„Avem nevoie de Unire, fiindcă suntem ca o frunză pe apă”

0
97
  1. „Avem nevoie de Unire, fiindcă suntem ca o frunză pe apă”

Mihai Dodon, 81 de ani, Chișinău

„Eu demult am spus că unica scăpare a Moldovei este Unirea cu România. Eu am apucat vremea ceea, căci sunt născut în 34.

Unirea pentru noi înseamnă mult, pentru că nu o să dăm voie la toate lepădăturile astea să ne conducă. Să facă așa propagandă deschisă și dușmănoasă față de națiune. Noi nu trebuie să dăm voie la așa elemente să petreacă.

http://www.timpul.md/articol/avem-nevoie-de-unire-fiindca-suntem-ca-o-frunza-pe-apa-93235.html

 

  1. Meșteri din Rep. Moldova, la Festivalul România Autentică

Meșteri din Republica Moldova vor fi prezenți la Festivalul România Autentică, pe platoul Poiana Mare din satul Hobița, comuna Peștișani, acasă la Brâncuși. Evenimentul care va avea loc în perioada 24-25 iunie este organizat de Asociația Națională a Antreprenorilor, împreună cu Asociația Tradiții de pe Valea Bistriței-Peștișani, Autoritatea Națională pentru Turism, Consiliul Județean Gorj și Primăria Primăria Peștișani.

http://infoprut.ro/44274-mesteri-din-rep-moldova-la-festivalul-romania-autentica.html

 

  1. Experţi din Republica Moldova şi din România caută probe la locul prăbuşirii elicopterului SMURD

Ancheta continuă în cazul elicopterului SMURD Iaşi prăbuşit joi în Republica Moldova. Procurorii au luat probe inclusiv din carburantul cu care a fost alimentat aparatul de zbor. Sâmbătă, investigatorii specializaţi în astfel de accidente s-au întors la locul tragediei. Duminică vor veni și experți din Germania, de la compania producătoare a elicopterului prăbușit. Ileana Pîrgaru de la TVR Moldova vine cu informaţii de ultimă oră.

http://stiri.tvr.ro/experti-din-republica-moldova-si-din-romania-cauta-probe-la-locul-prabusirii-elicopterului-smurd_74935.html

 

  1. La Chișinău, Bălți și Cahul vor fi proiectate filme despre Holocaustul din România

Proiecții de film, conferințe, inaugurare de străzi și nu numai, acestea sunt unele dintre evenimentele care urmează să fie organizate de către Ambasada României în Republica Moldova și Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” în contextul președinției române a Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului (IHRA).

http://diez.md/2016/06/04/video-la-chisinau-balti-si-cahul-vor-fi-proiectate-filme-despre-holocaustul-din-romania/

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ