogul său liberalul Iurie Chirinciuc, ministru al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor.

http://oficial.md/opinii/avantajele-unirii-r-moldova-cu-romania-pib-ul-de-5-ori-mai-mare-salariul-si-pensia-minima-de-3

 

  1. Șoferii care intră în Republica Moldova vor putea procura vinieta online

Din 2017, șoferii care intră sau tranzitează Republica Moldova vor putea procura vinieta de pe internet. Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor de la Chișinău anunță că a inițiat licitația pentru selectarea companiei care va elaboreze softul e-vinieta.

http://www.revistamiscarea.ro/soferii-care-intra-in-republica-moldova-vor-putea-procura-vinieta-online/

 

  1. Preoții militari în Primului Război Mondial și jertfele lor

Preoții militari, care au participat la Primul Război Mondial, sunt omagiați la Chișinău, printr-o expoziție care vorbește despre jertfa lor pe câmpul de luptă.

Preoții militari au fost alături de soldați, și în luptă, și în momentele, rare, în care aveau timp să-și amintească de acasă. Preoții militari le-au fost călăuză și părinți soldaților care priveau moartea în ochi.

Vernisajul expoziției „Preoții militari în Primul Război Mondial” are loc miercuri, 12 octombrie 2016, la ora 15.00, la Galeria La Rond, situată în preajma monumentului lui Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău.

http://www.evz.ro/preotii-militari-si-jertfa-lor-in-razboi.html

 

  1. Expert: Românii din stânga Nistrului sunt obligaţi să plătească gazul la preţ dublu

„Diplomaţia gazului” nu mai are nevoie de nicio definiţie, este una dintre arhicunoscutele arme de şantaj politic pe care Rusia le foloseşte în relaţiile sale internaţionale. 

Raportată la scara unui stat inexistent precum enclava separatistă din stânga Nistrului, gazul rusesc este o bulă de captivitate din care mai mulţi actori sociali tragi foloase.

În primul rând, Rusia, care foloseşte Gazpromul ca metodă de presiun economică asupra regiunii transnistrene, pe lângă cele peste 1.000 de „cizme milităreşti” ale GOTR (Grupul Operativ al Trupelor Ruse).

http://infoprut.ro/45437-expert-romanii-din-stanga-nistrului-sunt-obligati-sa-plateasca-gazul-la-pret-dublu.html

 

  1. Poşta Română va expedia cele mai multe buletine de vot către Spania, Italia şi Moldova

Poşta Română va expedia cele mai multe trimiteri, constând în buletine de vot, către alegători români din Spania (2.794), Italia (1.228) şi Republica Moldova (880).

În total, 8.890 de cetăţeni români s-au înscris în Registrul Electronic, provenind din 55 de ţări, de pe toate continentele. În procesul de distribuire externă al tuturor buletinelor de vot sunt implicaţi 56 de operatori poştali şi nouă companii aeriene. Poşta Română este răspunzătoare pentru prelucarea şi distribuirea trimiterilor returnate doar din momentul intrării lor în circuitul poştal propriu, respectiv în Biroul de Schimb Internaţional al companiei.

http://dej24.ro/posta-romana-va-expedia-cele-mai-multe-buletine-de-vot-catre-spania-italia-si-moldova/

 

  1. (LIVE 10 TV) SFATUL ȚĂRII: Cât ne costă UNIREA celor două state românești?

Emisiunea Sfatul Țării, în direct la 10 TV.

http://www.timpul.md/articol/%28live-10-tv%29-sfatul-arii-cat-ne-costa-unirea-celor-doua-state-romaneti–98979.html

 

  1. 83 de grădinițe din țară vor fi renovate cu suportul României

Membrii Cabinetului de Miniștri au aprobat lista instituțiilor preșcolare ce vor fi renovate cu suportul Guvernului României, din ajutorul financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat de România țării noastre.

Astfel, copii din 83 de grădinițe din raioanele Republicii Moldova, inclusiv municipiile Chișinău și Bălți, precum și angajații acestor instituții vor beneficia de condiții mai bune de joacă, instruire și muncă. Suma totală a proiectelor constituie 3 mln euro.

http://www.timpul.md/articol/83-de-gradinie-din-ara-vor-fi-renovate-cu-suportul-romaniei-98972.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ