Avem toate ingredientele pentru unificarea R. Moldova cu România

0
89
  1. Declaraţia Veteranilor Mişcării de Eliberare Naţională din oraşul Soroca: „Menționăm că în accepțiunea noastră independența a fost și este un cap de pod spre unirea Basarabiei cu Patria-mamă, România”

Сu prilejul Zilei Independenței, veteranii Mișcării de eliberare națională din orașul Soroca s-au întrunit în cadrul unei manifestări solemne la data de 27 august 2017. Întâlnirea a fost pregătită în prealabil de un comitet organizatoric din care au făcut parte: Zubcu Efim,Tănase Iurie, Jamba Victor, Berbeci Ignat. În alocuțiuni s-a amintit despre evenimentele ce s-au petrecut la Soroca și care au condus la proclamarea independenței Republicii Moldova. În continuare participanții au adoptat două documente ce vor fi făcute publice, scrie https://observatorul.md, preluat de Romanian Global News.

http://www.rgnpress.ro/rgn_17/categorii/eveniment/25632-2017-08-29-08-09-58.html

 

  1. O „hora infinita” a fost aleasa identitatea vizuala a Centenarului Marii Uniri

Propunerea „Hora” a agentiei de publicitate FCB BUCHAREST a fost aleasa identitatea vizuala ce va reprezenta Centenarul Marii Uniri de la 1918 si al Razboiului pentru Intregirea Neamului, informeaza Ministerul Culturii.

http://www.ziare.com/lucian-romascanu/ministrul-culturii/o-hora-infinita-a-fost-aleasa-identitatea-vizuala-a-centenarului-marii-uniri-1478982

 

  1. Comunicat de presă – MAE

Anul acesta vă propun câteva accente speciale: pregătirea Marelui Centenar, Președinția noastră a Consiliului UE în 2019, candidatura României pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate la ONU — cu alegeri în 2019 și candidatura noastră la OCDE. Acestea sunt jaloanele esențiale ale mandatului dumneavoastră. În egală măsură, avem nevoie de o diplomație economică mai clar orientată spre rezultate. Avem o serie de sesiuni, unde aștept o prezență numeroasă a diplomaților români pentru discuții pe linie economică aplicată, directă și onestă cu reprezentanți ai companiilor.

https://www.agerpres.ro/comunicate/2017/08/29/comunicat-de-presa-mae-11-19-26

 

  1. Artiști de muzică folk și blues din România și Republica Moldova, pe aceeași scenă la Bacău

Alexandru Andrieș, Fără Zahăr, Emeric Imre, SirBlues Vali Răcilă, Maria Gheorghiu, Cosmin Vaman, Zoltan Octavian Butuc, Dinu Olărașu, Adrian Beznă sunt doar câțiva dintre artiștii scenei muzicale românești care, în perioada 31 august – 3 septembrie, vor susține recitaluri în cadrul Salonului de Folk&Blues, aflat la cea de-a II-a ediție.

http://infoprut.ro/48044-artisti-de-muzica-folk-si-blues-din-romania-si-republica-moldova.html

 

  1. Directorul Promo-LEX: Limba română este ignorată în regiunea transnistreană

Cunoaşterea limbii române continuă să rămână problematică în regiunea transnistreană, spune directorul Promo-LEX din Republica Moldova, Ion Manole, potrivit Adevărul.

http://infoprut.ro/48047-directorul-promo-lex-limba-romana-este-ignorata-regiunea-transnistreana.html

 

  1. Mihai Mitrică: Să aduci cărți din România în R.Moldova implică niște costuri mai mari decât dacă ai transporta alcool sau țigări

Începând de mâine, 30 august și până la 3 septembrie la Chișinău se va desfășura Salonul Internațional de Carte „Bookfest Chișinău 2017”. Astfel, peste 50 de mii de volume din diverse domenii ale editorilor din România vor ajunge la Chișinău, iar publicul de aici le va putea procura la prețuri promoționale.

http://radiochisinau.md/mihai-mitrica-sa-aduci-carti-din-romania-in-rmoldova-implica-niste-costuri-mai-mari-decat-daca-ai-transporta-alcool-sau-tigari—55394.html

 

  1. Andrei Vlășceanu: Avem toate ingredientele pentru unificarea R. Moldova cu România

Analistul politic Andrei Vlășceanu a fost invitatul lui Alexandru Rotaru la Ora Bucureștiului, pe 10TV. Acesta a vorbit despre premisele creării statului Republica Moldova și condițiile favorabile stipulate în dreptul internațional pentru realizarea Unirii.

https://point.md/ro/noutati/politica/andrei-vlasceanu-avem-toate-ingredientele-pentru-unificarea-r-moldova-cu-romania

 

  1. „Cine suntem și ce limbă vorbim?” Ce spune Hronicul lui Dimitrie Cantemir

Pentru că în ultima perioadă apar tot mai des întrebările de genul: „ce suntem: români sau moldoveni, moldoveni sau români?” și pentru că însuși președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat în repetate rânduri că vorbește limba moldovenească, iar istoria care trebuie studiată în școli este „istoria Moldovei”, cu ocazia sărbătorilor naționale „Ziua Independenței” și „Limba noastră” AGORA și EA.md lansează proiectul „Cine suntem și ce limbă vorbim?”.

http://agora.md/stiri/36402/video–cine-suntem-si-ce-limba-vorbim-ce-spune-hronicul-lui-dimitrie-cantemir

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ